Glutenfri fastelavnsboller

Glutenfri fastelavnsboller – vandbakkelsesdej og blåbærskum!

Fastelavn er lige om hjørnet og derfor har du den perfekte undskyldning for at nyde en fastelavnsbolle 😍 Denne opskrift på glutenfri fastelavnsboller er lavet på en vandbakkelsesdej med fyld af blåbærskum. Selvom vandbakkelserne er glutenfri, er de både luftige og med sprød skorpe – præcis som de skal være! Jeg lover dig for at de er gode! 🤤

Skal din weekend også gå med at spise fastelavnsboller? 😉

Få opskriften på glutenfri fastelavnsboller her

ForfatterRenée Pagel

glutenfri vandbakkelser

Personer8 Personer
Forberedelse10 minutterTilberedning25 minutterTotal tid35 minutter

Ingredienser
Vandbakkelsesdej
 2 dl vand
 100 g smør
 1 spsk sukker
 70 g rismel
 30 g majsstivelse (maizena)
 3 æg (m/l str.)
Blåbærskum
 2 spsk blåbærmarmelade
 250 ml soya fløde (piskbar) eller alm. piskefløde

Sådan gør du
Vandbakkelser (opskriften giver ca. 8 stk)
1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2

Kom vand og smør i en gryde og bring det i kog.

3

Tilsæt rismel, majsstivelse og sukker, og rør indtil dejen er ensartet og slipper ske og gryde.

4

Tag gryden af varmen, og lad dejen køle lidt af.

5

Rør æggene i dejen, 1 af gangen og pisk det hele godt sammen med et piskeris, indtil du får en ensartet dej, der er fast nok til at kunne sprøjtes ud gennem en sprøjtepose og holde formen.

6

Kom dejen i en sprøjtepose med enten en stjerne- eller en rund tylle. Sæt dejen af i 8 runde og ensartede toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.

7

Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 25 min, indtil de får en fast skorpe og er let gyldne i overfladen. Åben ikke ovndøren de første 15 min, da vandbakkelserne kan falde sammen.

8

Lad vandbakkelserne køle af på en rist, og vent med at skære dem over til de er kølet helt af.

Blåbærskum
9

Kom fløde og blåbærmarmelade i en skål, og pisk det hele med en elpisker indtil du har en let luftig og lilla skum.

Fyld vandbakkelserne
10

Skær vandbakkelserne over.

11

Kom blåbærskum i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt skum på hver vandbakkelsesbund. Læg overdelen ovenpå, og drys med flormelis på toppen inden servering. Velbekomme!

Ingredienser

Ingredienser
Vandbakkelsesdej
 2 dl vand
 100 g smør
 1 spsk sukker
 70 g rismel
 30 g majsstivelse (maizena)
 3 æg (m/l str.)
Blåbærskum
 2 spsk blåbærmarmelade
 250 ml soya fløde (piskbar) eller alm. piskefløde

Fremgangsmåde

Sådan gør du
Vandbakkelser (opskriften giver ca. 8 stk)
1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2

Kom vand og smør i en gryde og bring det i kog.

3

Tilsæt rismel, majsstivelse og sukker, og rør indtil dejen er ensartet og slipper ske og gryde.

4

Tag gryden af varmen, og lad dejen køle lidt af.

5

Rør æggene i dejen, 1 af gangen og pisk det hele godt sammen med et piskeris, indtil du får en ensartet dej, der er fast nok til at kunne sprøjtes ud gennem en sprøjtepose og holde formen.

6

Kom dejen i en sprøjtepose med enten en stjerne- eller en rund tylle. Sæt dejen af i 8 runde og ensartede toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.

7

Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 25 min, indtil de får en fast skorpe og er let gyldne i overfladen. Åben ikke ovndøren de første 15 min, da vandbakkelserne kan falde sammen.

8

Lad vandbakkelserne køle af på en rist, og vent med at skære dem over til de er kølet helt af.

Blåbærskum
9

Kom fløde og blåbærmarmelade i en skål, og pisk det hele med en elpisker indtil du har en let luftig og lilla skum.

Fyld vandbakkelserne
10

Skær vandbakkelserne over.

11

Kom blåbærskum i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt skum på hver vandbakkelsesbund. Læg overdelen ovenpå, og drys med flormelis på toppen inden servering. Velbekomme!

Notes

Glutenfri fastelavnsboller
fik-du-proevet-denne-opskrift

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

På jagt efter andre søde lækkerier?

(Visited 13.282 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Sandra 12. februar 2021 at 17:32

    Skal majsstivelsen tilføjes sammen med rismel?

    Reply
    1. Renée Pagel 12. februar 2021 at 18:50

      Hej Sandra. Ja, det skal det. Det er rettet i opskriften nu. Tak for din besked. De bedste hilsner Renée

      Reply

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *