Lynhurtig og smagfuld hjemmelavet tomatsovs
Denne opskrift på hjemmelavet tomatsovs, tager vitterligt kun 5 min. at lave 😉 Det er sådan en opskrift man godt gider at lave, selv på travle hverdagsaftener. Alle ingredienserne til tomatsovsen skal en tur i blenderen, og køres i et par minutter. Meget nemmere bliver det ikke!
Ingredienser til din hjemmelavet tomatsovs
- Rødløg
- Hvidløg
- Tomatpuré
- Flåede tomater
- Agavesirup
- Æblecidereddike
- Frisk basilikum
- Olivenolie
- Salt og peber
Tomatsovsen kræver ingen specielle ingredienser, og kan handles ind for billige penge i dit nærmeste supermarked. Jeg vælger gerne at handle økologisk, når det giver mening, og prisforskellen ikke er for stor. De økologiske tomater på dåse koster stort set det samme som de konventionelle, så dem handler jeg altid økologisk. Derudover køber jeg gerne økologisk basilikum og vælger en god koldpresset olivenolie, af høj kvalitet. Du kan sagtens bruge hakkede- eller friske tomater i stedet for flåede tomater.
Lækre retter med tomatsovs
Tomatsovsen kan anvendes i mange forskellige retter. Prøv min opskrift på bagt pasta med tomatsauce og mascarpone – en virkelig nem og lækker hverdagsret! Derudover kan du bruge tomatsovsen i retter som ratatouille, spaghetti med kødboller i tomatsovs, shakshuka, ovenpå pizzaer og i pastaretter.
Få opskriften på hjemmelavet tomatsovs her
Pil og hak løg og hvidløg groft.
Kom alle ingredienser pånær olivenolie og basilikum i et højt stavblenderglas, og stavblend det hele indtil du får en glat og cremet tomatsovs.
Tilsæt hakket basilikum og blend igen. Til sidst blendes der imens olivenolie tilsættes.
Smag til med salt, peber, eddike og honning. Lad dig ikke afskrække af den rå løg smag, denne flader ud under tilberedning og giver god smag.
Brug din hjemmelavede tomatsovs på pizza eller i pastaretter fx.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Pil og hak løg og hvidløg groft.
Kom alle ingredienser pånær olivenolie og basilikum i et højt stavblenderglas, og stavblend det hele indtil du får en glat og cremet tomatsovs.
Tilsæt hakket basilikum og blend igen. Til sidst blendes der imens olivenolie tilsættes.
Smag til med salt, peber, eddike og honning. Lad dig ikke afskrække af den rå løg smag, denne flader ud under tilberedning og giver god smag.
Brug din hjemmelavede tomatsovs på pizza eller i pastaretter fx.
Notes
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛
Flere idéer til aftensmaden?
- Risotto med portobellosvampe og grønne asparges
- Linsedeller
- Blomkålspizza med chorizo, pesto og bagte rødløg
- Auberginelasagne med kylling og portobellosvampe
- Broccolifrikadeller
- Sundere svensk pølseret
- Grøn pastasalat med mascarponecreme
- Salat med linser, sød kartoffel og mozarella
- Stegte ris med grøntsager
- Fyldte portobellosvampe med tomat og mozarella
- Quesadillas med cheddarost, sorte bønner og avocado
- Aubergineruller med ricottafyld
- Fyldte butternutsquash med quinoa, svampe og parmesan
- Cremet rød peber spaghetti
- Cremet gulerodssuppe med hvide bønner, lime og honning