• Blog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Morgenmad & Brunch
    • Frokost & Madpakker
    • Aftensmad & Hovedretter
    • Desserter, Kager & Søde sager
    • Brød og Bagværk
    • Salater
    • Saucer, Dip & Dressinger
    • Drikke
  • Hjertet bag
  • Rejseguides
  • Kontakt
  • Shop

Madglimt Madglimt

Simple, sunde og smagfulde hverdagsretter.

Blog

veganske vafler

Veganske vafler

in Alle opskrifter Morgenmad Søde sager on 20. december 2020 9. oktober 2021 1

Dette blogindlæg indeholder annoncelinks Lækre og sprøde veganske vafler Disse veganske vafler, er faktisk min skønne opskrift på veganske pandekager blot lavet som vafler. Det…

Læs mere

glutenfri pebernoedder

Glutenfri pebernødder

in Alle opskrifter on 20. december 2020 20. december 2020 0

Lækre glutenfri pebernødder Ingen jul uden pebernødder vel? 😁 Der er flere i min omgangskreds der har nævnt pebernødder som en af favorit julegodterne. Jeg…

Læs mere

bagt pasta med tomatsauce og mascarpone

Bagt pasta med tomatsauce og mascarpone

in Aftensmad Alle opskrifter on 5. december 2020 5. december 2020 0

Bagt pasta med tomatsauce og mascarpone – nem hverdagsret! Bagt pasta med tomatsauce og mascarpone er en virkelig skøn hverdagsret. Den smager drøngodt, og så…

Læs mere

butternut-squash-og-roed-peber-suppe

Butternut squash og rød peber suppe

in Aftensmad Alle opskrifter on 10. november 2020 10. november 2020 1

Smagfuld butternut squash og rød peber suppe Denne skønne butternut squash og rød peber suppe, er virkelig god! Butternut squashen og de røde peberfrugter bages…

Læs mere

indisk-kikaertegryde-med-aubergine

Indisk kikærtegryde med aubergine

in Aftensmad Alle opskrifter on 4. november 2020 4. november 2020 4

Denne opskrift på Indisk kikærtegryde med aubergine er en lækker og smagfuld simreret. For mig er den perfekt at varme sig på, her på en…

Læs mere

overnight oats

Overnight oats – 3 forskellige variationer

in Alle opskrifter Morgenmad on 2. november 2020 10. november 2020 16

Overnight oats er en lækker, cremet og mættende grød, der kan røres sammen om aftenen, og spises direkte fra køleskabet morgenen efter. Det gør det…

Læs mere

arme riddere

Arme riddere

in Alle opskrifter Morgenmad Søde sager on 23. oktober 2020 23. oktober 2020 1

Arme riddere – En skøn dessert eller sød weekendmorgenmad Arme riddere (også kaldet French toast) er en skøn dessert, eftermiddagssnack eller sød morgenmad til weekenden….

Læs mere

peanutbutter cookies

Peanutbutter cookies

in Alle opskrifter Søde sager on 13. oktober 2020 13. oktober 2020 2

De bedste og nemmeste peanutbutter cookies Disse peanutbutter cookies er super simple og hurtige at lave. Det tager faktisk kun ca. 15 min, hvilket vil…

Læs mere

sunde kokostoppe

Sunde kokostoppe

in Alle opskrifter Søde sager on 1. oktober 2020 1. oktober 2020 10

Sunde kokostoppe sødet med dadler og mørk chokolade Disse sunde kokostoppe, er overdrevet lækre! De er uden raffineret sukker, og i stedet sødet med dadler…

Læs mere

vegetar bolognese

Vegetar bolognese

in Aftensmad Alle opskrifter on 29. september 2020 11. oktober 2021 2

Lækker kødfri bolognese med svampe og linser Vegetar bolognese er en smagfuld og skøn aftensmad, der kan spises af hele familien. Jeg tror at den…

Læs mere

boennebrownie

Bønnebrownie

in Alle opskrifter Søde sager on 22. september 2020 3. november 2024 4

Overraskende bønnebrownie Kan man virkelig lave en brownie på sorte bønner? JA, det kan man! 😃 De sorte bønner bliver blendet helt ud i dejen,…

Læs mere

sort risgrød

Sort risgrød med mango og kokos

in Alle opskrifter Morgenmad on 7. september 2020 7. september 2020 0

Smuk mørkelilla og vegansk risgrød Denne opskrift på sort risgrød med mango og kokos, er vildt lækker og mættende! Den kombinerer det søde & det…

Læs mere

sundere hvidløgsbrød

Sundere hvidløgsbrød med ost

in Alle opskrifter Brød & Bagværk on 26. august 2020 26. august 2020 1

Nem opskrift på sundere hvidløgsbrød! Denne opskrift på sundere hvidløgsbrød med ost, er lavet på dejen fra mine “Proteinboller”. En opskrift jeg efterhånden har brugt…

Læs mere

spinatboller

Spinatboller

in Alle opskrifter Brød & Bagværk on 22. august 2020 26. august 2020 2

Spinatboller med hytteost og havregryn I denne opskrift på spinatboller, har jeg genbrugt min opskrift på proteinboller, og tilføjet spinat i opskriften. Det gør bollerne…

Læs mere

kikærtegryde

Kikærtegryde med søde kartofler og kokos

in Aftensmad Alle opskrifter on 10. august 2020 10. august 2020 2

Vegetarisk og smagfuld kikærtegryde Denne kikærtegryde er vegetarisk, smagfuld, mættende og fyldt med grøntsager. Selvom jeg har lavet denne opskrift på en lun sommerdag, tror…

Læs mere

← Older Posts
Newer Posts →

Jeg ønsker ikke, at du går sulten herfra ♥︎

Få simple og smagfulde opskrifter leveret direkte til din indbakke!




Instagram

Cremet græskarpasta med ristede pinjekerner & par Cremet græskarpasta med ristede pinjekerner & parmesan 🍂🎃

Efteråret kalder på comfort food, og den her pastaret rammer lige i hjertet 🤍
Sød, cremet hokkaido, sprøde pinjekerner og friskrevet parmesan – enkelt, men utroligt lækkert😍

Her kommer opskriften:

INGREDIENSER:
 
1 hokkaidogræskar
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie*
4 dl fløde
Salt og peber
500 g pasta
80 g pinjekerner
80 g parmesan, friskrevet
1 håndfuld frisk basilikum

SÅDAN GØR DU:
 
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Vask græskaret, skær enderne af og halver det. Fjern kernerne med en ske. 
3. Skær græskarret i mundrette tern (lad skrællen blive på). Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med hvidløg. 
4. Fordel olivenolie og salt henover og vend det hele rundt. Bag det i ovnen i ca. 20 min til græskarternene er møre og gyldne i kanterne.
5. Tag lidt af græskarternene fra til topping og blend resten med hvidløg og fløde i en foodprocesser indtil du har en jævn og cremet græskarsauce. Smag til med salt og peber.
Kog pastaen i letsaltet vand. Når pastaen er kogt ‘al dente’ vendes græskarsaucen og pastaen rundt på en varm pande.
6. Rist pinjekernerne på en tør pande ved middelvarme indtil de er let gyldne i farven.
7. Server pastaen med græskarsaucen toppet med græskartern, friskrevet parmesan, ristede pinjekerner og frisk basilikum. 

Velbekomme!✨

#græskarpasta #hokkaido #efterårsmad #nemaftensmad #pastalove #comfortfood #vegetarisk #madglæde #madinspiration
🥭 Mango-avocado-salsa Perfekt som tilbehør ti 🥭 Mango-avocado-salsa

Perfekt som tilbehør til fisk, kylling og tacos🌮

Ingredienser (til 4 personer):
	•	2 moden mango, skåret i små tern
	•	2 moden avocado, skåret i tern
	•	1 rødløg, finthakket
	•	1 lille håndfuld bredbladet persille, grofthakket / eller koriander
	•	1 spsk olivenolie
	•	Saft af 1 lime
	•	½ rød chili (eller efter smag), finthakket uden kerner
	•	Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
	1.	Skær mango og avocado i små, mundrette tern og kom dem i en skål.
	2.	Tilsæt finthakket rødløg, chili og persille.
	3.	Hæld olivenolie og limesaft over.
	4.	Vend det hele forsigtigt sammen, så avocadoen ikke bliver most.
	5.	Smag til med salt og peber.
	6.	Lad salsaen trække 5–10 minutter, før den serveres, så smagene når at sætte sig.

Tip:
	•	Du kan tilføje lidt revet limeskal for ekstra friskhed.
	•	Ønsker du mere fylde, kan du tilsætte cherrytomater eller lidt agurk i tern.

#mangosalsa #avocado #madinspiration #sundmad #nemmad #mango
Figner er i sæson, og det skal vi nyde! 😍🌿 Figner er i sæson, og det skal vi nyde! 😍🌿
Her får du opskriften på en figen-ricotta-toast med balsamicoglaze, timian og pinjekerner – super nem at lave og fuld af smag! 🤤

🥖 Til 1 toast skal bruges:
	•	1 skive godt brød
	•	100 g ricotta
	•	2 friske figner
	•	1 spsk ristede pinjekerner
	•	Balsamicoglaze
	•	Frisk timian
	•	Lidt olivenolie, flagesalt & peber

👩‍🍳 Sådan gør du:
	1.	Rist brødet sprødt.
	2.	Smør ricotta på.
	3.	Top med figen i skiver.
	4.	Dryp med balsamicoglaze 
og drys med timian &  pinjekerner.
	5.	Slut af med lidt olivenolie, flagesalt og peber.

✨ Perfekt som frokost, snack eller forret i figensæsonen

#Figen #figentoast #figtoast #figensæson #ricottatoast #sæsonensråvarer
#Reklame // +18 år // Lidt sol, lidt vin og lid #Reklame // +18 år // 

Lidt sol, lidt vin og lidt drømmende stemning ✨

Den her Sauvignon Blanc sender mig direkte tilbage til en fortovscafé i Paris med venindehygge & god stemning😍💭

#FirstFrenchKiss #HansJustVin @lesfumeesblanches #sauvignonblanc
Mangler du inspiration til de kødfrie dage? Så p Mangler du inspiration til de kødfrie dage? Så prøv disse lækre halloumi tacos med mango-avocado-salsa – klar på 20 minutter og fuld af smag og friskhed! 🌮🧀🥭

OPSKRIFT:
(2 personer) 
	•	200 g halloumi
	•	1 spsk olie (til stegning)
	•	6 små tortillapandekager eller 4 store
 •  Lidt salat
 •  Syltede rødløg
 •  Creme fraiche

Mango-avocado-salsa:
	•	1 moden mango, skåret i tern
	•	1 moden avocado, skåret i tern
	•	½ rødløg, finthakket
	•	½ rød chili, finthakket
	•	Saften fra 1 lime
 •  1 skvæt olivenolie
	•	Frisk koriander, hakket, ca. en lille håndfuld (alternativt persille)
	•	Salt og peber efter smag

SÅDAN GØR DU:

1. Forbered salsaen
	•	Vend alle ingredienser sammen i en skål og stil til side (gerne 10-15 min, så smagene kan sætte sig)

2. Steg halloumi
	•	Skær halloumi i skiver (ca. 1 cm tykke).
	•	Varm olie på en pande og steg halloumien 1-2 minutter på hver side, til den er gylden og sprød.

3. Varm tortillaerne
	•	Varm tortillas på en tør pande i ca. 30 sekunder pr. side, eller lun dem i ovnen.

4. Saml tacos
	•	Læg et par stykker halloumi i hver tortilla.
	•	Top med generøs mængde mango-avocado-salsa sammen med lidt salat, syltede rødløg og en klat creme fraiche

✨ Tip:
	•	Server med chilimayo for ekstra spice og fedme
	•	Salsaen kan varieres med granatæble, agurk eller tomat – hvis du vil skifte ud.
 •  Drys evt. med ekstra koriander og evt. lidt chili
	•  Servér med limebåde.

#halloumitacos #vegetartacos #sommermad #madinspiration #madglæde #hurtigmad #nemmad #vegetar #aftensmad #hverdagsmad
Sommer på tallerkenen! ☀️🍽️ 🍉 Vandme Sommer på tallerkenen! ☀️🍽️

🍉 Vandmelonssalat med feta, avocado, rødløg, pinjekerner & mynte
🐟 Laks med citronsaft og honning
🌱 Sprøde grønne asparges stegt i persillesmør
🥔 Bagte kartofler, gulerødder & blomkål
.. Dertil lavede jeg en cremefraiche dressing med purløg🌱

Hvad er din favorit sommermenu?😋

#sommermenu #vandmelonssalat #laks #avocado #grønneasparges #sommermad
BROWNIE - NEM & GLUTENFRI 🍫 Sprød top, fudgy BROWNIE - NEM & GLUTENFRI 🍫

Sprød top, fudgy midte og masser af chokoladesmag! 😋

Den her opskrift er perfekt til både weekendhygge og når den søde tand melder sig midt i ugen ✨

Servér med friske bær & vaniljeis hvis smagsløgene skal forkæles endnu mere🫶🏻

📌 Gem opskriften & del med en chokoladeelsker ♥️

OPSKRIFT:

INGREDIENSER:
- 150 g smør 
- 300 g mørk chokolade 
- 4 æg
- 200 g sukker
- 150 g brun farin
- 1 spsk vaniljesukker
- 120 g havregryn blendet til mel*
- 2 spsk rå kakaopulver 
- 0,5 dl mælk (jeg brugte havremælk)
- 1 nip salt
*blend i en minihakker eller foodprocessor

SÅDAN GØR DU:
1. Tænd ovnen på 175 grader
2. Smelt smørret i en kasserolle, og tag den af varmen
3. Hak chokoladen og rør den i det smeltede smør
4. Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljesukker sammen med en elpisker til det er luftigt. Vend chokoladeblandingen i. 
5. Kom havremel, kakaopulver, mælk og salt i dejen og rør det godt rundt til dejen er jævn og ensartet. 
6. Kom dejen i en bageform beklædt med bagepapir og bag den i ca. 25 - 30 min indtil den er fast, men en smule underbagt i midten. 
7. Lad brownien afkøle før den udskæres

#glutenfri #brownie #nemopskrift #bagenemt #hjemmebag #chokoladekage #madglæde
SKUMMENDE KARAMELISKAFFE ☕️🧊🤤 Iskaffen d SKUMMENDE KARAMELISKAFFE ☕️🧊🤤
Iskaffen du behøver i dag🌞🌞🌞

#iskaffe #dalgonakaffe #drikkelse #kaffe
Reklame @fuldkornspartnerskabet En skive fuldkorns Reklame @fuldkornspartnerskabet
En skive fuldkornsmærket rugbrød med tunsalat, avocado og rødløg – en af mine absolutte favoritter 🌾

En skive fuldkornsmærket rugbrød indeholder ca. 16 gram fuldkorn. De officielle kostråd anbefaler, at vi spiser 90 gram fuldkorn hver dag og gerne mere.

Kig efter det orange fuldkornslogo, når du handler 🧡

#rugbrød #fuldkorn #smørrebrød #smørrebrødssugen
Linsebolognese, med masser af smag. Perfekt comfor Linsebolognese, med masser af smag. Perfekt comfortfood på en kødfri dag🍝✨ Skal du ha’ opskriften?? Skriv “Ja tak” i kommentarfeltet 🤍

Musik: @droemmer_om 🎶

#vegetariskmad #linsebolognese #grønnemåltider #madmedomtanke #hverdagsmad #plantemad
SVAMPET CITRONKAGE M. RISTEDE MANDLER & MARCIPAN 🍋 ELLER PÅSKEKAGE MED LEMONCURD & MASCARPONECREME 🐣

Selvom jeg er farvet af at citronkage er min yndlingskage, så er det her absolut en af de bedste jeg har smagt🤤 muuuums! 

Her kommer kommer opskriften.. 

INGDREDIENSER:
- 150 g ristede mandler blendet til mel
- 50 g kartoffelmel
- 1 spsk vaniljesukker
- 300 g smør, blødt
- 300 g sukker
- 250 g marcipan, revet
- Citronskal af 2 øko citroner 
- 5 æg
- 2 tsk bagepulver
- Saften af 2 øko citroner

GLASUR:
- 150 g flormelis 
- 5 spsk citronsaft
- Tilsæt en lille smule vand lidt efter lidt hvis nødvendigt 

PYNT:
Revet citronskal + hakkede pistacienødder til pynt

SÅDAN GØR DU:
1. Tænd ovnen på 175 grader. Rist mandlerne i ovnen i ca. 10 min (hold øje med de ikke brænder på). 
2. Blend mandlerne til mel i en minihakker
3. Bland mandelmel, vaniljesukker, bagepulver og kartoffelmel i en skål
4. Pisk smør og sukker i en skål. Tilsæt revet marcipan og revet citronskal. Tilsæt et æg ad gangen mens der piskes. Tilsæt citronsaft samt de tørre ingredienser og pisk/rør det hele godt sammen. 
5. Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir og bag den i ovnen i ca. 35 - 45 min.
6. Lad kagen køle af. 
7. Rør ingredienserne til glasur sammen og kom på kagen.
8. Pynt kagen med revet citronskal og hakkede pistacienødder. 

🐣 PÅSKEKAGE: 

MASCARPONECREME:

INGREDIENSER:
- 600 g mascarpone
- 7 dl fløde
- 15 spsk citronsaft
- 3 citroner, saften heraf + 1 spsk revet citronskal
- 6 spsk flormelis
- 2 spsk vaniljesukker

4 spsk lemoncurd 
1 - 2 poser Anthon Berg marcipanæg

SÅDAN GØR DU:
1. Følg opskriften på citronkage ovenfor
2. Pisk alle ingredienser til mascarponecreme sammen
3. Hak marcipanæggene groft
4. Smør kagen med et lag lemoncurd og fordel mascarponecremen henover.
5. Pynt med marcipanæg. 

Velbekomme! Og rigtig god påske! 🐣🌼

#påskekage #citronkage #glutenfrikage #påskedessert #glutenfri #glutenfrikage #glutenfribagning
Mit madglade hjerte har hoppet og danset dagen lan Mit madglade hjerte har hoppet og danset dagen lang, og jeg har spist mig mæt i oste- & chokoladehapsere🧀🍫💓

Kontakt

Madglimt – Renée Just Pagel

info@madglimt.dk

 

Politikker

Cookie- og privatlivspolitik

Kategorier

Opskrifter

Hjertet bag

Blog

Kontakt

Copyright

COPYRIGHT © 2019 – MADGLIMT.DK

CRAFTED WITH ♥︎ BY PIXELWARS

Brug af cookies
Madglimt.dk bruger cookies, for at sikre en god brugeroplevelse her på sitet. Hvis du fortsætter med at bruge Madglimt.dk accepterer du automatisk sidens cookie- og privatlivspolitik. Cookie indstillingerACCEPTERAFVIS Læs mere
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
GEM & ACCEPTÈR