Mad til skiferien

Klar, parat, skiferie!

Jeg går udfra du er havnet her på siden, fordi du allerede har booket skiferien (heldige dig!), i en hytte eller lejlighed, hvor i selv står for madlavningen. Jeg gætter på at du måske allerede er i gang med at tænke på, hvad du kunne lave af mad til skiferien 🙂

Måske mangler du inspiration til nemme og lækre retter? Som hverken er tidskrævende eller besværlige at lave? Og som er børnevenlige? Hvis du allerede sidder og nikker til dette, så læs videre eller hop direkte til ‘forslag til mad på skiferien’ længere nede i blogindlægget.

Spar både tid og penge!

Du kan spare en del tid og penge, ved selv at lave mad på skiferien. Det kræver lidt planlægning og indkøb hjemmefra, men det behøver ikke være besværligt. Jeg hjælper dig på vej med dette blogindlæg og jeg lover dig at det er det hele værd, når du opdager hvor meget tid der er til skiløb, afterski og afslapning på sofaen uden stress over hverken indkøb eller madlavning.

Det handler om at gøre det hele så nemt for sig selv, som muligt inden afrejse. Madlavning på ferie, skal ikke være stressende. Det er her du skal slappe af og nyde at du har færre pligter og mere tid til at nyde.

Selvom der selfølgelig skal være plads til at spise ude på restauranter og caféer, så kan det godt blive en dyr rejse, hvis spisningen foregår ude hver dag.

Gode råd til mad på skiferien

  • Udvælg 5 – 7 retter til aftensmaden, print dem ud eller gem opskrifterne på computerne, så de er nemme at gå til
  • Lav en indkøbsliste/huskeliste ud fra opskrifterne. Beregn hvor meget du vil handle på forhånd, og hvilke ting du forventer at kunne skaffe på rejsemålet
  • Tænk over hvad i ønsker at spise til morgenmad, frokost samt mellemmåltider/snacks og skriv det på indkøbslisten. Find inspiration på listen længere nede i dette opslag
  • Køb ind kort tid før feriens start, så datoerne på madvarerne strækker sig godt frem i tiden
  • Tænk over hvor meget plads du har i bilen, brug evt. skiboksen på taget (hvis i har sådan en) til at pakke i
  • Hvis du har mulighed for det, kan du vakuumpakke din mad. Det er med til at forlænge holdbarheden
  • Husk at tjekke op på om der er en ovn, der hvor i skal bo. I mange skihytter/lejligheder er der kun en mikroovn/lille kombiovn. Tjek også om der evt. er en fryser og hvilke køkkenredkaber der ellers er til rådighed.
  • Lav ekstra store portioner af aftensmaden, så der fx er nok til frokosten dagen efter
  • Retterne kan laves helt eller delvist hjemmefra og fryses ned

Køb ind i vante rammer

Når du handler ind i udlandet kan det være svært at navigere i fødevaremærker og produkter, som er ukendte for os. Eksempelvis kan mælkens fedtindhold være anderledes end det vi kender hjemmefra, eller det kan være svært at finde rugbrød eller groft brød.

Tiden vi bruger på at suse rundt i supermarkederne efter madvarer, er altså mere værd på pisten⛷️

Opskrifter og mad til skiferien

Her er forslag til retter, som er nemme at lave og som hverken kræver for meget tid i køkkenet, for mange ingredienser eller for meget køkkenudstyr.

Nedenstående liste er tænkt som inspiration. Du kan plukke de idéer herfra, som giver mening for dig og din familie/venner 🙂

Forslag til mad på skiferien

Aftensmad:

*kræver blender eller stavblender (medbring hjemmefra)

Andre forslag til aftensmad:

  • Pasta og kødsovs
  • Kylling i karry
  • Lasagne
  • Chili Con Carne
  • Supper
  • Hotdogs
  • Brændende kærlighed
  • Ristaffel
  • Tortilla med fyld
  • Hjemmelavet burgere
  • Gullasch
  • Tapas
  • Wok-retter med frostgrønt
  • Kyllingfrikadeller (eller alm.) med tilbehør efter eget valg
  • Æggekage med kartofler
  • Pizza
  • Pitabrød med fyld
  • Fried rice med grønt og evt. kød i strimler
  • Svensk pølseret
  • Tærter
  • Biksemad
  • Sammenkogte retter

Frokost hjemme i hytten/lejligheden:

  • Toast
  • Sandwich
  • Rester fra aftensmaden
  • Rugbrød med pålæg, lav evt. tunmousse, æggesalat eller andet lidt mere spændende pålæg

Morgenmad:

  • Havregryn/havregrød evt. med rosiner, mandler og æbler
  • Brød- eller rugbrødsblanding, så der nemt kan laves friskbagte boller og rugbrød eller medbring til at du kan lave fra bunden af
  • Yoghurt med müsli (lav evt. din egen og medbring hjemmefra)
  • Smør, ost, nutella pålæg til brød
  • Æg
  • Frisk frugt og evt. tomat, agurk og rød peber
  • Kaffe, te, juice og mælk

Sunde(re) snacks til skiferien

  • Abrikoskugler
  • Müslibarer
  • Hjemmelavede pølsehorn eller pizzasnegle
  • Gulerødder, agurk og peberfrugt skåret i stængler med hummus som dip
  • Frugt
  • Riskiks med chokolade eller de alm. uden
  • Figenstænger
  • Rosiner eller anden tørret frugt
  • Nødder
  • Daddelrulle (evt. denne fra Toftkær) formet til kugler eller lav dine egne daddelkugler
  • Knækbrød
  • Æblebåde drysset med kanel
  • Hytteost og banan
  • Bananbrød
  • Ristede kikærter med krydderier
  • Rugbrødssnacks med hummus eller gulerødder

Andre gode ting at medbringe til mad på skiferien:

  • Brødblandinger til boller og rugbrød
  • Tortillas (gode til både aftensmad og madpakke)
  • Grøntsagsblandinger Rema har gode varianter
  • Færdige supper
  • Olie, salt, peber og krydderier
  • Kakaomælk (altid skønt med varm kakao efter en hel dag på pisten!)
  • Drikkevarer
  • Honning
  • Pikantost (behøver ikke komme på køl)
  • Bagepapir, madpapir, film, poser, bøtter til at medbringe madpakke på pisten
  • Evt. stofnet til indkøb på turen

Har du nogle gode tips til mad på skiferien? Del meget gerne i kommentarfeltet, hvis du har gjort dig nogle gode erfaringer 😊

Du kan læse lidt mere om at medbringe mad på rejser her

Læs også rejseguiden: Malmøguide til spiseoplevelser, shopping & sightseeing

(Visited 10.875 times, 2 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *