Lækre glutenfri pebernødder
Ingen jul uden pebernødder vel? 😁 Der er flere i min omgangskreds der har nævnt pebernødder som en af favorit julegodterne. Jeg forstår dem godt. Det er som om, at den ene pebernød bare tager den anden 😉 Jeg kom for alvor i julestemning da jeg lavede disse, og kunne dufte den krydrede og karakteristiske duft af pebernødder. Denne opskrift på pebernødder er glutenfri og smagfuld, og er lavet på smør, havregryn, mandler, kokossukker og æg. Ingredienserne sørger for at give dig en lidt mindre blodsukkerpåvirkning end de klassiske pebernødder, og bidrager samtidig med fuldkorn og sunde fedtstoffer fra mandlerne. Derudover mætter de også mere!
Pebernødderne er knasende sprøde og krydrede i smagen – præcis som de bør være! Husk at lave en stor portion, så der er til hele julemåneden. Så er det bare om at skrue op for julemusikken, og hygge dig med denne opskrift. God fornøjelse i køkkenet 😉🎄
Få opskriften på glutenfri pebernødder her
Har du prøvet opskriften? Så hører jeg meget gerne om dine erfaringer med opskriften nederst i kommentarfeltet 😊
Tag smørret ud af køleskabet en halv time inden du skal bruge det.
Forvarm ovnen til 200 grader. Kom mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem i ovnen i ca. 7 - 10 min. inden til de er gyldenbrune i overfladen. Når du har taget mandlerne ud af ovnen, skrues ovnen ned til 150 grader.
Kom imens havregryn i en minihakker og mal dem til mel. Når mandlerne er færdigristede, males de også til mel i minihakkeren.
Kom kokossukker og smør i en skål og pisk det med en elpisker. Tilsæt æg, og pisk igen til du har en luftig masse.
Tilsæt havremel, mandelmel, hjortetaksalt, pebernød krydderi og bagepulver og pisk det hele godt sammen til du får en let klistret og jævn dej.
Stil dejen i køleskabet i en times tid, indtil den har sat sig. (dette er med til at holde på formen under bagning)
Tril små runde kugler af dejen, og sæt dem af på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav kun pebernødderne halv størrelse af, hvad du ønsker de skal være, da de hæver godt op under bagning.
Bag pebernødderne i ovnen i ca. 10 min. indtil de er nogenlunde faste i bunden. Lad pebernødderne afkøle helt, før de spises. De bliver først helt sprøde når de er kolde.
Opbevar pebernødderne i en kagedåse eller anden lufttæt beholder, så du har lækre hjemmelavede pebernødder du kan nyde i juledagene, og servere for dine gæster.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tag smørret ud af køleskabet en halv time inden du skal bruge det.
Forvarm ovnen til 200 grader. Kom mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem i ovnen i ca. 7 - 10 min. inden til de er gyldenbrune i overfladen. Når du har taget mandlerne ud af ovnen, skrues ovnen ned til 150 grader.
Kom imens havregryn i en minihakker og mal dem til mel. Når mandlerne er færdigristede, males de også til mel i minihakkeren.
Kom kokossukker og smør i en skål og pisk det med en elpisker. Tilsæt æg, og pisk igen til du har en luftig masse.
Tilsæt havremel, mandelmel, hjortetaksalt, pebernød krydderi og bagepulver og pisk det hele godt sammen til du får en let klistret og jævn dej.
Stil dejen i køleskabet i en times tid, indtil den har sat sig. (dette er med til at holde på formen under bagning)
Tril små runde kugler af dejen, og sæt dem af på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav kun pebernødderne halv størrelse af, hvad du ønsker de skal være, da de hæver godt op under bagning.
Bag pebernødderne i ovnen i ca. 10 min. indtil de er nogenlunde faste i bunden. Lad pebernødderne afkøle helt, før de spises. De bliver først helt sprøde når de er kolde.
Opbevar pebernødderne i en kagedåse eller anden lufttæt beholder, så du har lækre hjemmelavede pebernødder du kan nyde i juledagene, og servere for dine gæster.
Notes
Prøv også min opskrift på vegansk risengrød 😊
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛