Fyldte butternutsquash med quinoa, svampe og parmesan

Ovnbagt butternutsquash

I denne nemme opskrift på fyldte butternutsquash, har jeg ovnbagt græskaret. Efterfølgende har jeg fyldt det med quinoa, svampe, grønkål og parmesan, som hører til nogle af mine favoritfødevarer. Istedet for quinoa, kan du også bruge ris, bulgur, bønner eller linser. Hvis der er andre ingredienser du heller ikke har, så brug hvad du har i skabene. Græskaret kan fyldes med de fødevarer du allerbedst kan lide.

Butternutsquash bliver på dansk også kaldt moskusgræskar, og er i sæson i efterårs- og vintermånederne. Den sødme butternutsquashen giver, er jeg kæmpe fan af! Jeg elsker når det bugner med græskar rundt omkring i supermarkederne. Det inspirerer mig til at hoppe i køkkenet, og lave spændende retter med græskar. Der er nemlig ikke grænser for, hvad det anvendes til i madlavningen. Det kan både bages, steges, moses, pureres, bruges i supper og gryderetter. Så denne ret er bare én af mange skønne retter hvor græskar spiller hovedrollen.

Fyldte butternutsquash er en simpel og fyldig hverdagsret, som også fungerer godt som gæstemad, da den præsenterer sig flot på en tallerken. Vælger du at servere retten for dine gæster, vil jeg anbefale at bruge nogle små butternutsquash, så hver gæst kan få et fyldt græskar på tallerkenen. Denne variation af fyldte butternutsquash er kødfri, men den mætter og tilfredsstiller, så man ikke tænker over at den er kødfri, hvis du spørger mig.

Som tilbehør kan du servere de fyldte butternutsquash med en frisk salat til. Retten kan også spises som den er, uden noget tilbehør til.

Jeg håber du synes ligeså godt om denne ret, som jeg gør. Velbekomme!

Lad mig endelig høre hvad du synes om opskriften i kommentarfeltet 🙂Din feedback betyder enormt meget og hjælper mig med at blive bedre til det jeg gør!

Opskrift: Fyldte butternutsquash med quinoa, svampe og parmesan

ForfatterRenée PagelForberedelse15 minutterTilberedning45 minutterTotal tidTime

Ingredienser
 1 stor butternut squash eller 2 små
 200 g quinoa
 150 g grønkål (svarende til 6 stængler)
 150 g portobellosvampe
 100 g revet parmesan
 100 g pinjekerner
 granatæblekerner til topping
 salt & peber
 Olivenolie
Persille dressing
 1 håndfuld persille
 150 yoghurt eller cremefraiche
 1 fed hvidløg
 citronsaft
 salt & peber

1

Tænd ovnen på 200 grader. Halver butternutsquashen og skrab kernerne ud med en ske. Snit herefter i kødet på langs og på tværs, så der dannes krydser, men uden at snitte helt ned til skallen. Dette hjælper dig med at skrabe kødet ud senere. Pensl overfladen med olie og drys med salt.

2

Placer butternutsquashen på en bageplade beklædt med bagepapir, med skallen nedad. Bag dem i ovnen i 35 - 45 min.

3

Kog quinoaen (gerne i en grøntsags-/hønsefond, for at give ekstra smag). Imens hakkes svampe og grønkål og svitses på en pande sammen med olie, hvidløg og pinjekerner. Når quinoaen er færdigkogt, blandes det med grønkål, svampe, pinjekerner og revet parmesan. Hold fyldet varmt indtil det skal fyldes i butternutskallerne (Så slipper du for at bage fyldet i ovnen sammen med butternutsquash).

4

Når kødet i butternutsquashen er ved at være mørt, bruges en ske til at skrabe kødet forsigtigt ud. Lad 2 cm kant blive, så den holder sin form. Mos kødet med en gaffel på en tallerken og bland det med det varme quinoafyld. Smag til med salt og peber.

5

Bland nu alle ingredienser til persille-dressingen i en minihakker. Smag til med salt og peber.

6

Anret nu fyldet i butternutskallerne og top med granatæblekerner og persilledressing. Velbekomme!

 

Ingredienser

Ingredienser
 1 stor butternut squash eller 2 små
 200 g quinoa
 150 g grønkål (svarende til 6 stængler)
 150 g portobellosvampe
 100 g revet parmesan
 100 g pinjekerner
 granatæblekerner til topping
 salt & peber
 Olivenolie
Persille dressing
 1 håndfuld persille
 150 yoghurt eller cremefraiche
 1 fed hvidløg
 citronsaft
 salt & peber

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 200 grader. Halver butternutsquashen og skrab kernerne ud med en ske. Snit herefter i kødet på langs og på tværs, så der dannes krydser, men uden at snitte helt ned til skallen. Dette hjælper dig med at skrabe kødet ud senere. Pensl overfladen med olie og drys med salt.

2

Placer butternutsquashen på en bageplade beklædt med bagepapir, med skallen nedad. Bag dem i ovnen i 35 - 45 min.

3

Kog quinoaen (gerne i en grøntsags-/hønsefond, for at give ekstra smag). Imens hakkes svampe og grønkål og svitses på en pande sammen med olie, hvidløg og pinjekerner. Når quinoaen er færdigkogt, blandes det med grønkål, svampe, pinjekerner og revet parmesan. Hold fyldet varmt indtil det skal fyldes i butternutskallerne (Så slipper du for at bage fyldet i ovnen sammen med butternutsquash).

4

Når kødet i butternutsquashen er ved at være mørt, bruges en ske til at skrabe kødet forsigtigt ud. Lad 2 cm kant blive, så den holder sin form. Mos kødet med en gaffel på en tallerken og bland det med det varme quinoafyld. Smag til med salt og peber.

5

Bland nu alle ingredienser til persille-dressingen i en minihakker. Smag til med salt og peber.

6

Anret nu fyldet i butternutskallerne og top med granatæblekerner og persilledressing. Velbekomme!

Notes

Fyldte butternutsquash med quinoa, grønkål, svampe og parmesan

Prøv også denne opskrift: Vegansk og laktosefri risengrød

(Visited 4.256 times, 2 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *