Bagt pasta med tomatsauce og mascarpone – nem hverdagsret!
Bagt pasta med tomatsauce og mascarpone er en virkelig skøn hverdagsret. Den smager drøngodt, og så tager den kun en lille halv times tid at lave. Yay, det kan vi godt lide, ik’? 😍 Perfekt til de travle hverdagsaftener, hvor maden skal på bordet hurtigst muligt. Opskriften er ganske simpel, og består blot af kogt pasta, en hurtig hjemmelavet tomatsauce, mascarpone og frisk basilikum, som bages i ovnen i ca. 15 min. Efter en lille halv times tid kan du servere aftensmad for hele familien. Grundet de milde og søde smage fra især tomatsaucen, er retten super børnevenlig.
Er det nødvendigt at lave sin egen hjemmelavede tomatsauce?
I princippet ikke, men jeg lover dig at den kun tager 5 min. at bikse sammen og smagsmæssigt, er det hele værd – tro mig! 😍 Men ellers kan du godt springe over hvor gærdet er lavest, og købe en færdig tomatsauce i supermarkedet.
Kan jeg bruge en anden ost end mascarpone?
Ja, det kan du sagtens. Du kan bruge fx mozarellakugler, revet mozarella, gedeost, ricotta, flødeost, parmesan eller lige den ost du har lyst til. Generelt går tomatsauce og ost bare godt sammen, hvad enten det er på pizza eller i pastaretter som denne.
Her får du opskriften på bagt pasta med tomatsauce og mascarpone
Forvarm ovnen til 200 grader.
Start med at koge pastaen efter pakkens anvisninger. Hæld vandet fra pastaen, og gem ca. 0,5 dl af kogevandet.
Lav imens tomatsaucen. Pil og hak løg og hvidløg groft. Kom alle ingredienser pånær olivenolie og basilikum i et højt stavblenderglas, og stavblend det hele indtil du får en glat og cremet tomatsauce. Tilsæt hakket basilikum og blend igen. Til sidst blendes der imens olivenolie tilsættes. Smag til med salt, peber, eddike og honning. Lad dig ikke afskrække af den rå løg smag, denne flader ud under tilberedning og giver god smag.
Bland pasta, tomatsauce og lidt af kogevandet sammen, og fordel det i et ovnfast fad. Brug to teskeer til at sætte klatter af mascarpone af på toppen. Kom lidt salt og peber på toppen. Bag i ovnen i ca. 15 min indtil osten smelter sammen med pastaen.
Server den bagte pasta med frisk basilikum på toppen. Du kan evt. vælge at rode rundt i pastaen, så osten blandes mere, eller blot servere den med de små mascarpone klatter på toppen. Velbekomme!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Start med at koge pastaen efter pakkens anvisninger. Hæld vandet fra pastaen, og gem ca. 0,5 dl af kogevandet.
Lav imens tomatsaucen. Pil og hak løg og hvidløg groft. Kom alle ingredienser pånær olivenolie og basilikum i et højt stavblenderglas, og stavblend det hele indtil du får en glat og cremet tomatsauce. Tilsæt hakket basilikum og blend igen. Til sidst blendes der imens olivenolie tilsættes. Smag til med salt, peber, eddike og honning. Lad dig ikke afskrække af den rå løg smag, denne flader ud under tilberedning og giver god smag.
Bland pasta, tomatsauce og lidt af kogevandet sammen, og fordel det i et ovnfast fad. Brug to teskeer til at sætte klatter af mascarpone af på toppen. Kom lidt salt og peber på toppen. Bag i ovnen i ca. 15 min indtil osten smelter sammen med pastaen.
Server den bagte pasta med frisk basilikum på toppen. Du kan evt. vælge at rode rundt i pastaen, så osten blandes mere, eller blot servere den med de små mascarpone klatter på toppen. Velbekomme!
Notes
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛
Flere idéer til aftensmaden?
- Risotto med portobellosvampe og grønne asparges
- Linsedeller
- Blomkålspizza med chorizo, pesto og bagte rødløg
- Auberginelasagne med kylling og portobellosvampe
- Broccolifrikadeller
- Sundere svensk pølseret
- Grøn pastasalat med mascarponecreme
- Salat med linser, sød kartoffel og mozarella
- Stegte ris med grøntsager
- Fyldte portobellosvampe med tomat og mozarella
- Quesadillas med cheddarost, sorte bønner og avocado
- Aubergineruller med ricottafyld
- Fyldte butternutsquash med quinoa, svampe og parmesan
- Cremet rød peber spaghetti
- Cremet gulerodssuppe med hvide bønner, lime og honning