Pasta med svampe og parmesan toppet med revet citronskal og frisk timian
Pasta med svampe er en skøn hverdagsret, og en af dem jeg har lavet utallige gange. Den smager bare drøngodt og så tager den ikke meget mere end 15 min. at lave. Perfekt ret på travle hverdagsaftener. Retten byder på masser af god umami-smag fra svampe og parmesan – en helt fantastisk smagskombination. Retten er vegetarisk, og selvom du skulle være en glad kødspiser, er jeg overbevist om, at du ikke kommer til at savne kød. Retten indeholder ganske få ingredienser, så der behøver ikke at blive handlet stort for at være med på denne omgang 🙂 Du kan også sagtens spæde retten op med nogle grøntsager du har liggende i køleskabet, og dermed få brugt nogle rester.
Få opskriften på pasta med svampe her
Husk at du kan ændre antal personer i opskriften via drop-down-menuen, hvis du ønsker at lave opskriften til flere eller færre personer end hvad der er angivet i opskriften, så ændrer mængden af ingredienserne sig automatisk. Jeg hører også meget gerne fra dig nederst i kommentarfeltet hvis du har prøvet opskriften. Jeg vil så gerne hører hvad dine erfaringer med opskriften har været <3
Reklamelinks er markeret med*

Pasta med svampe
Ingredienser
- 300 g portobellosvampe (eller andre svampe)
- 1 spsk rapsolie til stegning
- 250 g pasta (jeg brugte glutenfri linguine)*
- 0,5 dl kogevand fra pastaen
- 75 g friskrevet parmesan
- friskkværnet salt og peber
- 1 spsk olivenolie*
- revet citronskal fra 1 citron
- 1 håndfuld frisk timian
Sådan gør du
- Sæt letsaltet vand over til pastaen. Når vandet koger, koges pastaen al dente. Husk at gem lidt af kogevandet.
- Rens svampene og skær dem i aflange skiver.
- Steg svampene hårdt i olie, i en dyb varm pande, indtil de er gyldenbrune. Krydr med salt og peber.
- Hæld den færdigkogte pasta på panden sammen med svampene og lidt af kogevandet fra pastaen. Vend det hele godt sammen og lad det varme op et kort øjeblik.
- Vend den friskrevne parmesan og olivenolie i, og smag til med friskværnet salt og peber.
- Top pastaretten med revet citronskal og frisk timian.
Køkkenudstyr
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛
Flere idéer til aftensmaden?
- Risotto med portobellosvampe og grønne asparges
- Linsedeller
- Blomkålspizza med chorizo, pesto og bagte rødløg
- Auberginelasagne med kylling og portobellosvampe
- Broccolifrikadeller
- Sundere svensk pølseret
- Grøn pastasalat med mascarponecreme
- Salat med linser, sød kartoffel og mozarella
- Stegte ris med grøntsager
- Fyldte portobellosvampe med tomat og mozarella
- Quesadillas med cheddarost, sorte bønner og avocado
- Aubergineruller med ricottafyld
- Fyldte butternutsquash med quinoa, svampe og parmesan
- Cremet rød peber spaghetti
- Cremet gulerodssuppe med hvide bønner, lime og honning