Æblekompot

Æblekompot med vanilje

En nem opskrift på æblekompot med vanilje. En efterårsklassiker der smager så skønt og kan bruges på mange forskellige måder, fx ovenpå din havregrød, yoghurt eller i en æbletrifli.

Du behøver ikke skrælle dine æbler, men du kan gøre det hvis du ønsker en finere kompot. Jeg kan godt lide at bevare skrællen på, da det giver noget tekstur og giver en fin farve fra æblet.

Opskrift på æblekompot

Jeg vil rigtig gerne høre din erfaring med opskriften. Smid derfor gerne i kommentar i kommentarfeltet nedenfor 🙂

Reklamelinks er markeret med*

aeblekompot

Æblekompot

Renée Pagel
Simpel æblekompot med Vanilje
Ingen stemmer endnu
Antal: 4 personer
Forberedelse 5 minutter
Tilberedning 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Tilbehør
Diæt Glutenfri, Laktosefri

Ingredienser
 

  • 1 kg æbler
  • 1,5 dl sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 dl vand
  • Saften fra en halv citron

Sådan gør du
 

  • Fjern kernehuset på æblerne og skær dem i tern
  • Kom æblerne i en gryde med resten af ingredienserne
  • Lad æblerne koge op. Skru derefter ned og lad det småsimre i ca. 15 – 20 min, mens der røres undervejs
  • Når æblekompoten er nedkølet, kommes din æblekompot i et skoldet glas med tætsluttet låg. Her holder den sig fint i en uges tid. Sørg for der ikke kommer bakterier ned i glasset ved fx at bruge en ske der har været brugt til noget andet. Det forringer holdbarheden.
Søgeord Efterår
Fik du prøvet opskriften?Jeg vil ELSKE at høre hvordan det gik, og se din version! Tag mig gerne på instagram @madglimtdk og brug hashtagget #mitmadglimt
Del opskriften på Facebook

Er du på jagt efter flere søde lækkerier?

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift vurdering