Butternut squash og rød peber suppe

Smagfuld butternut squash og rød peber suppe

Denne skønne butternut squash og rød peber suppe, er virkelig god! Butternut squashen og de røde peberfrugter bages i ovnen, og blendes sammen med butterbeans, grøntsagsboullion og skønne krydderier. Det giver en dejlig cremet og smagfuld suppe, som kan spises af hele familien. Suppen ligger en god bund, og kan hurtigt mætte dig – i sær hvis du spiser brød til.

Jeg har altid være glad for suppe, især græskarsuppe og denne opskrift på cremet gulerodssuppe med hvide bønner, lime og honning. Suppe er for mig en rigtig hyggelig spise, som passer perfekt ind på en kold og mørk efterårsdag. Den kan dog sagtens spises året rundt.

Jeg er glad for at bruge butterbeans i suppe, da det giver en fyldig og cremet konsistens. De hvide bønner bidrager også med protein, som giver en god mæthedsfornemmelse. Derudover er protein kroppens byggesten, og bliver primært brugt til opbygningen af celler, væv, hormoner, antistoffer og enzymer. Sagt med andre ord, er det rigtig fint at lade protein indgå i dagens hovedmåltider, da protein har mange vigtige funktioner i vores krop.

Og nu til det vigtigste, nemlig opskriften 😉

Få opskriften på butternut squash og rød peber suppe her

ForfatterRenée Pagel

https://madglimt.dk/wp-content/uploads/2020/11/butternut-squash-og-roed-peber-suppe.jpg

Personer4 Personer
Forberedelse15 minutterTilberedning35 minutterTotal tid50 minutter

Ingredienser
 500 g butternut squash (vægt i skrællet tilstand)
 2 rød peber
 2 spsk raps- eller olivenolie
 1 løg
 4 fed hvidløg
 1 dåse butterbeans/lima bønner
 0,50 l grøntsagsboullion
 1 tsk paprika (gerne røget paprika)
 0,50 tsk chiliflager
 1 tsk spidskommen
 1 spsk agavesirup
 2 spsk citronsaft
 salt og peber
Tilbehør
 cremefraiche
 friske krydderurter (jeg brugte basilikum)
 chiliflager

Sådan gør du
1

Forvarm ovnen til 200 grader.

2

Skær skrællen af butternut squashen, og skær den i mindre stykker. Skær peberfrugterne i grove stykker. Kom de skårne butternutsquash og peberfrugter på en bageplade beklædt med bagepapir, og tilsæt 1 spsk olie, salt og peber. Brug hænderne til at blande det hele rundt, så olien fordeler sig. Rist grøntsagerne i ovnen i ca. 25 min, indtil de er blevet bløde, og peberfrugterne krøller i kanterne.

3

Imens grønsagerne ristes i ovnen, pilles og hakkes løg og hvidløg. Varm den anden spsk olie op i en mellemstor gryde, når der er 5 min tilbage af bagetiden på grøntsagerne. Svits løg og hvidløg, indtil løgene er klare. Tilsæt de bagte grøntsager, butterbeans (drænet for vand) og grøntsagsboullion.

4

Brug en stavblender, til at blende det hele til en tyk og cremet suppe. Tilsæt paprika, spidskommen, chiliflager, citronsaft, agavesirup og salt og peber. Lad suppen komme op at småkoge, og lad den herefter simre i ca. 10 - 20 min. Smag suppen til med salt, peber, citronsaft og krydderier.

5

Server med en klat cremefraiche, friske krydderurter og chiliflager på toppen. Velbekomme!

Ingredienser

Ingredienser
 500 g butternut squash (vægt i skrællet tilstand)
 2 rød peber
 2 spsk raps- eller olivenolie
 1 løg
 4 fed hvidløg
 1 dåse butterbeans/lima bønner
 0,50 l grøntsagsboullion
 1 tsk paprika (gerne røget paprika)
 0,50 tsk chiliflager
 1 tsk spidskommen
 1 spsk agavesirup
 2 spsk citronsaft
 salt og peber
Tilbehør
 cremefraiche
 friske krydderurter (jeg brugte basilikum)
 chiliflager

Fremgangsmåde

Sådan gør du
1

Forvarm ovnen til 200 grader.

2

Skær skrællen af butternut squashen, og skær den i mindre stykker. Skær peberfrugterne i grove stykker. Kom de skårne butternutsquash og peberfrugter på en bageplade beklædt med bagepapir, og tilsæt 1 spsk olie, salt og peber. Brug hænderne til at blande det hele rundt, så olien fordeler sig. Rist grøntsagerne i ovnen i ca. 25 min, indtil de er blevet bløde, og peberfrugterne krøller i kanterne.

3

Imens grønsagerne ristes i ovnen, pilles og hakkes løg og hvidløg. Varm den anden spsk olie op i en mellemstor gryde, når der er 5 min tilbage af bagetiden på grøntsagerne. Svits løg og hvidløg, indtil løgene er klare. Tilsæt de bagte grøntsager, butterbeans (drænet for vand) og grøntsagsboullion.

4

Brug en stavblender, til at blende det hele til en tyk og cremet suppe. Tilsæt paprika, spidskommen, chiliflager, citronsaft, agavesirup og salt og peber. Lad suppen komme op at småkoge, og lad den herefter simre i ca. 10 - 20 min. Smag suppen til med salt, peber, citronsaft og krydderier.

5

Server med en klat cremefraiche, friske krydderurter og chiliflager på toppen. Velbekomme!

Notes

Butternut og rød peber suppe
fik-du-proevet-denne-opskrift

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

Flere idéer til aftensmaden?

(Visited 2.213 times, 1 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *