Peanutbutter cookies

De bedste og nemmeste peanutbutter cookies

Disse peanutbutter cookies er super simple og hurtige at lave. Det tager faktisk kun ca. 15 min, hvilket vil de sige at de er helt perfekte på en aften, hvor man pludselig får en trang til noget sødt, men ikke gider at bruge lang tid i køkkenet. Jeg skal advare imod, at de er stærkt vanedannende 😁 Jeg har allerede lavet dem rigtig mange gange, og hver gang bliver de spist nærmest samme dag 😅

Cookies’ne er sprøde i kanterne og bløde i midten – præcis som en cookie skal være! Hemmeligheden bag lækkerheden i disse cookies, er kombinationen af peanutbutter og kokossukker, som bliver bagt i ovnen. Det smelter sammen til en karamelagtig nøddesmag, som er virkelig lækkert. Cookies’ne er søde, men ikke for søde! Perfekt til min smag.

Peanutbutter cookies med aquafaba

Jeg er begyndt at eksperimentere en hel del med aquafaba, som egentlig bare betyder ‘bønnevand’ på latinsk. Det viser sig nemlig at det kan have nogle af de samme egenskaber som æg, nemlig evnen til at binde ingredienser sammen, samt tilføje luftighed og fugtighed i en opskrift.

Man siger at ca. 45 ml aquafaba/kikærtevand kan erstatte 1 æg i en opskrift. Dette er dog noget jeg skal eksperimentere lidt mere med, før jeg kender til brugen af aquafaba i forskellige opskrifter. I denne opskrift fungerer det dog glimrende!

Her får du opskriften på peanutbutter cookies

ForfatterRenée Pagel

peanutbutter cookies

Forberedelse5 minutterTilberedning10 minutterTotal tid15 minutter

Opskriften svarer til ca. 6 store cookies
Ingredienser
 100 g peanutbutter (gerne en crunchy udgave)
 50 g kokossukker
 0,50 dl kikærtevand/aquafaba (vandet fra kikærter på dåse) eller 1 æg
 1 tsk bagepulver
 1 nip salt
 50 g mørk chokolade

Sådan gør du
1

Forvarm ovnen til 180 grader.

2

Kom alle ingredienser pånær chokolade i en skål, og rør det hele godt sammen, så du får en let klistret dej. Hak chokoladen, og rør den i dejen.

3

Brug to spiseskeer, til at sætte klatter af dejen af på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem flade med en ske, og form dem til cookies.

4

Bag cookies'ne i ovnen i ca. 10 min, indtil de er gyldenbrune i overfladen, og mørkebrune i kanterne. Lad cookies'ne køle HELT af på bagepladen, inden de spises eller flyttes. De stivner først når de er kolde. Opbevar cookies'ne i en lufttæt beholder, her holder de sig fint i 3 - 5 dage.

Ingredienser

Opskriften svarer til ca. 6 store cookies
Ingredienser
 100 g peanutbutter (gerne en crunchy udgave)
 50 g kokossukker
 0,50 dl kikærtevand/aquafaba (vandet fra kikærter på dåse) eller 1 æg
 1 tsk bagepulver
 1 nip salt
 50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Sådan gør du
1

Forvarm ovnen til 180 grader.

2

Kom alle ingredienser pånær chokolade i en skål, og rør det hele godt sammen, så du får en let klistret dej. Hak chokoladen, og rør den i dejen.

3

Brug to spiseskeer, til at sætte klatter af dejen af på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem flade med en ske, og form dem til cookies.

4

Bag cookies'ne i ovnen i ca. 10 min, indtil de er gyldenbrune i overfladen, og mørkebrune i kanterne. Lad cookies'ne køle HELT af på bagepladen, inden de spises eller flyttes. De stivner først når de er kolde. Opbevar cookies'ne i en lufttæt beholder, her holder de sig fint i 3 - 5 dage.

Notes

Peanutbutter cookies

Er du på jagt efter flere søde lækkerier?

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online 💛

(Visited 1.264 times, 1 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *