Linsedeller

Linsedeller – til de kødfrie dage

Disse linsedeller er skønne vegetariske frikadeller, som du kan spise på en kødfri dag. Linser er en kendt fødevare i det vegetariske køkken, da de grundet et højt proteinindhold, er et glimrende alternativ til kød. De har en lækker sprød skorpe og en blød midte – så du får fornemmelsen af at spise en “rigtig” frikadelle. Linsedellerne er fyldt med krydderier, som tilfører en god smag. De kan spises som både tilbehør til fx en kold kartoffelsalat, eller en frisk og fyldig salat. Derudover er linsedellerne skønne i pitabrød eller wraps, med en lækker hvidløgs-cremefraiche dressing til. Her kan de minde lidt om falafler.

Lækre og faste vegetariske frikadeller

Måske har du før fulgt en opskrift på vegetariske frikadeller, som ikke var sammenhængende på panden. Det er nemlig ikke altid lige nemt, at få en god og fast konsistens på vegetariske frikadeller. Jeg vil dog garantere dig for at det ikke bliver tilfældet, med denne opskrift. Her får du faste linsedeller, som holder en fin form. Sørg blot for at steg dem i godt med olie, og vend dem med en god palet, men først når de har fået en sprød skorpe på den ene side.

Prøv også opskriften: Broccolifrikadeller

Linsedeller – valgfrie ingredienser

Jeg har valgt at holde ingredienslisten i denne opskrift så simpel som muligt. Det er generelt noget jeg har fokus på, her på Madglimt.dk. Jeg ønsker ikke, at det skal være besværligt eller kræve for mange specielle ingredienser, at lave sunde og smagfulde opskrifter. Når det er sagt, så har jeg i opskriften, skrevet et par valgfrie ingredienser, som du kan tilføje til linsedellerne, hvis du har lyst. De er med til at give en ekstra god smag. Umamismagen som er vores 5. grundsmag, kender vi fra eksempelvis kød, men findes også i fx soya, svampe, boullion og ost. Det er vigtigt at få tilført umamismag i vegetariske frikadeller, for at tilfredstille smagløgene.

Valgfrie ingredienser:

  • Ekstra krydderier som chili, cayennepeber, karry eller muskatnød
  • Et bundt friske krydderurter
  • Revet gulerod
  • Revet parmesan eller anden ost
  • Hakket soltørrede tomater
  • Friskrevet ingefær
  • Lidt rød karrypasta
  • Fiskesauce
  • Tomatpure

Få opskriften på de lækre linsedeller her

Husk at hvis du vil lave en dobbelt portion af linsedellerne, kan du trykke på person-antallet i opskriften, og herefter ændre til dobbelt portion.

Bemærk: Linsedellerne er ikke fryseegnet, da de kan smuldre efter optøning.

ForfatterRenée Pagel

linsedeller

Personer4 Personer
Forberedelse15 minutterTilberedning10 minutterTotal tid25 minutter

Opskriften giver ca. 9 stk linsedeller
Ingredienser
 1,50 dl røde linser
 evt. grøntsagsboullion
 1 æg
 2 fed hvidløg
 1 løg
 4 spsk havregryn
 3 spsk sesamfrø
 1 spsk soya
 1 spsk citronsaft
 1 tsk gurkemeje
 1 tsk spidskommen
 1 tsk garam masala
 1 tsk paprika
 salt og peber
 olie til stegning
 Valgfrie ingredienser: chili, cayennepeber, revet gulerod, et bundt friske krydderurter, revet parmesan eller anden ost, hakket soltørrede tomater, tomatpure.

Sådan gør du
1

Skyl linserne og kog dem i boullion eller letsaltet vand i ca. 15 min. Lad dem herefter dryppe af i en sigte. Pil og hak løg og hvidløg fint.

2

Bland de kogte afdryppede linser sammen med de resterende ingredienser i en skål. Rør det hele godt sammen, og form linsedellerne til "frikadellestørrelse". Tilsæt evt. en ekstra spsk havregryn, hvis farsen ikke hænger ordentligt sammen. Dette kan fx afhænge af hvilken str. æg, du har brugt eller hvor meget vand, der har hængt ved linserne.

3

Steg linsedellerne i olie, på en pande ved middelhøj varme. Lav evt. en prøvefrikadelle du kan smage til. Så du kan vurdere om der skal tilsættes flere krydderier eller salt og peber. Vend først linsedellerne når de har fået en sprød gylden skorpe på den ene side. Når alle linsedeller har en sprød og gyldenbrun skorpe, er de færdige. Velbekomme!

Ingredienser

Opskriften giver ca. 9 stk linsedeller
Ingredienser
 1,50 dl røde linser
 evt. grøntsagsboullion
 1 æg
 2 fed hvidløg
 1 løg
 4 spsk havregryn
 3 spsk sesamfrø
 1 spsk soya
 1 spsk citronsaft
 1 tsk gurkemeje
 1 tsk spidskommen
 1 tsk garam masala
 1 tsk paprika
 salt og peber
 olie til stegning
 Valgfrie ingredienser: chili, cayennepeber, revet gulerod, et bundt friske krydderurter, revet parmesan eller anden ost, hakket soltørrede tomater, tomatpure.

Fremgangsmåde

Sådan gør du
1

Skyl linserne og kog dem i boullion eller letsaltet vand i ca. 15 min. Lad dem herefter dryppe af i en sigte. Pil og hak løg og hvidløg fint.

2

Bland de kogte afdryppede linser sammen med de resterende ingredienser i en skål. Rør det hele godt sammen, og form linsedellerne til "frikadellestørrelse". Tilsæt evt. en ekstra spsk havregryn, hvis farsen ikke hænger ordentligt sammen. Dette kan fx afhænge af hvilken str. æg, du har brugt eller hvor meget vand, der har hængt ved linserne.

3

Steg linsedellerne i olie, på en pande ved middelhøj varme. Lav evt. en prøvefrikadelle du kan smage til. Så du kan vurdere om der skal tilsættes flere krydderier eller salt og peber. Vend først linsedellerne når de har fået en sprød gylden skorpe på den ene side. Når alle linsedeller har en sprød og gyldenbrun skorpe, er de færdige. Velbekomme!

Linsedeller
linsedeller

Følg med på sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

Prøv også: Sundere jordbærtærte

(Visited 1.503 times, 1 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *