Cremet rød peber spaghetti: Et nemt og velsmagende måltid
Cremet rød peber spaghetti indeholder opskriften på en af mine favoritsaucer. Den er nem at lave og kan bruges som erstatning for fx pesto og tomatsauce. Saucen kan smøres ovenpå en pizza som alternativ til en klassisk tomatsauce. Du kan også smide en gang kødboller i, hvis du savner kød i retten.
Denne ret er et perfekt måltid på en travl hverdag, da der ikke ligger meget forberedelses- eller tilberedningstid i denne ret. Der skal bruges få min. på at hakke lidt “grønt”, riste nødder og koges pasta. Ellers klarer blenderen det meste af arbejdet. Så ingen besværlig og tidskrævende madlavning i denne ret.
Jeg elsker den lækre cremede konsistens, som saucen har. Mandlerne giver en knasende struktur, som bidrager med lidt ‘bid’ i retten. Udover, at saucen er utrolig smagfuld, og endda uden kød, er farven på saucen også virkelig smuk. På grund af den skønne sødme i retten fra peberfrugterne er retten også børne-venlig.
Vegansk udgave
For en vegansk udgave kan du droppe parmesan-osten og erstatte hønseboullion med en vegansk grøntsagsboullion eller kogende vand.
Spicy udgave
For en mere spicy udgave kan du komme paprika og lidt chili i. Du kan også prøve med lidt spidskommen eller cayennepeber. Du kan selv justere, hvor spicy du ønsker retten skal være.
Her får du opskriften på: Cremet rød peber spaghetti
(Rettens personantal er regnet ud fra, at hver person spiser ca. 75 g pasta. Jeg brugte fuldkornspasta, som mætter mere)
Ønsker du en større portion? Så lav eventuelt en dobbelt portion, så der er til madpakken til dagen efter eller frys resterne ned.
Benyt drop-down menuen under personantal, så udregnes der automatisk nye mængder i opskriften.

Kog spaghettien efter anvisningerne. Husk at komme godt med salt i vandet. Hold den kogte spaghetti varm under låg.
Hak rød peber og løg i grove stykker, og kom dem i en gryde med olie ved middel-høj varme. Lad det stege indtil løge og rød peber er bløde. Husk at rør jævnligt, så det ikke brænder på.
Rist imellemtiden mandlerne, indtil de får en gyldenbrun farve. Kog vand til boullion, og opløs terning heri. Mål af, så du har 2 dl varm boullionvand.
Hæld den varme rød peber-blanding i et blenderglas og blend indtil der opnås en cremet konsistens.
Kom herefter resten af ingredienserne i, og blend igen. Start evt. med at hælde lidt af boullionvandet i, indtil den rette cremede konsistens opnås.
Smag saucen til med salt og frisk kværnet peber
Bland saucen med spaghettien og top retten med revet parmesan, basilikum og frisk kværnet peber.
Velbekomme!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kog spaghettien efter anvisningerne. Husk at komme godt med salt i vandet. Hold den kogte spaghetti varm under låg.
Hak rød peber og løg i grove stykker, og kom dem i en gryde med olie ved middel-høj varme. Lad det stege indtil løge og rød peber er bløde. Husk at rør jævnligt, så det ikke brænder på.
Rist imellemtiden mandlerne, indtil de får en gyldenbrun farve. Kog vand til boullion, og opløs terning heri. Mål af, så du har 2 dl varm boullionvand.
Hæld den varme rød peber-blanding i et blenderglas og blend indtil der opnås en cremet konsistens.
Kom herefter resten af ingredienserne i, og blend igen. Start evt. med at hælde lidt af boullionvandet i, indtil den rette cremede konsistens opnås.
Smag saucen til med salt og frisk kværnet peber
Bland saucen med spaghettien og top retten med revet parmesan, basilikum og frisk kværnet peber.
Velbekomme!
Notes

Prøv også Sød kartoffel pizza med gedeost, serranoskinke og fersken
Fortæl mig gerne om din oplevelse med denne opskrift og hvad du synes om retten i kommentarfeltet☺️
Pingback: Abrikoskugler med et strejf af kanel og lakrids | Madglimt
Pingback: Risengrød laktosefri & vegansk | Madglimt