Sunde chokoladeboller – glutenfrie og mættende!
Disse lækre og sunde chokoladeboller, indeholder godt med fibre og protein. De holder dig derfor mæt længe! Opskriften er super nem at lave, og kræver kun ganske få ingredienser, som du muligvis allerede har på lager i forvejen. Disse skønne chokoladeboller, er jeg virkelig begejstret for – præcis ligesom jeg var med opskriften på proteinboller, som er genbrugt i denne opskrift. Jeg har fået virkelig mange positive tilbagemeldinger på denne opskrift, og det er en som jeg laver igen og igen. Det er stadig den BEDSTE opskrift på glutenfrie boller, jeg endnu har smagt – og jeg har altså prøvet en del opskrifter igennem tiden 🙈Husk at benytte glutenfrie havregryn i opskriften, hvis du ønsker en helt glutenfri version, da der kan være spor af gluten i almindelige havregryn.
Læs mere om proteinbollerne her
Med denne simple opskrift, slipper du for både gær, hævetider og at have fingrene i dejen. Chokoladebollerne kan nemt sættes af på en bageplade, med en ske. Efter kun ca. 30 min, har du lækre nybagte chokoladeboller, som dufter helt fantastisk i dit køkken. De kan være svære at holde nallerne fra, 😃men så er det godt at de indeholder nogle gode og nærende ingredienser, som giver en god mæthedsfornemmelse.
Serveringsforslag
- Server de sunde chokoladeboller sammen med en god kop kaffe, til eftermiddagshyggen. Lav evt. en kop Dalgona kaffe til. Den populære og trendy kaffedrik med det lækreste kaffeskum!
- Pak et par chokoladeboller ned i børnenes madpakke – det vil de helt sikkert elske dig for 😃Snyd heller ikke dig selv for en chokoladebolle på arbejdet.
- Chokoladebollerne smager altså bare drønlækkert lune, med et lag smør på, og evt. en skive ost på! Mums, mums, mums.
Få opskriften på de sunde chokoladeboller her

Pøj pøj i køkkenet! Er overbevist om at du bliver ligeså begejstret for opskriften, som jeg er! 😍Jeg hører meget gerne om dine erfaringer med opskriften, i kommentarfeltet nederst på siden.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Kom alle ingredienser i en skål og blend det hele sammen med en stavblender eller i en foodprocesser, indtil du får en ensartet klistret dej.
Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
Dyp to skeer i vand og form boller af dejen, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan forme bollerne runde, ved at bruge en ske dyppet i vand, til at køre rundt om toppen på bollen. Du får ca. 7 - 8 boller ud af opskriften (husk de mætter godt).
Bag bollerne i ovnen i ca. 25 - 30 min. indtil de har en gyldenbrun overflade.
Lad dem køle lidt af, før de skæres over. Skæres de over for tidligt, kan de være klæge indeni. Velbekomme!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Kom alle ingredienser i en skål og blend det hele sammen med en stavblender eller i en foodprocesser, indtil du får en ensartet klistret dej.
Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
Dyp to skeer i vand og form boller af dejen, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan forme bollerne runde, ved at bruge en ske dyppet i vand, til at køre rundt om toppen på bollen. Du får ca. 7 - 8 boller ud af opskriften (husk de mætter godt).
Bag bollerne i ovnen i ca. 25 - 30 min. indtil de har en gyldenbrun overflade.
Lad dem køle lidt af, før de skæres over. Skæres de over for tidligt, kan de være klæge indeni. Velbekomme!
Notes
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛
Prøv også: Dalgona kaffe
Ser lækre ud og kort tid i køkkenet kan man bruge noget andet end hytteost?
Det er jeg glad for at du synes! 🙂 Du kan forsøge dig med græsk yoghurt eller skyr, vil tro at det har nogenlunde samme effekt, og dermed bidrager med fugtighed til brødet, som hytteosten gør. Hvis du forsøger dig, før jeg gør. Hører jeg meget gerne om resultatet 🙂