Æblekompot med vanilje
En nem opskrift på æblekompot med vanilje. En efterårsklassiker der smager så skønt og kan bruges på mange forskellige måder, fx ovenpå din havregrød, yoghurt eller i en æbletrifli.
Du behøver ikke skrælle dine æbler, men du kan gøre det hvis du ønsker en finere kompot. Jeg kan godt lide at bevare skrællen på, da det giver noget tekstur og giver en fin farve fra æblet.
Opskrift på æblekompot
Jeg vil rigtig gerne høre din erfaring med opskriften. Smid derfor gerne i kommentar i kommentarfeltet nedenfor 🙂
Reklamelinks er markeret med*
Æblekompot
Simpel æblekompot med Vanilje
Ingredienser
- 1 kg æbler
- 1,5 dl sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 dl vand
- Saften fra en halv citron
Sådan gør du
- Fjern kernehuset på æblerne og skær dem i tern
- Kom æblerne i en gryde med resten af ingredienserne
- Lad æblerne koge op. Skru derefter ned og lad det småsimre i ca. 15 – 20 min, mens der røres undervejs
- Når æblekompoten er nedkølet, kommes din æblekompot i et skoldet glas med tætsluttet låg. Her holder den sig fint i en uges tid. Sørg for der ikke kommer bakterier ned i glasset ved fx at bruge en ske der har været brugt til noget andet. Det forringer holdbarheden.
Fik du prøvet opskriften?Jeg vil ELSKE at høre hvordan det gik, og se din version! Tag mig gerne på instagram @madglimtdk og brug hashtagget #mitmadglimt
Del opskriften på FacebookEr du på jagt efter flere søde lækkerier?
- Sundere mazarinkage med hindbær og hvid chokolade
- Bønnebrownie
- Sunde cookies
- Sundere jordbærtærte
- Bananbrød
- Abrikoskugler med med et strejf af kanel og lakrids
- Daddelbarer
- Hjemmelavet påskeæg med dadler og peanutbutter
- Boghvede crepes med moccacreme og brombær
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online!
(Visited 1 times, 1 visits today)