Hjemmelavet påskeæg med dadler og peanutbutter

Hjemmelavet påskeæg – En hyggelig & børnevenlig påsketradition

Hjemmelavet påskeæg med dadler og peanutbutter er en skøn selvforkælende påskesnack. Det er samtidig en hyggelig påsketradition, som jeg er overbevist om at børnene vil elske, at tage del i. De vil med garanti, synes det er sjovt at trille deres egne påskeæg, og derefter pynte dem, med valgfrit pynt.

Denne opskrift på hjemmelavet påskeæg er lavet med dadler og peanutbutter. De minder mig lidt om noget julekonfekt, men med smag af peanuts, får det mig til at tænke på en snickersbar. En smagsblanding af julekonfekt og snickers, fejler bestemt ikke noget i min optik. 😃

Påskeæggene er sødet med dadler, og indeholder lidt lidt flere vitaminer, mineraler, sunde fedtstoffer og kostfibre end de fleste købe-påskeæg, med meget sukker i gør. Påskeæggene er dog stadig energitætte og har et højt indhold af naturligt frugtsukker fra dadler. Jeg vil derfor sidestille påskeæggene med et stykke kage, blot en lille smule sundere.

Denne opskrift på hjemmelavet påskeæg er super nem at lave og fungerer perfekt som en værtindegave. Kom påskeæggene i lidt cellofan, med en gul sløjfe bundet omkring. Det vil modtageren helt sikkert, finde betænksomt af dig!

RIGTIG GOD PÅSKE! 💛

Hjemmelavet påskeæg – forslag til pynt

  • Smeltet chokoladeovertræk
  • Frysetørret hindbær
  • Spiseligt glimmerstøv
  • Hakkede nødder eller kerner
  • Revet kokosmel blandet med gurkemeje for en påskegul farve
  • Kakaonibs
  • Lakridspulver
  • Krymmel
  • Mandelflager

Bemærk: Noget af pynten, hænger bedst fast hvis påskeæggene er overtrukket med chokolade.

Få opskriften på hjemmelavet påskeæg med dadler og peanutbutter her

Du kan vælge at overtrække påskeæggene med chokolade, for at tilføje endnu mere lækkerhed. De er dog stadig super lækre – chokoladeovertræk eller ej 😉

hjemmelavet påskeæg

ForfatterRenée Pagel

Forberedelse15 minutterTilberedning10 minutterTotal tid25 minutter

Opskriften giver ca. 20 stk mini påskeæg
Ingredienser
 100 g dadler (friske dadler fra papæske)
 80 g mandler
 2 spsk rå kakaopulver
 1 spsk peanutbutter
 4 spsk finvalsede havregryn
 1 spsk citronsaft
 0,50 tsk salt
Pynt
 spiseligt glimmerstøv (jeg brugte guld glimmer fra Odense marcipan)
 revet kokosmel blandet sammen med lidt gurkemeje, for at få en påskegul farve
 fint hakkede mandler
 VALGFRIT: de kan også overtrækkes med smeltet chokolade

1

Tænd ovnen på 180 grader

2

Hæld mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist nødderne i ovnen i ca. 10 min, indtil de bliver gyldne i overfladen.

3

Udsten dadlerne. Kom herefter alle ingredienser i en foodprocesser eller blender, og blend indtil du får en let klistret sammenhængende masse.

4

Lad daddelmassen stå på køl i ca. 15 - 30 min, indtil massen har sat sig.

5

Form nu små påskeæg, ved at trille aflange kugler af daddelmassen. Tril kuglerne i revet kokosmel blandet med lidt gurkemeje, glimmerstøv, hakkede mandler eller dit foretrukne pynt.

6

Opbevar påskeæggene på køl, inden de serveres. Her holder de sig fint et par dage, i en lufttæt beholder.

Ingredienser

Opskriften giver ca. 20 stk mini påskeæg
Ingredienser
 100 g dadler (friske dadler fra papæske)
 80 g mandler
 2 spsk rå kakaopulver
 1 spsk peanutbutter
 4 spsk finvalsede havregryn
 1 spsk citronsaft
 0,50 tsk salt
Pynt
 spiseligt glimmerstøv (jeg brugte guld glimmer fra Odense marcipan)
 revet kokosmel blandet sammen med lidt gurkemeje, for at få en påskegul farve
 fint hakkede mandler
 VALGFRIT: de kan også overtrækkes med smeltet chokolade

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 180 grader

2

Hæld mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist nødderne i ovnen i ca. 10 min, indtil de bliver gyldne i overfladen.

3

Udsten dadlerne. Kom herefter alle ingredienser i en foodprocesser eller blender, og blend indtil du får en let klistret sammenhængende masse.

4

Lad daddelmassen stå på køl i ca. 15 - 30 min, indtil massen har sat sig.

5

Form nu små påskeæg, ved at trille aflange kugler af daddelmassen. Tril kuglerne i revet kokosmel blandet med lidt gurkemeje, glimmerstøv, hakkede mandler eller dit foretrukne pynt.

6

Opbevar påskeæggene på køl, inden de serveres. Her holder de sig fint et par dage, i en lufttæt beholder.

Notes

Hjemmelavet påskeæg med dadler og peanutbutter

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

Prøv også: Abrikoskugler med et strejf af kanel og lakrids

(Visited 984 times, 1 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *