Knækbrød – Verdens bedste!!

Knækbrød – en gennemtestet favoritopskrift!

Denne opskrift har jeg glædet mig til at dele med jer! Det er en opskrift jeg laver fast på ugentlig basis, og en opskrift som jeg har gennemtestet, og allerede har haft mange prøvekaniner til ;-). Jeg laver dem nemlig i mit lille produktionskøkken på mit arbejde, hvor dette er en af de faste ting jeg laver. Mine søde kolleger og de unge mennesker jeg laver mad til, er ovenud begejstret for denne opskrift, og de bliver helt triste når vi løber tør for knækbrød – og de går altså som varmt brød skulle jeg hilse og sige 😀

Jeg har fået kommentarer som “Ej, det her er verdens bedste knækbrød”, så det har jeg altså tilladt mig at kalde dem, og med god samvittighed hæhæ. Og opskriften er bliver efterspurgt et hav af gange, så her kommer den endelig.

Knækbrød med fuldkornsmajsmel

Denne opskrift er lavet med fuldkornsmajsmel. Majsmel har en mild, sødlig og let nøddeagtig smag, som gør sig perfekt i disse knækbrød. Jeg har også prøvet at bage med andre meltyper, som også fungerer. Så brug den mel du har i skabet. Min personlige favorit er dog fuldkornsmajsmel, både for smagens og fuldkornenes skyld 🙂

Få opskriften på knækbrød her!

Hvis du har prøvet opskriften, vil jeg elske at høre om din oplevelse med den nederst i kommentarfeltet <3 Dette er guld værd for mig, og en fantastisk måde at connecte med jer der følger med på.

Reklamelinks er markeret med*

knaekbroed

Knækbrød

Renée Pagel
Det her er uden tvivl verdens bedste knækbrød!
Ingen stemmer endnu
Antal: 4 personer
Forberedelse 10 minutter
Tilberedning 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Brød og bagværk, Salte snacks
Køkken Dansk
Diæt Glutenfri

Ingredienser
 

  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 4 dl fuldkornsmajsmel (du kan også bruge alm. majsmel eller din foretrukne meltype, men majsmel giver en god sødlig og let nøddeagtig smag)
  • 1 dl rapsolie
  • 2 tsk salt
  • 4,5 dl kogende vand

Sådan gør du
 

  • Kom alle kerner, fuldkornsmajsmel og salt i en skål. Rør det godt sammen. Har du en røremaskine, så gør den arbejdet bedst.
  • Rør rapsolie i. Tilsæt herefter kogende vand lidt efter lidt, lad kerner suge vand til sig, inden du tilsætter nyt vand. Sørg for at dejen er rørt godt sammen, og væsken er fordelt, så der ikke er tørre områder i dejen. Dette har betydning når du skal smøre dejen ud, og for at alle knækbrødene bliver helt sprøde. Dejen skal være blank, klistret og sammenhængende, og nem at smøre ud mellem to stykker bagepapir. Hvis dejen føles for flydende, så lad den stå i ca. 10 min, så kernerne kan suge ekstra væske til sig.
  • Brug en dejskraber til at fordele dejen på et stykke bagepapir, læg et stykke bagepapir ovenpå, og rul dejen ud med en kagerulle. Fjern herefter det øverste lag bagepapir.
  • Brug en pizzaskærer til at skære dejen i firkantede stykker, i den størrelse du ønsker knækbrødene skal være.
  • Bag knækbrødene ved 140 grader i ca. 45 min (tiden i ovnen afhænger af din ovn). Knækbrødene skal føles helt sprøde når du banker let på toppen, og være gyldenbrune i farven.
  • Lad knækbrødene køle af, og bræk dem i stykker. Kom dem i en lufttæt beholder når de er helt afkølede. Knækbrødene holder sig fint i min. 14 dage.
Fik du prøvet opskriften?Jeg vil ELSKE at høre hvordan det gik, og se din version! Tag mig gerne på instagram @madglimtdk og brug hashtagget #mitmadglimt
Del opskriften på Facebook

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 

Er du lækkersulten og på udkig efter andre snacks?

(Visited 76 times, 1 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift vurdering