Dalgona kaffe

*Indlægget indeholder reklamelinks.

En populær og trendy iskaffe

Dalgona kaffe er en ny og trendy iskaffe, som på kort tid har taget internettet med storm. Det forstår jeg virkelig godt – den smager himmelsk! Nu er jeg selv hoppet med på bølgen, og har allerede lavet en hel del af dem, som jeg har nydt i solen, ude på min skønne altan. Der ryger i forvejen et par ekstra kopper kaffe indenbords, i disse Corona-tider, og Dalgona kaffen er bestemt en ekstra undskyldning for at drikke endnu mere kaffe 😃

Dalgona kaffe består af iskold mælk, serveret med et tykt lag kaffeskum. Den lækre kaffedrik er opstået i Sydkorea, men kræver heldigvis ikke nogle specielle eksotiske ingredienser. Du har sikkert allerede ingredienserne på lager i forvejen. Så det er bare med at komme igang!

Hvis du er en rigtig kaffe-elsker, vil du helt sikkert elske denne kaffedrik! Du kan lave kaffen på din favoritmælk. Jeg er især glad for at bruge havremælk i min kaffe. Jeg synes den lette søde smag i havremælken klæder kaffesmagen virkelig godt!

Opskriften på Dalgona kaffe er virkelig nem og enkel at lave! Så der er ingen undskyldning for, ikke at hoppe direkte i køkkenet og lave denne lækre sag – som med garanti bliver sommerens store hit.

Dalgona kaffe med kokossukker

Jeg er rigtig glad for at bruge kokossukker til at søde med af flere årsager. Dels fordi det bidrager med lidt flere vitaminer, og en mindre blodsukkerstigning end almindelig hvid sukker. Derudover selfølgelig fordi det smager godt, og har det en lækker karamelagtig smag. Du kan købe kokossukker lige her (reklame-link).

Få opskriften på den lækre Dalgona kaffe her

Vælg den mængde mælk, der passer til det glas du vælger at servere kaffedrikken i. Husk at blande mælk og kaffeskum sammen, da kaffeskummet i sig selv, kan smage for bittert. Du opnår derudover en vanvittig cremet konsistens, ved at blande de to ting sammen.

Hvis du har lavet kaffen, så hører jeg gerne om din mening i kommentarfeltet! Jeg håber (og tror på) at du bliver ligeså begejstret for Dalgona kaffe, som jeg er!😍

ForfatterRenée PagelPersoner1 PersonForberedelse10 minutterTilberedning5 minutterTotal tid15 minutter

Ingredienser
 2 spsk instant kaffepulver (af god kvalitet)
 2 spsk kokossukker (eller alm. sukker)
 2 spsk kogende vand
 din foretrukne mælk (jeg brugte havremælk)
 isterninger

Sådan gør du
1

Pisk kaffepulver, kokossukker og kogende vand sammen i en skål med en elpisker, indtil du får en luftig skum. Det tager ca. 2 min.

2

Kom mælk og isterninger i et glas, så der stadig er plads til kaffeskummet ovenpå.

3

Server med kaffeskummet ovenpå. Mix mælk og kaffeskum sammen med en ske, inden du nyder den iskold!

 

Ingredienser

Ingredienser
 2 spsk instant kaffepulver (af god kvalitet)
 2 spsk kokossukker (eller alm. sukker)
 2 spsk kogende vand
 din foretrukne mælk (jeg brugte havremælk)
 isterninger

Fremgangsmåde

Sådan gør du
1

Pisk kaffepulver, kokossukker og kogende vand sammen i en skål med en elpisker, indtil du får en luftig skum. Det tager ca. 2 min.

2

Kom mælk og isterninger i et glas, så der stadig er plads til kaffeskummet ovenpå.

3

Server med kaffeskummet ovenpå. Mix mælk og kaffeskum sammen med en ske, inden du nyder den iskold!

Notes

Dalgona kaffe

Følg med på sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

Prøv også: Sundere jordbærtærte

(Visited 3.702 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. Nadja 9. april 2020 at 14:02

    Tak for en god og nem opskrift på lækker iskaffe! Bliver min nye favorit perfekt med havremælk, vil prøve mandlemælk næste gang. Og måske en choko udgave til M det ikke drikker kaffe

    Reply
    1. Renée Pagel 9. april 2020 at 14:03

      Det lyder dejligt! Glad for at du er ligeså begejstret for den som jeg er 🙂 Skååål!

      Reply
  2. Maja 11. april 2020 at 16:05

    Jeg kunne ikke piske skummet tykt. Hvad kan der være gået galt?

    Reply
    1. Renée Pagel 11. april 2020 at 17:08

      Hej Maja,
      Har du brugt en elpisker? Det er nemlig svært at piske tykt i hånden 🙂 Ellers kan det være du har hældt lidt for meget kogende vand i. I så fald kan tilføje lidt mere sukker, og så skulle du gerne kunne få en lækker og fluffy skum!
      Hilsner fra Renée

      Reply
  3. Helle 26. maj 2020 at 10:27

    Det smager fantastisk

    Reply
  4. Emma 13. oktober 2020 at 09:52

    Kan man bruge alm. instant kaffe eller skal det være pulver?

    Reply

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *