Sundere mazarinkage – nem og lækker!
Denne sundere mazarinkage med hindbær og hvid chokolade er lækker svampet i midten og sprød i kanten. De syrlige hindbær og fedmen fra den hvide chokolade smelter sammen til en himmelsk mundfuld 😍
Jeg har tilladt mig at kalde denne mazarinkage for en sundere en af slagsen, da den indeholder flere vitaminer, mineraler, sunde fedtstoffer og fibre end den klassiske mazarinkage med smør, sukker og hvedemel gør. Den indeholder nemlig gode ingredienser som kikærter, dadler, æg, havregryn og mandler. Det giver en mere mættende kage, og der er chance for at du kan holde dig til ét stykke 😁 Måske to 😉
Mange forbinder måske mazarinkager med købevarianten du finder i supermarkedet. Det er ærgerligt, for mazarinkage er bestemt bedre end det. Når du laver den selv, undgår du de tilsætningsstoffer som er i købevarianten. Endnu en god grund til at komme igang med at bage!
En klassisk mazarinkage indeholder normalt marcipan. Man kan dog snyde sig til marcipansmagen, ved at bruge mandelaroma. Det er både billigere og nemmere. Jeg vil anbefale at bruge denne mandelaroma fra Dr. Oetker. Den giver den bedste smag. Jeg har prøvet en anden mandelaroma i denne opskrift, og den gav slet ikke samme gode smag og duft som Dr. Oetkers 😊
Sundere mazarinkage sødet med dadler
Mazarinkagen er sødet med dadler og sukkeret som er i den hvide chokolade (kan undlades). Når man søder med dadler, får man de vitaminer, mineraler og kostfibre som naturligt findes i den søde frugt. Almindelig hvid sukker betegnes som “tomme kalorier”, da det ikke indeholder vitaminer eller mineraler, og bør derfor indtages i begrænsede mængder. Selvom mazarinkagen er en smule sundere, er kagen stadig energitæt, med et højt indhold af naturligt frugtsukker fra dadler. Du bør derfor ikke bare spise løs af kagen.
Jeg er glad for at bruge dadler i kager og søde snacks, da det bidrager med struktur, sødme og fylde. I opskriften har jeg brugt friske bløde dadler fra papæske. De kan nemlig nemt blendes ind i dejen.
Prøv også min opskrift på jordbærtærte, som er sødet med dadler.
Glutenfri mazarinkage
Denne sundere mazarinkage er glutenfri, hvis du bruger glutenfri havregryn. I glutenfrit bagværk skal der ofte bruges en del forskellige meltyper, som kan være dyre og svære at få fat på i et almindeligt supermarked. Kikærter i denne opskrift erstatter behovet for at bruge glutenfrit mel, da kikærterne er med til at give struktur og fylde.
Forslag til kagepynt
Jeg har ladt min kage være helt simpel, men ønsker du at pynte den lidt ekstra, kan du toppe den med
- Flormelis (drysset henover kagen med en si)
- Skovsyre
- Hvid chokolade flager
- Friske hindbær
Opskriften på sundere mazarinkage med hindbær og hvid chokolade
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Dræn kikærterne og udsten dadlerne. Kom herefter alle ingredienser undtagen hindbær og hvid chokolade i en foodprocessor eller blender. Blend indtil dadler og kikærter er i bittesmå stykker og til du får en nogenlunde jævn og glat dej.
Hæld dejen i en smurt springform med en diameter på ca. 24 cm. Hak den hvide chokolade groft, og fordel den ovenpå kagen sammen med hindbærene. Bruger du frosne hindbær, så lad dem tø lidt op inden de kommes ovenpå kagen. Tryk hindbærene og den hvide chokolade ned i dejen. Bag den i ovnen i ca. 25 min. indtil du får en gyldenbrun overflade og til den giver efter, ved et let tryk med fingrene.
Lad kagen køle helt af inden den spises og server med en kold klat cremefraiche eller yoghurt til. Kagen er også super lækker dagen efter, nærmest endnu bedre 🙂
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Dræn kikærterne og udsten dadlerne. Kom herefter alle ingredienser undtagen hindbær og hvid chokolade i en foodprocessor eller blender. Blend indtil dadler og kikærter er i bittesmå stykker og til du får en nogenlunde jævn og glat dej.
Hæld dejen i en smurt springform med en diameter på ca. 24 cm. Hak den hvide chokolade groft, og fordel den ovenpå kagen sammen med hindbærene. Bruger du frosne hindbær, så lad dem tø lidt op inden de kommes ovenpå kagen. Tryk hindbærene og den hvide chokolade ned i dejen. Bag den i ovnen i ca. 25 min. indtil du får en gyldenbrun overflade og til den giver efter, ved et let tryk med fingrene.
Lad kagen køle helt af inden den spises og server med en kold klat cremefraiche eller yoghurt til. Kagen er også super lækker dagen efter, nærmest endnu bedre 🙂
Notes
Prøv også: Sundere jordbærtærte