*Indlægget indeholder reklamelinks.
En populær og trendy iskaffe
Dalgona kaffe er en ny og trendy iskaffe, som på kort tid har taget internettet med storm. Det forstår jeg virkelig godt – den smager himmelsk! Nu er jeg selv hoppet med på bølgen, og har allerede lavet en hel del af dem, som jeg har nydt i solen, ude på min skønne altan. Der ryger i forvejen et par ekstra kopper kaffe indenbords, i disse Corona-tider, og Dalgona kaffen er bestemt en ekstra undskyldning for at drikke endnu mere kaffe 😃
Dalgona kaffe består af iskold mælk, serveret med et tykt lag kaffeskum. Den lækre kaffedrik er opstået i Sydkorea, men kræver heldigvis ikke nogle specielle eksotiske ingredienser. Du har sikkert allerede ingredienserne på lager i forvejen. Så det er bare med at komme igang!
Hvis du er en rigtig kaffe-elsker, vil du helt sikkert elske denne kaffedrik! Du kan lave kaffen på din favoritmælk. Jeg er især glad for at bruge havremælk i min kaffe. Jeg synes den lette søde smag i havremælken klæder kaffesmagen virkelig godt!
Opskriften på Dalgona kaffe er virkelig nem og enkel at lave! Så der er ingen undskyldning for, ikke at hoppe direkte i køkkenet og lave denne lækre sag – som med garanti bliver sommerens store hit.
Dalgona kaffe med kokossukker
Jeg er rigtig glad for at bruge kokossukker til at søde med af flere årsager. Dels fordi det bidrager med lidt flere vitaminer, og en mindre blodsukkerstigning end almindelig hvid sukker. Derudover selfølgelig fordi det smager godt, og har det en lækker karamelagtig smag. Du kan købe kokossukker lige her (reklame-link).
Få opskriften på den lækre Dalgona kaffe her
Vælg den mængde mælk, der passer til det glas du vælger at servere kaffedrikken i. Husk at blande mælk og kaffeskum sammen, da kaffeskummet i sig selv, kan smage for bittert. Du opnår derudover en vanvittig cremet konsistens, ved at blande de to ting sammen.
Hvis du har lavet kaffen, så hører jeg gerne om din mening i kommentarfeltet! Jeg håber (og tror på) at du bliver ligeså begejstret for Dalgona kaffe, som jeg er!😍
Pisk kaffepulver, kokossukker og kogende vand sammen i en skål med en elpisker, indtil du får en luftig skum. Det tager ca. 2 min.
Kom mælk og isterninger i et glas, så der stadig er plads til kaffeskummet ovenpå.
Server med kaffeskummet ovenpå. Mix mælk og kaffeskum sammen med en ske, inden du nyder den iskold!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Pisk kaffepulver, kokossukker og kogende vand sammen i en skål med en elpisker, indtil du får en luftig skum. Det tager ca. 2 min.
Kom mælk og isterninger i et glas, så der stadig er plads til kaffeskummet ovenpå.
Server med kaffeskummet ovenpå. Mix mælk og kaffeskum sammen med en ske, inden du nyder den iskold!
Notes
Følg med på sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛
Prøv også: Sundere jordbærtærte
Tak for en god og nem opskrift på lækker iskaffe! Bliver min nye favorit perfekt med havremælk, vil prøve mandlemælk næste gang. Og måske en choko udgave til M det ikke drikker kaffe
Det lyder dejligt! Glad for at du er ligeså begejstret for den som jeg er 🙂 Skååål!
Jeg kunne ikke piske skummet tykt. Hvad kan der være gået galt?
Hej Maja,
Har du brugt en elpisker? Det er nemlig svært at piske tykt i hånden 🙂 Ellers kan det være du har hældt lidt for meget kogende vand i. I så fald kan tilføje lidt mere sukker, og så skulle du gerne kunne få en lækker og fluffy skum!
Hilsner fra Renée
Det smager fantastisk
Dejligt at høre! 🙂
Kan man bruge alm. instant kaffe eller skal det være pulver?
Det skal være instant kaffe 🙂