Nem opskrift på sundere hvidløgsbrød!
Denne opskrift på sundere hvidløgsbrød med ost, er lavet på dejen fra mine “Proteinboller”. En opskrift jeg efterhånden har brugt som base i flere forskellige opskrifter, her på Madglimt.dk. Simpelthen fordi det er en genial glutenfri brødopskrift! Den kræver ganske få ingredienser, og kan hurtigt blendes sammen med en stavblender, på få min. Det er sådan en opskrift, hvor man ikke føler man skal nøjes, bare fordi man spiser glutenfrit.
Opskriften her, giver ca. 15 stykker hvidløgsbrød, hvilket er ret mange, da de mætter godt pga. det høje fiber- og protein indhold. Opskriften kan evt. halveres, eller du kan lave halvdelen af dejen til proteinboller 😊 Det gør du bare ved at forme halvdelen af dejen til boller, og bage dem i samme tid som brødet. Jeg har tilladt mig at kalde denne opskrift for en “sundere” udgave af hvidløgsbrød, da fiber- og proteinindholdet er højere end i det klassiske lyse hvidløgsbrød. Det gør at det mætter mere, og man måske spiser knap så mange stykker 😉 Når dette er sagt, så indeholder opskriften jo både en del smør og ost, hvilket gør at man ikke bare kan spise løs af hvidløgsbrødet. Sådan er det jo i øvrigt med alt mad – alt med måde! 😊
Den dag jeg lavede denne opskrift, havde jeg en kæmpe trang til hvidløgsbrød😂 Da jeg ikke er så stor fan af de lyse hvidløgsbrød som fås i supermarkederne, spekulerede jeg i hvordan jeg kunne lave et brød, der var en anelse mere “gods” i. Jeg forsøgte mig med opskriften fra mine proteinboller, smurt med hvidløgssmør (med basilikum) og drysset med mozarellaost. Det blev en succes! Af den grund, bliver den også delt med jer herinde 😊
Proteinbolle-opskriften som jeg allerede har nævnt et par gange nu, har gjort det godt i disse opskrifter:
Få opskriften på sundere hvidløgsbrød med ost her
Husk at du kan halvere opskriften, eller lave halvdelen af dejen til boller. Hvidløgsbrødene mætter godt, så det er en stor portion 🙂 Ved at trykke på “antal personer” i opskriften, kan du ændre mængderne automatisk.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Kom alle ingredienser i en skål og blend det hele sammen med en stavblender indtil du får en ensartet klistret dej.
Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og smurt med olivenolie. Fordel dejen ud med en ske dyppet i vand, så den fylder hele bagepladen.
Bag brødet i ovnen i ca. 20 min. indtil det har en gyldenbrun overflade.
Imens brødet er i ovnen, laves hvidløgssmørret. Blend smør, hvidløg og basilikum sammen i en minihakker eller med en stavblender, indtil du får en cremet lysegrøn smør.
Når brødet har bagt i ca. 20 min. tages det ud af ovnen. Smør nu først hvidløgssmørret ovenpå brødet, og drys herefter med revet ost. Sæt brødet tilbage i ovnen, og bag det igen i ca. 10 min, indtil osten er smeltet og har en let gylden overflade.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Kom alle ingredienser i en skål og blend det hele sammen med en stavblender indtil du får en ensartet klistret dej.
Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og smurt med olivenolie. Fordel dejen ud med en ske dyppet i vand, så den fylder hele bagepladen.
Bag brødet i ovnen i ca. 20 min. indtil det har en gyldenbrun overflade.
Imens brødet er i ovnen, laves hvidløgssmørret. Blend smør, hvidløg og basilikum sammen i en minihakker eller med en stavblender, indtil du får en cremet lysegrøn smør.
Når brødet har bagt i ca. 20 min. tages det ud af ovnen. Smør nu først hvidløgssmørret ovenpå brødet, og drys herefter med revet ost. Sæt brødet tilbage i ovnen, og bag det igen i ca. 10 min, indtil osten er smeltet og har en let gylden overflade.
Notes
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛
Prøv også: Spinatboller