Sød kartoffelpizza med gedeost, serranoskinke og fersken

ForfatterRenée PagelPersoner2 PersonerForberedelse10 minutterTilberedning25 minutterTotal tid35 minutter

Pizza bund
 300 g Sød kartoffel
 2 Æg
 1 dl grovvalsede havregryn
 1 fed hvidløg
 1 spsk olivenolie
 1 tsk salt
Fyld
 4 spsk pesto
 100 g parmaskinke
 100 g frisk gedeost på rulle
Topping
 1 avocado
 1 fersken
 ristede valnødder
 Ruccola/spinat
 Græsk yoghurt
 Flagesalt
 Timian

1

Tænd ovnen på 200 grader, og sæt to bageplader i ovnen.

2

Skræl og skær søde kartoflerne i mindre stykker. Blend sød kartoffel og havregryn i en foodprocessor indtil det er fint. Tilsæt æg, hvidløg og salt, og blend igen indtil teksturen minder om en tyk grød.

3

Form to tynde pizzaer med en ske på bagepapir, smurt med olie. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzabundende over på bagepladerne. Bag i ca. 10 - 15 min indtil bundene begynder at blive gyldenbrune i farven.

4

Tag bundene ud af ovnen, og smør dem med pesto. Fordel herefter gedeost og parmaskinke henover pizzaerne. Gem evt lidt parmaskinke til at toppe med, til sidst. Bag bundene i yderligere 5 - 10 min, indtil parmaskinken er sprød og pizzabunden er gylden og sprød i kanterne.

5

Fordel herefter resten af fyldet på pizzaen, og server straks.

 

Ingredienser

Pizza bund
 300 g Sød kartoffel
 2 Æg
 1 dl grovvalsede havregryn
 1 fed hvidløg
 1 spsk olivenolie
 1 tsk salt
Fyld
 4 spsk pesto
 100 g parmaskinke
 100 g frisk gedeost på rulle
Topping
 1 avocado
 1 fersken
 ristede valnødder
 Ruccola/spinat
 Græsk yoghurt
 Flagesalt
 Timian

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 200 grader, og sæt to bageplader i ovnen.

2

Skræl og skær søde kartoflerne i mindre stykker. Blend sød kartoffel og havregryn i en foodprocessor indtil det er fint. Tilsæt æg, hvidløg og salt, og blend igen indtil teksturen minder om en tyk grød.

3

Form to tynde pizzaer med en ske på bagepapir, smurt med olie. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzabundende over på bagepladerne. Bag i ca. 10 - 15 min indtil bundene begynder at blive gyldenbrune i farven.

4

Tag bundene ud af ovnen, og smør dem med pesto. Fordel herefter gedeost og parmaskinke henover pizzaerne. Gem evt lidt parmaskinke til at toppe med, til sidst. Bag bundene i yderligere 5 - 10 min, indtil parmaskinken er sprød og pizzabunden er gylden og sprød i kanterne.

5

Fordel herefter resten af fyldet på pizzaen, og server straks.

Sød kartoffel pizza med gedeost, parmaskinke, pesto og fersken

Elsker du søde kartofler ligeså højt som jeg gør? Så er du altså nødt til at prøve denne opskrift på sød kartoffelpizza med gedeost, serranoskinke og fersken. Opskriften er super nem at lave og pizzabunden indeholder kun 3 ingredienser:

  1. Sød kartoffel
  2. Æg
  3. Grovvalsede havregryn

Sød kartoffelpizza – Et sundere alternativ

Selvom en sød kartoffelpizza nok aldrig vil kunne måle sig helt med en tynd og sprød stenovnspizza, så er det bestemt et virkelig lækkert alternativ. I den klassiske pizzadej vejer hvedemelet tungt i opskriften. Hvedemel har et lavt indhold af vitaminer og mineraler og kan dermed betegnes som tomme kalorier. Hvis den mad vi spiser på den lange bane, indeholder for mange tomme kalorier, kan det føre til fx overvægt, type-2-diabetes, forhøjet blodtryk og hjerte-kar-sygedomme. Der er selfølgelig ikke noget i vejen med at spise en klassisk pizza, men det bør indtages i begrænsede mængder.

fik-du-proevet-denne-opskrift

Prøv også: Boller i karry med æble, soya, og kokosmælk

(Visited 1.493 times, 1 visits today)

1 Comments

  1. Pingback: Cremet rød peber spaghetti | Aftensmad & Hovedretter | Madglimt

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *