Veganske vafler

Dette blogindlæg indeholder annoncelinks

Lækre og sprøde veganske vafler

Disse veganske vafler, er faktisk min skønne opskrift på veganske pandekager blot lavet som vafler. Det er blevet min foretrukne vaffel- og pandekageopskrift når jeg ikke har æg i køleskabet. Eller faktisk er jeg begyndt at lave dem, også selvom jeg har æg, fordi de simpelthen er så gode! Man lægger ikke mærke til at de er veganske, og jeg har allerede serveret dem for familie og venner, uden at de bemærkede det. De var meget positivt overraskede og synes at de var ligeså fantastiske, som jeg gør.

Selvom jeg ikke spiser 100 % vegansk, vil jeg gerne indføre flere veganske måltider i min kost, fordi jeg gerne vil spise grønnere og mere klimavenligt. Derfor forsøger jeg at skære ned på mit forbrug af animalske produkter. Du finder optil flere veganske opskrifter her på siden. Disse opskrifter kan spises af alle – veganere eller ej!

Jeg hører meget gerne fra dig i kommentarfeltet, hvis du har prøvet opskriften🙂 Det er værdifuldt for mig, at få feedback fra jer der prøver mine opskrifter 💛

Tips til at få sprøde vafler!

Vaflerne bliver dejligt sprøde når de bages, hvilket jeg synes er et must når vi taler om vafler. For at sikre at du får sprøde vafler, er der lige en række ting du skal være opmærksom på 😊

  • Kom ikke for meget fedtstof i dit vaffeljern. Jeg har erfaret at mine vafler bliver mindre sprøde, hvis jeg kommer for meget fedtstof på. Prøv dig frem. Det afhænger af størrelsen på dit vaffeljern. En halv tsk fedtstof i vaffeljernet ved hver 3. omgang vafler, plejer at passe i mit vaffeljern.
  • Lad dine færdigbagte vafler afkøle på en bagerist, så de ikke bliver bløde.
  • Hæld hverken for meget eller for lidt dej i dit vaffeljern. Mængden afhænger af dit vaffeljern, men flyder det over med dej i kanterne har du fyldt for meget dej i. For meget dej, kan gøre det svært at bage vaflerne sprøde. Det kan kræve et par forsøg, at ramme den rette mængde. Brug evt. en øseske, eller kom din dej på en flaske, som kan gøre det nemmere at dosere den.
  • Hvis du kan skrue på temperaturen på dit vaffeljern, så sørg for at dit vaffeljern har en høj varme. Dette giver en god skorpe på vaflerne.

Få opskriften på veganske vafler her

Ønsker du en glutenfri version af de veganske vafler, kan du vælge glutenfrie havregryn/havremel, da de almindelige havregryn kan indeholde spor af gluten.

Du kan købe glutenfri havregryn her (annonce-link) og glutenfri havremel her (annonce-link)

ForfatterRenée Pagel

veganske vafler

Personer2 Personer
Forberedelse10 minutterTilberedning10 minutterTotal tid20 minutter

Opskriften svarer til ca. 6 - 8 vafler
Ingredienser
 150 g havremel (kan købes i Rema eller lav dit eget, ved at blende havregryn til mel)
 1 spsk bagepulver
 0,50 tsk salt
 2,50 dl plantemælk (jeg bruger soyamælk med vanilje eller havremælk)
 1 spsk agavesirup
 1 tsk vanilje aroma
 1 spsk æblecidereddike (eller citronsaft)
 kokosolie til stegning
Toppings
 frosne hindbær
 bananskiver
 ristede mandler
 agavesirup

Sådan gør du
1

Forvarm vaffeljernet.

2

Har du ikke havremel (glutenfri havremel kan købes i Rema), så start med at blende havregryn til mel. Blend det så fint som du kan, i en enten en kaffekværn, minihakker, foodprocesser eller blender.

3

Bland havremel, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt plantemælk imens der piskes. Tilsæt herefter, agavesirup, vaniljearoma og æblecidereddike og pisk igen.

4

Smelt en lille smule kokosolie i vaffeljernet. Fordel herefter vaffeldejen i vaffeljernet. Bag vaflerne indtil de får en gyldenbrun farve. Tilsæt lidt kokosolie mellem hver vaffel. Flyt vaflerne over på en rist, når de er færdigbagte, og server straks herefter med toppings til.

Ingredienser

Opskriften svarer til ca. 6 - 8 vafler
Ingredienser
 150 g havremel (kan købes i Rema eller lav dit eget, ved at blende havregryn til mel)
 1 spsk bagepulver
 0,50 tsk salt
 2,50 dl plantemælk (jeg bruger soyamælk med vanilje eller havremælk)
 1 spsk agavesirup
 1 tsk vanilje aroma
 1 spsk æblecidereddike (eller citronsaft)
 kokosolie til stegning
Toppings
 frosne hindbær
 bananskiver
 ristede mandler
 agavesirup

Fremgangsmåde

Sådan gør du
1

Forvarm vaffeljernet.

2

Har du ikke havremel (glutenfri havremel kan købes i Rema), så start med at blende havregryn til mel. Blend det så fint som du kan, i en enten en kaffekværn, minihakker, foodprocesser eller blender.

3

Bland havremel, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt plantemælk imens der piskes. Tilsæt herefter, agavesirup, vaniljearoma og æblecidereddike og pisk igen.

4

Smelt en lille smule kokosolie i vaffeljernet. Fordel herefter vaffeldejen i vaffeljernet. Bag vaflerne indtil de får en gyldenbrun farve. Tilsæt lidt kokosolie mellem hver vaffel. Flyt vaflerne over på en rist, når de er færdigbagte, og server straks herefter med toppings til.

Notes

Veganske vafler
fik-du-proevet-denne-opskrift

På jagt efter andre søde lækkerier?

Følg med på sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online 💛

(Visited 7.915 times, 5 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *