Haydari

Haydari – Tyrkisk fetadip

Haydari er en skøn tyrkisk fetadip, med bagt peberfrugt. Fetadippen har en super lækker cremet konsistens, og smager fantastisk. Det er der heller ikke noget at sige til, når feta spiller hovedrollen i dippen 😁Feta sammen med bagt rød peber, er bare endnu bedre!

Haydari er virkelig nemt at lave, og kræver kun ganske få ingredienser. Noget jeg sætter stor pris på, her på Madglimt.dk. Jeg vil så gerne vise at lækker mad, ikke behøves at være hverken besværligt, eller tidskrævende. Fetadippen består af feta, bagt rød peber, hvidløg, citronsaft og salt og peber. Hvis man ønsker det, kan man altid spice dippen op med flere krydderier, og fetaen kan udskiftes med græsk yoghurt. Det synes jeg dog er unødvendigt, da den gør det særdeles godt i denne simple version. Jeg fik lyst til at lave Haydari, efter at have set den florere et par gange i mit feed, på de sociale medier. Den har derfor stået på min to-do-i-køkkenet-liste i noget tid efterhånden 😃

Serveringsforslag

Haydari går godt som dip til både grøntsager og kød. Her får du et par serveringsforslag:

  • Til fladbrød eller tortillachips (bagte tortillapandekager, skåret ud som trekanter)
  • Som dip til grøntsagsstængler eller rugbrødsstængler
  • Som tilbehør til kød, som fx oksekød eller kylling
  • Sammen med et par falafler, som en del af en mellemøstlig menu
  • Brug din haydari i en mexicansk pandekage med fyld eller i en salat. Jeg brugte min Haydari i en pokebowl. Det var super lækkert!

Få opskriften på Haydari her

Jeg håber at i vil elske Haydari ligeså meget som jeg gør! Hvis du har prøvet opskriften, så hører jeg meget gerne fra dig i kommentarfeltet nederst under opskriften 💛🙂

ForfatterRenée PagelPersoner6 PersonerForberedelse10 minutterTilberedning20 minutterTotal tid30 minutter

Ingredienser
 250 g puck fetaost
 2 røde peberfrugter
 1 fed hvidløg
 1 spsk citronsaft
 salt og peber

Sådan gør du
1

Tænd ovnen på 200 grader.

2

Halver peberfrugterne og fjern kernerne. Placer dem med skindsiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom dem i ovnen i ca. 15 - 20 min. indtil skindet begynder at blive sort, og løsne sig fra resten af peberfrugten.

3

Lad peberfrugterne køle af, og fjern herefter skindet. Kom peberfrugterne i en foodprocessor og blend sammen med feta, presset hvidløg og citronsaft, indtil du opnår en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

4

Stil fetadippen på køl indtil den skal serveres. Velbekomme!

 

Ingredienser

Ingredienser
 250 g puck fetaost
 2 røde peberfrugter
 1 fed hvidløg
 1 spsk citronsaft
 salt og peber

Fremgangsmåde

Sådan gør du
1

Tænd ovnen på 200 grader.

2

Halver peberfrugterne og fjern kernerne. Placer dem med skindsiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom dem i ovnen i ca. 15 - 20 min. indtil skindet begynder at blive sort, og løsne sig fra resten af peberfrugten.

3

Lad peberfrugterne køle af, og fjern herefter skindet. Kom peberfrugterne i en foodprocessor og blend sammen med feta, presset hvidløg og citronsaft, indtil du opnår en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

4

Stil fetadippen på køl indtil den skal serveres. Velbekomme!

Notes

Haydari

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

Prøv også: Klassisk chiagrød

(Visited 514 times, 1 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *