En nem ret på travle hverdagsaftener!
Stegte ris er Asiens svar på biksemad og en nem måde at pifte en rest kogte ris op på. I Thailand hedder retten Khao Pad og bliver typisk spist som morgenmad og frokost, men også som aftensmad. Blandt amerikanere hedder retten “Fried rice” – her vil man dog finde fortolkede bud på retten. Khao Pad på Thailandsk vis består oftest af ris, hvidløg, forårsløg, æg og et saltet element, som er enten soya- , østers- eller fiskesauce.
Retten kan varieres på rigtig mange måder, og du kan tilsætte dine foretrukne grøntsager eller kød. Når du steger risene, skal der en del olie til, så retten ikke bliver “tør”. Normalt vil jeg gerne begrænse mængden af olie i stegningen, men lige i denne ret er det altså særligt olien, der bidrager til et super lækkert resultat.
Opskriften er virkelig hurtig og nem at lave, især hvis man allerede har en rest kogte ris. Den er perfekt på de travle hverdagsaftener, hvor maden gerne skal hurtigt på bordet. De dage kender vi vidst allesammen! 😊
Grøntsager til stegte ris
Det gode ved denne ret er, at man kan tilpasse grøntsagerne i retten til det, man har i sin grøntsagsbeholdning. Det gør den til en perfekt stop-madspilds-ret. Du kan nemlig bruge, hvad du allerede har i forvejen af rester. Nedenfor er et par forslag til grøntsager og andre ingredienser, der kunne indgå i en ret med stegte ris.
- Peberfrugt
- Ærter
- Majs
- Forårsløg
- Porrer
- Kinakål
- Svampe
- Edamamebønner
- Broccoli
- Bønnespirer
Andre gode ingredienser til stegte ris
- Æg (pisket og stegt med i retten)
- Kylling eller andet kød
- Fiskesauce
- Østerssauce
- Chili
- Koriander
- Sød chilisauce
- Cashewnødder
Her får du opskriften på stegte ris med grøntsager
Har du lavet opskriften? Så hører jeg meget gerne om dine erfaringer med retten i kommentarfeltet 💛
Start med at koge risene efter anvisninger på pakken, hvis ikke du allerede har en rest af kogte ris.
Pil og hak løg og hvidløg. Riv squash, ingefær og gulerødder på et rivejern, og snit spidskålen fint.
Varm en pande med olie op og tilsæt karry, gurkemeje, ingefær, løg og hvidløg og svits indtil løgene er klare og bløde.
Kom herefter risene på panden og rør rundt, indtil de begynder at blive sprøde og let gyldne i farven. Herefter kommes grøntsagerne på panden og det hele vendes rundt. Tilsæt soya og limesaft og lad det hele stege indtil grøntsagerne er blevet bløde.
Smag til med salt, peber (husk at soya også salter) og tilsæt evt. flere krydderier.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Start med at koge risene efter anvisninger på pakken, hvis ikke du allerede har en rest af kogte ris.
Pil og hak løg og hvidløg. Riv squash, ingefær og gulerødder på et rivejern, og snit spidskålen fint.
Varm en pande med olie op og tilsæt karry, gurkemeje, ingefær, løg og hvidløg og svits indtil løgene er klare og bløde.
Kom herefter risene på panden og rør rundt, indtil de begynder at blive sprøde og let gyldne i farven. Herefter kommes grøntsagerne på panden og det hele vendes rundt. Tilsæt soya og limesaft og lad det hele stege indtil grøntsagerne er blevet bløde.
Smag til med salt, peber (husk at soya også salter) og tilsæt evt. flere krydderier.
Notes

Prøv også: Fyldte portobellosvampe med tomat og mozarella