Hjertet bag

Hej, & velkommen til mit lille online-univers – dejligt du fandt din vej hertil! Her kan du læse lidt mere om mig, og hvad du kan forvente af indholdet her på siden.

Hvem står bag?

Mit navn er Renée Just Pagel. Jeg er en 31-årig madentusiast bosat i København, med en kreativ sjæl og en Bachelor i Ernæring & Sundhed. Mad, fødevarer & sundhed er min store interesse og det, der optager mig allermest.

Jeg elsker ikke bare at lave og spise mad men også det kreative og æstetikken ved det, der er forbundet med mad. For mig ligger der en stor kreativ tilfredsstillelse i at anrette maden, så den er flot, farverig og indbydende på tallerkenen. I mine øjne er det vigtigt, at smag og rettens visuelle udtryk spiller sammen. Derfor gør jeg mig umage, for at få det helt rigtige udtryk frem, når jeg tager mine mad billeder.

Her på Madglimt.dk kan jeg udleve lidt af den skaberglæde jeg altid har haft, samt dele de mange idéer, der er ved at boble over inde i mit hoved. Men vigtigst af alt kan jeg forhåbentlig være med til at inspirere dig.

Simple, sunde og smagfulde hverdagsretter

Når jeg laver mad, går jeg op i at bruge gode råvarer. Her mener jeg naturens egne råvarer – gerne økologiske og fri for unødvendige tilsætningsstoffer. Så længe det er det, mener jeg ikke, at det kræver en hulens masse forskellige ingredienser for at få maden til at smage godt. Jeg tror på, at det er enkeltheden, der fungerer.

Jeg ser mad som et middel til at påvirke mit fysiske, psykiske og sociale velbefindende i en positiv retning. Både ved at vælge fødevarer, som forsyner mig med essentielle næringsstoffer, men også ved at bruge tid i køkkenet og derefter nyde et måltid i fællesskab med mennesker, jeg holder af. Det er madglæde og livskvalitet for mig.

Det er ikke alt. For mig er det naturligt at have fokus på bæredygtighed i madlavningen, når vi snakker om en sund livsstil. Jeg forbinder bæredygtighed med en kærlig omtanke for de vaner, vi har, og måden vi lever vores liv på.

Jeg mener ikke, at man skal bruge bæredygtighed som et parameter for at pege fingre af hinanden. Ingen af os er perfekte, og ændring af vaner kræver tid. Jeg synes, vi skal fokusere på plusserne i klima-regnskabet frem for minusserne.

Madglimts syn på sundhed?

For mig er det essentielt, at sundhed bidrager til at have det godt både i hovedet og i kroppen. Det er en balance, som involverer bevægelse og madglæde, og hvor der er plads og frihed til, at vi selv kan definere vores eget sundhedsbegreb udfra individuelle behov og præferencer. Sundhed er så meget andet end kalorieregnskab, sundhedsfanatisme og tallet på badevægten.

Alt dette vil være det, som præger indholdet her på siden.

Kig dig omkring og lad dig inspirere. Jeg håber ikke, at du går sulten herfra 😉

Mange hilsner

Renée Pagel

Prof. Bach. i Ernæring og Sundhed

Følg med

Instagram: I mit visuelle univers finder du inspiration til madlavningen, lækre madopskrifter, køkkentips, madoplevelser & hverdagsøjeblikke fra mit liv. @madglimtdk #mitmadglimt

Pinterest: Her deler jeg smukke mad-kreationer fra forskellige emne-inddelte opslagstavler. Både re-pins fra andre dygtige madbloggere, som jeg selv bliver inspireret af, men også mine egne madbilleder & opskrifter.

Kontakt


    (Visited 790 times, 1 visits today)