Kikærtegryde med søde kartofler og kokos

Vegetarisk og smagfuld kikærtegryde

Denne kikærtegryde er vegetarisk, smagfuld, mættende og fyldt med grøntsager. Selvom jeg har lavet denne opskrift på en lun sommerdag, tror jeg retten vil være helt perfekt at lune sig på, en kold efterårsdag. Den her ret, bliver i hvertfald en jeg kommer til at lave igen og igen 😍😋

Jeg kiggede på én af Deliciously Ella’s mange lækre vegetariske opskrifter, og blev stærkt inspireret til at lave denne opskrift. Min inspiration og idéer til at finde på nye opskrifter, kommer mange steder fra. Jeg finder bl.a. min inspiration gennem restaurantbesøg, kogebøger, rejser, madprogrammer, oplevelser, andre madblogs og mennesker jeg møder. Jeg elsker at blive inspireret og at inspirere andre! 😍

Jeg håber du vil elske denne opskrift ligeså meget som jeg 😋😍

Serveringsforslag

Server med ris: Fx basmatiris, jasminris eller fuldkornsris. Du kan også servere quinoa til.

Med Naanbrød: Nyd retten med et naanbrød til og evt. en klat creme fraiche på toppen. Du kan lave dit eget naanbrød eller købe et i de fleste supermarkeder.

Som suppe: Tilføj lidt kogende vand eller ekstra kokosmælk, og spis retten uden ris til, så har du en lækker cremet og fyldig suppe.

Få opskriften på kikærtegryde med søde kartofler og kokos her

ForfatterRenée Pagel

kikærtegryde

Personer4 Personer
Forberedelse15 minutterTilberedning45 minutterTotal tidTime

Ingredienser
Bagte søde kartofler
 500 g søde kartofler
 3 spsk kokosolie (kan erstattes af raps- eller olivenolie)
 1 tsk karry
 1 tsk kanel
 1 tsk gurkemeje
 0,50 tsk chilipulver/chiliflager
 1 tsk salt
Bagte grøntsager
 1 squash
 2 rød peber
 2 spsk rapsolie
 1 tsk salt
Kokossauce
 2 spsk kokosolie (kan erstattes af raps- eller olivenolie)
 1 stort løg
 3 fed hvidløg
 1 tsk spidskommen
 1 tsk karry
 0,50 tsk cayennepeber
 2 dåser kokosmælk (vælg en god cremet variant som fx änglamarks)
 2 spsk agavesirup eller ahornsirup
 1 dåse forkogte kikærter
 6 spsk citron- eller limesaft
 75 g spinat
 salt
Tilbehør
 fuldkornsris

Sådan gør du
1

Opvarm ovnen til 200 grader. Kog fuldkornsrisene efter anvisningerne (husk at fuldkornsris skal koge i ca. 35 min)

2

BAGTE SØDE KARTOFLER:
Start med at vaske søde kartoflerne, og skær dem i mundrette tern (lad skrællen blive på). Kom søde kartoflerne i en skål sammen med kokosolie, salt, gurkemeje, kanel, karry og chilipulver/flager og vend det hele rundt, så krydderierne fordeles jævnt. Fordel søde kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 min, indtil de er bløde.

3

BAGTE GRØNTSAGER:
Imens de bagte søde kartofler er i ovnen, skæres squashen i halve skiver og de røde peberfrugter snittes i strimler, og kernerne pilles fra. Vend grøntsagerne med olie og salt i en skål, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Når der er 10 min tilbage af bagetiden af de søde kartofler, sættes grøntsagerne i ovnen. Herefter tages søde kartoflerne og grøntsagerne ud af ovnen på samme tid.

4

KOKOSSAUCE:
Skræl og snit løg og hvidløg fint. Varm en sauterpande, stor gryde eller en wokpande op med kokosolie. Svits løg og hvidløg, sammen med karry, spidskommen og cayennepeber i ca. 5 min. Tilsæt kokosmælk og agavesirup, og varm kokosmælken godt igennem (ca. 10 min), husk at røre i det jævnligt. Tilsæt herefter de afdryppede kikærter, de bagte søde kartofler og grøntsager samt citronsaft, og lad retten simre i yderligere 5 - 10 min, imens der røres jøvnligt. Spinaten tilsættes i de sidste 5 min, hvor den vil falde sammen og blande sig i retten. Smag retten til med salt, citronsaft og krydderier. Server med fuldkornsris til og drys lidt chiliflager på toppen.
VELBEKOMME 🙂

Ingredienser

Ingredienser
Bagte søde kartofler
 500 g søde kartofler
 3 spsk kokosolie (kan erstattes af raps- eller olivenolie)
 1 tsk karry
 1 tsk kanel
 1 tsk gurkemeje
 0,50 tsk chilipulver/chiliflager
 1 tsk salt
Bagte grøntsager
 1 squash
 2 rød peber
 2 spsk rapsolie
 1 tsk salt
Kokossauce
 2 spsk kokosolie (kan erstattes af raps- eller olivenolie)
 1 stort løg
 3 fed hvidløg
 1 tsk spidskommen
 1 tsk karry
 0,50 tsk cayennepeber
 2 dåser kokosmælk (vælg en god cremet variant som fx änglamarks)
 2 spsk agavesirup eller ahornsirup
 1 dåse forkogte kikærter
 6 spsk citron- eller limesaft
 75 g spinat
 salt
Tilbehør
 fuldkornsris

Fremgangsmåde

Sådan gør du
1

Opvarm ovnen til 200 grader. Kog fuldkornsrisene efter anvisningerne (husk at fuldkornsris skal koge i ca. 35 min)

2

BAGTE SØDE KARTOFLER:
Start med at vaske søde kartoflerne, og skær dem i mundrette tern (lad skrællen blive på). Kom søde kartoflerne i en skål sammen med kokosolie, salt, gurkemeje, kanel, karry og chilipulver/flager og vend det hele rundt, så krydderierne fordeles jævnt. Fordel søde kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 min, indtil de er bløde.

3

BAGTE GRØNTSAGER:
Imens de bagte søde kartofler er i ovnen, skæres squashen i halve skiver og de røde peberfrugter snittes i strimler, og kernerne pilles fra. Vend grøntsagerne med olie og salt i en skål, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Når der er 10 min tilbage af bagetiden af de søde kartofler, sættes grøntsagerne i ovnen. Herefter tages søde kartoflerne og grøntsagerne ud af ovnen på samme tid.

4

KOKOSSAUCE:
Skræl og snit løg og hvidløg fint. Varm en sauterpande, stor gryde eller en wokpande op med kokosolie. Svits løg og hvidløg, sammen med karry, spidskommen og cayennepeber i ca. 5 min. Tilsæt kokosmælk og agavesirup, og varm kokosmælken godt igennem (ca. 10 min), husk at røre i det jævnligt. Tilsæt herefter de afdryppede kikærter, de bagte søde kartofler og grøntsager samt citronsaft, og lad retten simre i yderligere 5 - 10 min, imens der røres jøvnligt. Spinaten tilsættes i de sidste 5 min, hvor den vil falde sammen og blande sig i retten. Smag retten til med salt, citronsaft og krydderier. Server med fuldkornsris til og drys lidt chiliflager på toppen.
VELBEKOMME 🙂

Kikærtegryde med søde kartofler og kokos

Leder du efter flere vegetariske opskrifter?

Så tjek disse ud! Jeg lover at de er både smagfulde og mættende 😋😍

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

(Visited 2.412 times, 1 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *