Chiagrød – En mættende, superfood morgenmad
Chiagrød findes i mange udgaver, hvor den er lavet på forskellige slags mælk, med yoghurt, havregryn m.m. Denne opskrift på klassisk chiagrød er den bedste, jeg har prøvet! Her er forholdene mellem chiafrø og mandelmælk helt perfekt, hvis du spørger mig. Jeg har flere gange lavet chiagrød, der mislykkedes, enten fordi den var for tynd eller tyk. Det er ikke tilfældet med denne opskrift.
Chiafrø er ikke helt billige, men der skal ikke bruges mange af dem til en chiagrød, da chiafrøene suger meget væske – så de holder længe. Chiafrø er propfyldt med nærende ingredienser. De indeholder både proteiner, antioxidanter, kostfibre og omega-3-fedtsyrer. Blandt andet derfor er chiafrø blevet hyldet som en superfood-ingrediens.
Chiagrød er en skøn og mættende morgenmad, jeg spiser ofte – især på travle hverdage. Så kan jeg nemlig lave den klar aftenen forinden. Det tager vitterligt kun 2 min. Jeg plejer at komme grøden på et syltetøjsglas, som jeg kan tage ud af køleskabet og spise direkte fra. En fornøjelse på travle morgener.
Denne opskrift på chiagrød er ret neutral i smagen men med en dejlig let sødme fra mandelmælken. Toppingen er for mig nøglen til en fantastisk chiagrød. Selv er jeg glad for at bruge müsli, friske bær (frosne kan også bruges) og nøddesmør som topping. Det smager SÅ godt!
Forslag til toppings på klassisk chiagrød
- Frisk frugt eller bær
- Ristede nødder
- Honning
- Müsli
- Hakket chokolade
- Peanutbutter, mandelsmør eller anden nøddesmør
- Bærkompot
- Revet kokos eller kokoschips
- Hakkede dadler
- Marmelade
- Daddelsirup
TIP: Du kan også blande havregryn og lidt yoghurt i din chiagrød. Det giver en cremet konsistens og en lækker smag af havresmag!
Få opskriften på klassisk chiagrød her
Du kan bruge hvilken som helst mælk til opskriften, hvis ikke du har mandelmælk. Dette er blot min favorit, fordi den bidrager med en let sødme! 😊OBS: Hvis du bruger kokosmælk, skal du dog bruge færre chiafrø, da mælken er tykkere end almindelig mælk.
Kom chiafrø, mandelmælk og salt i en skål. Pisk blandingen godt igennem med et piskeris, og stil skålen i køleskabet, i en halv time. Pisk herefter blandingen godt igennem igen.
Stil chiagrøden på køl indtil morgenen efter, eller sæt skålen tilbage på køl i en halv time mere, indtil chiafrøene har suget mandelmælken, og har fået en "grød-konsistens".
Kom din favorittopping på din chiagrød. Mine favoritter er fx friske bær eller frugt, müsli, mandelsmør/peanutbutter, bærkompot, hakkede nødder eller honning.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kom chiafrø, mandelmælk og salt i en skål. Pisk blandingen godt igennem med et piskeris, og stil skålen i køleskabet, i en halv time. Pisk herefter blandingen godt igennem igen.
Stil chiagrøden på køl indtil morgenen efter, eller sæt skålen tilbage på køl i en halv time mere, indtil chiafrøene har suget mandelmælken, og har fået en "grød-konsistens".
Kom din favorittopping på din chiagrød. Mine favoritter er fx friske bær eller frugt, müsli, mandelsmør/peanutbutter, bærkompot, hakkede nødder eller honning.
Notes
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛
Prøv også: Minipizzaer med pesto og parmaskinke