Hjemmelavet tomatsovs

Lynhurtig og smagfuld hjemmelavet tomatsovs

Denne opskrift på hjemmelavet tomatsovs, tager vitterligt kun 5 min. at lave 😉 Det er sådan en opskrift man godt gider at lave, selv på travle hverdagsaftener. Alle ingredienserne til tomatsovsen skal en tur i blenderen, og køres i et par minutter. Meget nemmere bliver det ikke!

Ingredienser til din hjemmelavet tomatsovs

  • Rødløg
  • Hvidløg
  • Tomatpuré
  • Flåede tomater
  • Agavesirup
  • Æblecidereddike
  • Frisk basilikum
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Tomatsovsen kræver ingen specielle ingredienser, og kan handles ind for billige penge i dit nærmeste supermarked. Jeg vælger gerne at handle økologisk, når det giver mening, og prisforskellen ikke er for stor. De økologiske tomater på dåse koster stort set det samme som de konventionelle, så dem handler jeg altid økologisk. Derudover køber jeg gerne økologisk basilikum og vælger en god koldpresset olivenolie, af høj kvalitet. Du kan sagtens bruge hakkede- eller friske tomater i stedet for flåede tomater.

Lækre retter med tomatsovs

Tomatsovsen kan anvendes i mange forskellige retter. Prøv min opskrift på bagt pasta med tomatsauce og mascarpone – en virkelig nem og lækker hverdagsret! Derudover kan du bruge tomatsovsen i retter som ratatouille, spaghetti med kødboller i tomatsovs, shakshuka, ovenpå pizzaer og i pastaretter.

bagt pasta med tomatsauce og mascarpone
Opskriften på bagt pasta med tomatsauce og mascarpone

Få opskriften på hjemmelavet tomatsovs her

ForfatterRenée Pagel

Personer4 Personer
Forberedelse5 minutterTotal tid5 minutter

Ingredienser
 1 rødløg
 2 fed hvidløg
 2 spsk tomatpuré
 1 dåse flåede tomater (eller hakkede)
 1 spsk agavesirup (eller flydende honning)
 1 spsk æblecidereddike
 2 håndfulde frisk basilikum
 2 spsk olivenolie
 friskkværnet salt og peber

Sådan gør du
1

Pil og hak løg og hvidløg groft.

2

Kom alle ingredienser pånær olivenolie og basilikum i et højt stavblenderglas, og stavblend det hele indtil du får en glat og cremet tomatsovs.

3

Tilsæt hakket basilikum og blend igen. Til sidst blendes der imens olivenolie tilsættes.

4

Smag til med salt, peber, eddike og honning. Lad dig ikke afskrække af den rå løg smag, denne flader ud under tilberedning og giver god smag.

5

Brug din hjemmelavede tomatsovs på pizza eller i pastaretter fx.

Ingredienser

Ingredienser
 1 rødløg
 2 fed hvidløg
 2 spsk tomatpuré
 1 dåse flåede tomater (eller hakkede)
 1 spsk agavesirup (eller flydende honning)
 1 spsk æblecidereddike
 2 håndfulde frisk basilikum
 2 spsk olivenolie
 friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde

Sådan gør du
1

Pil og hak løg og hvidløg groft.

2

Kom alle ingredienser pånær olivenolie og basilikum i et højt stavblenderglas, og stavblend det hele indtil du får en glat og cremet tomatsovs.

3

Tilsæt hakket basilikum og blend igen. Til sidst blendes der imens olivenolie tilsættes.

4

Smag til med salt, peber, eddike og honning. Lad dig ikke afskrække af den rå løg smag, denne flader ud under tilberedning og giver god smag.

5

Brug din hjemmelavede tomatsovs på pizza eller i pastaretter fx.

Notes

Hjemmelavet tomatsovs
fik-du-proevet-denne-opskrift

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

Flere idéer til aftensmaden?

(Visited 2.800 times, 4 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *