Denne opskrift på Indisk kikærtegryde med aubergine er en lækker og smagfuld simreret. For mig er den perfekt at varme sig på, her på en kold efterårsdag. Nu hvor vi er gået mørkere og koldere tider i møde, er der noget ekstra hyggeligt ved at lave mad, imens stearinlysene brænder. Det kan altså noget. Jeg synes vi skal sørge for at skrue lidt ekstra op for hyggen i disse tider.
Denne gryderet er super simpel at lave. I virkeligheden gør de gode råvarer næsten alt arbejdet. De skal bare have lov til at stå og småsimre, mens de trækker saft og kraft sammen med boullion og hakkede tomater. Du kan jo nå at smække benene op og nyde et glas vin imens. Det skønne ved retten er også, at den kan tilberedes i én gryde, hvilket sparer dig for en del oprydning i køkkenet. Elsker vi ikke bare allesammen sådan nogle retter? 😁
Vegetarisk indisk kikærtegryde med aubergine
Opskriften er vegetarisk, men man kan sagtens tilføje lidt kylling til retten, hvis man ønsker. Du kan evt. koge lidt kylling, og efterfølgende trevle det, og komme det på toppen af retten. Men hvis du ligesom jeg elsker vegetarisk mad, tror jeg bestemt ikke du vil savne kød i retten. Kikærterne og grøntsagerne giver en god fylde og mæthed.
Hvad serverer jeg til min kikærtegryde?
Jeg spiser retten som den er, med en klat creme fraiche til, og lidt chiliflager på toppen. Du kan også vælge at koge lidt ris ved siden af. Retten kan serveres med fx naanbrød og lidt mangochutney til. Det er også super lækkert!
Få opskriften på indisk kikærtegryde med aubergine
Pil og hak, løg og hvidløg fint. Skær aubergine (lad skrællen blive på), gulerødder og spidskål i mundrette tern.
Find en mellemstor gryde frem, og opvarm olien. Svits løg og hvidløg, et par min. indtil de er klare. Tilsæt friskrevet ingefær og gurkemeje, og lad det svitse med i 1 minuts tid.
Tilsæt aubergine, og lad det svitse ved middel-høj varme indtil auberginen bliver let brun og blød på overfladen. Tilsæt herefter gulerødder og spidskål, og lad det svitse med, indtil spidskålen falder let sammen, og bliver blød. Tilsæt herefter hakkede tomater, grøntsagsboullion, garam masala, spidskommen og paprika. Lad retten småkoge i ca. 20 min. Rør i det undervejs.
Tilsæt kikærter og kokosmælk, og lad retten småsimre i yderligere 10 min. Smag til med salt, peber og krydderier.
Server med en klat cremefraiche på toppen, hakket bredbladet persille og drys med lidt chiliflager. Velbekomme!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Pil og hak, løg og hvidløg fint. Skær aubergine (lad skrællen blive på), gulerødder og spidskål i mundrette tern.
Find en mellemstor gryde frem, og opvarm olien. Svits løg og hvidløg, et par min. indtil de er klare. Tilsæt friskrevet ingefær og gurkemeje, og lad det svitse med i 1 minuts tid.
Tilsæt aubergine, og lad det svitse ved middel-høj varme indtil auberginen bliver let brun og blød på overfladen. Tilsæt herefter gulerødder og spidskål, og lad det svitse med, indtil spidskålen falder let sammen, og bliver blød. Tilsæt herefter hakkede tomater, grøntsagsboullion, garam masala, spidskommen og paprika. Lad retten småkoge i ca. 20 min. Rør i det undervejs.
Tilsæt kikærter og kokosmælk, og lad retten småsimre i yderligere 10 min. Smag til med salt, peber og krydderier.
Server med en klat cremefraiche på toppen, hakket bredbladet persille og drys med lidt chiliflager. Velbekomme!
Notes
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛
Er du på jagt efter mere inspiration til aftensmaden?
Så prøv en af disse opskrifter:
- Risotto med portobellosvampe og grønne asparges
- Linsedeller
- Blomkålspizza med chorizo, pesto og bagte rødløg
- Auberginelasagne med kylling og portobellosvampe
- Broccolifrikadeller
- Sundere svensk pølseret
- Grøn pastasalat med mascarponecreme
- Salat med linser, sød kartoffel og mozarella
- Stegte ris med grøntsager
- Fyldte portobellosvampe med tomat og mozarella
- Quesadillas med cheddarost, sorte bønner og avocado
- Aubergineruller med ricottafyld
- Fyldte butternutsquash med quinoa, svampe og parmesan
- Cremet rød peber spaghetti
- Cremet gulerodssuppe med hvide bønner, lime og honning