Knasende sprøde polentafritter
Polentafritter er virkelig lækkert – faktisk vil jeg gå så langt at sige, at det er de bedste fritter jeg har smagt! Så har du endnu ikke prøvet det, så vil jeg virkelig anbefale dig at gøre det. Advarsel: De er stærkt vanedannende 😉
Da jeg første gang hørte om polentafritter, bestående af majsgrød var jeg skeptisk. Jeg tænkte at det da umuligt kunne blive til sprøde fritter, men efter at have fået dem serveret på en restaurant, var jeg overbevist – for det kan man i den grad! 😍 Herefter gik jeg i køkkenet, for at lave min egen version. Det kom der denne opskrift ud af, og jeg synes jeg har ramt den helt perfekte smag og sprødhed, hvis jeg selv skal sige det! 😉 Polentafritterne er knasende sprøde udenpå og bløde og saftige indeni. De smager som om de har været en tur i frituren – helt uden at have været det.
Polentafritterne laves af en majsgrød (polenta) med parmesan og smør i, som man køler ned i køleskabet/fryseren, så grøden stivner. Herefter skæres den i pommesfrites stave, og bages i ovnen. Det giver de lækreste, sprødeste fritter.
Hvad er polenta?
Polenta er en italiensk majsgrød lavet på grove majsgryn, som er en smule grovere end almindelig majsmel. Når grøden afkøles, stivner den, hvilket gør det muligt at bage eller stege den efterfølgende.
Hvor kan jeg købe polenta majsgryn til mine polentafritter?
Jeg plejer at købe mine polenta majgryn i Rema 1000, og ellers i de større supermarkeder.
Opskrift på Polentafritter
Har du prøvet opskriften? Så hører jeg meget gerne om din erfaring med den nederst i kommentarfeltet 💛
Bring vandet i kog. Skru ned for varmen og kom polenta majsgryn og salt i. Lad det koge i 5 - 10 min indtil polentaen bliver tyk og cremet. Sørg for at røre i det jævnligt så det ikke klumper. Kom revet parmesan og smør i, og rør rundt til det er smeltet og du har en jævn og cremet grød.
Hæld polentaen i et fad smurt med olie og lad den stå på køl indtil den stivner (tager ca. 1 - 2 timer) eller kom den i fryseren i ca. 20 min.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Tag den stivnede og gummiagtige polenta ud af formen og skær den i tykke pommesfrites stave.
Læg dem på en bageplade bekædt med bagepapir. Pensl med olie og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 30 min indtil de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs.
Inden servering drysses de med fintrevet parmesan, flagesalt og finthakket rosmarin.
Lav nu rosmarin dippen ved at røre alle ingredienserne hertil sammen i en lille skål. Smag til med salt, peber og citronsaft. Nyd dine fritter sammen med rosmarin dippen.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bring vandet i kog. Skru ned for varmen og kom polenta majsgryn og salt i. Lad det koge i 5 - 10 min indtil polentaen bliver tyk og cremet. Sørg for at røre i det jævnligt så det ikke klumper. Kom revet parmesan og smør i, og rør rundt til det er smeltet og du har en jævn og cremet grød.
Hæld polentaen i et fad smurt med olie og lad den stå på køl indtil den stivner (tager ca. 1 - 2 timer) eller kom den i fryseren i ca. 20 min.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Tag den stivnede og gummiagtige polenta ud af formen og skær den i tykke pommesfrites stave.
Læg dem på en bageplade bekædt med bagepapir. Pensl med olie og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 30 min indtil de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs.
Inden servering drysses de med fintrevet parmesan, flagesalt og finthakket rosmarin.
Lav nu rosmarin dippen ved at røre alle ingredienserne hertil sammen i en lille skål. Smag til med salt, peber og citronsaft. Nyd dine fritter sammen med rosmarin dippen.
Notes
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛
Søger du inspiration til aftensmaden?
Så prøv en af disse opskrifter:
- Risotto med portobellosvampe og grønne asparges
- Linsedeller
- Blomkålspizza med chorizo, pesto og bagte rødløg
- Auberginelasagne med kylling og portobellosvampe
- Broccolifrikadeller
- Sundere svensk pølseret
- Grøn pastasalat med mascarponecreme
- Salat med linser, sød kartoffel og mozarella
- Stegte ris med grøntsager
- Fyldte portobellosvampe med tomat og mozarella
- Quesadillas med cheddarost, sorte bønner og avocado
- Aubergineruller med ricottafyld
- Fyldte butternutsquash med quinoa, svampe og parmesan
- Cremet rød peber spaghetti
- Cremet gulerodssuppe med hvide bønner, lime og honning