Den lækreste broccolisalat
Denne broccolisalat er propfyldt med smag, og er super nem at lave. Den passer til mange forskellige retter, men kan også sagtens gå som en hovedret. Det er nemlig en fyldig og mættende salat!
Kombinationen af broccoli, ristet serranoskinke, tranebær, feta, rødløg og solsikkekerner er virkelig lækkert! Det giver salaten både et sprødt, sødt, fedt og saltet element. Normalt synes jeg det kan være lidt svært at få spist rå broccoli, men i denne udgave, sammen med en cremet dressing, er det en sand fornøjelse at spise rå broccoli 😋
Jeg kan godt lide at der ikke er for meget dressing i salaten, da jeg synes den kan blive lidt smattet på 2. eller 3. dagen. Hvis du er til en mere cremet udgave, kan du sagtens lave lidt ekstra dressing, som du kan vende i din broccolisalat.
Broccolisalaten kan serveres som et hovedmåltid, som en del af et buffetbord eller som tilbehør til en hovedret. Server fx broccolisalaten sammen med disse lækre linsedeller.
Andre salater du måske vil synes om
- Grøn pastasalat med mascarponecreme
- Salat med linser, sød kartoffel og mozarella
- Salat med butterbeans
Tips til din broccolisalat
- Sørg for at skære broccolien i små mundrette stykker, på den måde får du smag fra alle ingredienser i salaten, i én mundfuld.
- Hvis du ønsker at broccolien skal være lidt blødere og nemmere at tykke i, kan du overhælde broccolien med kogende vand.
- Du kan bruge kalkunbacon i stedet for serranoskinke, hvis du ønsker at skære lidt ned på kalorieindholdet i opskriften
- Du kan sagtens bruge andre nødder eller kerner såsom mandler, cashewnødder, græskarkerner i stedet for solsikkekerner.
- Du kan udskifte de tørrede tranebær med rosiner.
- Ønsker du en vegetarisk broccolisalat, kan du vælge at droppe serranoskinken
Få opskriften på broccolisalat her
Tænd ovnen på 200 grader. Læg serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 5 - 10 min, indtil det er sprødt. Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle, og hak det derefter groft.
Rist solsikkekernerne på en tør pande ved middelhøj varme, indtil de er gyldenbrune. Lad dem herefter køle af.
Rør nu ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med salt og peber.
Bland alle ingredienser til broccolisalaten sammen med dressingen i en stor skål. Gem evt. lidt serranoskinke, æble, solsikkekerner og/eller tørrede tranebær til at toppe salaten med inden servering. Velbekomme!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader. Læg serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 5 - 10 min, indtil det er sprødt. Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle, og hak det derefter groft.
Rist solsikkekernerne på en tør pande ved middelhøj varme, indtil de er gyldenbrune. Lad dem herefter køle af.
Rør nu ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med salt og peber.
Bland alle ingredienser til broccolisalaten sammen med dressingen i en stor skål. Gem evt. lidt serranoskinke, æble, solsikkekerner og/eller tørrede tranebær til at toppe salaten med inden servering. Velbekomme!
Notes
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛
Prøv også: Auberginelasagne med kylling og portobellosvampe