Quesadillas med cheddarost, sorte bønner og avocado

Mexicanske quesadillas – når det er bedst!

Quesadillas er en mexicansk spise, og består af tortillas med et lag ost og forskelligt slags fyld imellem sig. Tortillaen bages eller steges, så den bliver sprød og osten smelter. Fyldet kan du variere som du ønsker, og tilpasses til det du har i skabene. Quesadillas kan serveres helt enkle som de er, i enten udskåret trekanter eller som en tortilla, der er klappet sammen.

Jeg har et flip med quesadillas lige for tiden! Det er der mange gode grunde til, synes jeg selv :-D. For det første er de ultranemme at lave, for det andet smager de fantastisk og så er der uendelige muligheder for at variere fyldet!

Disse quesadillas er med cheddarost, sorte bønner og avocado. Derudover er der frisk mango i, cornichoner, forårsløg og paprikastrimler. Håber du elsker denne kombination ligeså meget som jeg gør. Retten er dejlig “snasket” på den gode måde, og egner sig derfor perfekt som tømmermændsmad, hvis du spørger mig. Det er hurtigere end at ringe til din lokale pizzamand 😉

Andre muligheder for fyld

Som sagt kan du variere fyldet som du vil. Her er nogle forslag til andre smagskombinationer:

  • Kylling, ost, tomat og spinat
  • Mozarella, pesto og svampe
  • Oksekød, tomat og ost
  • Parmaskinke, flødeost, tomat og spinat

Har du en rest af chili con carne, kødsauce, pesto, kyllingepålæg kan du med fordel få tømt køleskabet og nemt få lavet et lækkert hverdagsmåltid.

Anbefaling – mexicansk mad i Aarhus!

Apropos mexicansk mad, så vil jeg lige slå et slag for to steder i Aarhus hvor du kan finde lækker mexicansk mad, nemlig Chido & Vaca. Begge steder beviser at fast-food godt kan være af gode råvarer og mad lavet fra bunden. Det er jeg vild med!

Få opskriften på quesadillas med cheddarost, sorte bønner og avocado her

I opskriften er der beregnet 1 tortilla pr. person.

quesadillas-med-cheddarost-sorte-boenner-og-avocado

ForfatterRenée PagelPersoner4 PersonerForberedelse15 minutterTilberedning10 minutterTotal tid25 minutter

Ingredienser
 4 fuldkornstortillas
 lidt olie til stegning
 150 g revet cheddarost (evt. lidt mere)
Bønnefyld
 1 dåse forkogte sorte bønner 400 g (240 g drænet vægt)
 1 mango
 1 glas paprikastrimler 330 g (180 g drænet vægt)
 2 forårsløg
 6 små syltede cornichoner
 1 lille håndfuld koriander (kan undlades)
 salt og peber
Guaccamole
 3 avocado
 2 fed hvidløg
 1 lime (saften herfra)
 salt og peber
Sauce
 (se link længere nede i opskriftteksten)
Pynt
 limebåde
 frisk koriander

Sådan gør du
Bønnefyld
1

Bønner og paprikastrimler afdryppes i en sigte og bønnerne skylles under koldt vand. Mangoen skæres fri af sten og skræl, og skæres i tern. Vask og snit forårsløg i tynde skiver. Hak cornichonerne og mix det hele i en skål. Smag til med salt og peber.

Guaccamole
2

Mos avocadokødet i en skål med en gaffel. Tilsæt presset hvidløg og limesaft, og rør rundt. Smag til med salt og peber

Stegning af tortillas
3

Kom lidt olie på en pande. Når olien er varm, lægges en tortilla på panden.
Fordel cheddarost, guaccamole og bønnefyld på den ene halvdel af tortillaen, og flip den anden halvdel af tortillaen over, så det bliver et låg og der dannes en halvmåne form.

4

Steg et par minutter indtil osten er smeltet og tortillaerne er sprøde og let gyldne i overfladen. Skær herefter quesadillas'ne ud i trekanter.

5

Top med limebåde og frisk koriander og server med tortillasaucen til. Velbekomme!

 

Ingredienser

Ingredienser
 4 fuldkornstortillas
 lidt olie til stegning
 150 g revet cheddarost (evt. lidt mere)
Bønnefyld
 1 dåse forkogte sorte bønner 400 g (240 g drænet vægt)
 1 mango
 1 glas paprikastrimler 330 g (180 g drænet vægt)
 2 forårsløg
 6 små syltede cornichoner
 1 lille håndfuld koriander (kan undlades)
 salt og peber
Guaccamole
 3 avocado
 2 fed hvidløg
 1 lime (saften herfra)
 salt og peber
Sauce
 (se link længere nede i opskriftteksten)
Pynt
 limebåde
 frisk koriander

Fremgangsmåde

Sådan gør du
Bønnefyld
1

Bønner og paprikastrimler afdryppes i en sigte og bønnerne skylles under koldt vand. Mangoen skæres fri af sten og skræl, og skæres i tern. Vask og snit forårsløg i tynde skiver. Hak cornichonerne og mix det hele i en skål. Smag til med salt og peber.

Guaccamole
2

Mos avocadokødet i en skål med en gaffel. Tilsæt presset hvidløg og limesaft, og rør rundt. Smag til med salt og peber

Stegning af tortillas
3

Kom lidt olie på en pande. Når olien er varm, lægges en tortilla på panden.
Fordel cheddarost, guaccamole og bønnefyld på den ene halvdel af tortillaen, og flip den anden halvdel af tortillaen over, så det bliver et låg og der dannes en halvmåne form.

4

Steg et par minutter indtil osten er smeltet og tortillaerne er sprøde og let gyldne i overfladen. Skær herefter quesadillas'ne ud i trekanter.

5

Top med limebåde og frisk koriander og server med tortillasaucen til. Velbekomme!

Notes

Quesadillas med cheddarost, sorte bønner og avocado

Taco saucen der er brugt i opskriften finder du HER

fik-du-proevet-denne-opskrift

Prøv også: Sød kartoffelpizza med gedeost, serranoskinke og fersken

(Visited 2.471 times, 1 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *