Smuk mørkelilla og vegansk risgrød
Denne opskrift på sort risgrød med mango og kokos, er vildt lækker og mættende! Den kombinerer det søde & det salte køkken, i en smuk mørkelilla, og vegansk morgengrød. Risgrøden er let cremet og sød, på grund af kokosmælken og agavesirup. Den får et eksotisk touch fra mango, passionsfrugt, yoghurt og kokosflager, som risgrøden er toppet med.
Lysten og idéen til at lave sort risgrød, kom efter mit besøg på Hamanns i Aarhus (som klart er et besøg værd!😍). Her fik jeg det lækreste morgenmadsbræt med nogle små lækre retter, heriblandt sort risgrød. Det smagte alt for lækkert, og jeg gik straks hjem i køkkenet og forsøgte mig med at lave noget lignende. Det kom der denne opskrift ud af.
Sorte ris – rig på kostfibre, vitaminer og mineraler!
Sorte ris har et højere indhold af kostfibre, vitaminer og mineraler, sammmenlignet med hvide ris. Ved fremstillingen af hvide ris slibes skaldele og kim af, og poleres herefter. Dette fjerner de fleste vitaminer, mineraler og kostfibre. Disse bevares til gengæld ved fremstillingen af fuldkornsris, såsom brune, sorte, røde og vilde ris. Hvide ris indeholder 0,7 g kostfibre pr. 100 gram, hvor imod sorte ris indeholder 5 g kostfibre pr. 100 gram.
Udover at sorte ris er rige på vitaminer, mineraler og kostfibre, har de også en lækker nøddeagtig smag 😊 Har du ikke sorte ris, kan du sagtens bruge hvide, røde eller brune ris til din risgrød.
Fra mit besøg på Hamanns

Sort risgrød – forslag til toppings
- I stedet for mango og passionsfrugt, kan du bruge ananas, banan eller anden frugt du har i forvejen 😊
- Rabarberkompot eller anden bær/frugtkompot
- Müsli/granola – prøv min opskrift på kakaogranola 😍
- Nøddesmør
Her får du opskriften på sort risgrød med mango og kokos

Start med at komme vand, de sorte ris og salt i en gryde, og bring det i kog. Når risene koger, skrues ned for varmen, så det simrer videre i ca. 45 min. Husk at røre i det undervejs, så risene ikke brænder fast på bunden. Når der er 10 min tilbage af kogetiden, røres kokosmælk og agavesirup i.
Top med yoghurt, mango, passionsfrugt og kokosflager. Velbekomme!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Start med at komme vand, de sorte ris og salt i en gryde, og bring det i kog. Når risene koger, skrues ned for varmen, så det simrer videre i ca. 45 min. Husk at røre i det undervejs, så risene ikke brænder fast på bunden. Når der er 10 min tilbage af kogetiden, røres kokosmælk og agavesirup i.
Top med yoghurt, mango, passionsfrugt og kokosflager. Velbekomme!
Notes

Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛
Prøv også: Spinatboller