Sunde kokostoppe sødet med dadler og mørk chokolade
Disse sunde kokostoppe, er overdrevet lækre! De er uden raffineret sukker, og i stedet sødet med dadler og mørk chokolade, som bunden af kokostoppene er dyppet i. Jeg er vild med kombinationen af det sprøde ydre og den bløde midte – sådan lidt bounty-agtige 😃 Kokos, dadler og mørk chokolade klæder hinanden fantastisk i denne opskrift. Dadlerne er med til at give en god stuktur i “dejen” som er nem at arbejde med! Derudover bidrager dadler med vitaminer, mineraler og fibre, som man ikke får hvis man søder med almindelig hvid sukker.
Opskriften på sunde kokostoppe, er lynhurtig at lave! Det kan nærmest ikke svare sig, at købe dem hos bageren, da du efter 20 min., har friskbagte lækre kokostoppe. Jeg synes at det er langt sjovere og hyggeligere, at lave dem selv. Især når opskriften er så simpel. Den kræver kun ganske få ingredienser, som hurtigt kan bikses sammen i en skål.
Disse sunde kokostoppe er en perfekt sød snack på farten, eller en nem “kage” der kan deles ud til kollegaerne på arbejdspladsen. Kokostoppene fik hurtigt ben at gå på, her hos mig 😁 Især med en Dalgona kaffe til. Mums altså!
Har du prøvet denne opskrift? Så hører jeg meget gerne fra dig i kommentarfeltet under opskriften 😊 Fortæl gerne om dine erfaringer med opskriften. Jeg elsker at have kontakt til jer der læser med, og prøver mine opskrifter 💛
Få opskriften på sunde kokostoppe her
Forvarm ovnen til 180 grader.
Udsten dadlerne og kom dadler, æg og citronsaft i en foodprocessor. Blend indtil du har en ensartet masse. Kom daddelmassen i en skål sammen med revet kokosmel og rør det hele godt sammen. Brug evt. hænderne til at samle dejen.
Form nu små kokostoppe med hænderne, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i ovnen i ca. 10 min. indtil de får en gyldenbrun overflade.
Smelt den mørke chokolade over vandbad, og dyp bunden af kokostoppene i chokoladen. Lad chokoladen størkne, og dyp så bundene igen, for et ekstra tykt lag chokolade. Kom kokostoppene på køl, så de størkner hurtigere. Har du chokolade tilovers, kan du dryppe den smeltede chokolade henover toppen med en te-ske.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader.
Udsten dadlerne og kom dadler, æg og citronsaft i en foodprocessor. Blend indtil du har en ensartet masse. Kom daddelmassen i en skål sammen med revet kokosmel og rør det hele godt sammen. Brug evt. hænderne til at samle dejen.
Form nu små kokostoppe med hænderne, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i ovnen i ca. 10 min. indtil de får en gyldenbrun overflade.
Smelt den mørke chokolade over vandbad, og dyp bunden af kokostoppene i chokoladen. Lad chokoladen størkne, og dyp så bundene igen, for et ekstra tykt lag chokolade. Kom kokostoppene på køl, så de størkner hurtigere. Har du chokolade tilovers, kan du dryppe den smeltede chokolade henover toppen med en te-ske.
Notes
Er du på jagt efter flere søde lækkerier?
- Bønnebrownie
- Sundere mazarinkage med hindbær og hvid chokolade
- Sundere jordbærtærte
- Sunde cookies
- Bananbrød
- Boghvede crepes med moccacreme og brombær
- Abrikoskugler med med et strejf af kanel og lakrids
- Daddelbarer
- Hjemmelavet påskeæg med dadler og peanutbutter
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online 💛