Pasta med græskar – en nem og familievenlig efterårsret
Pasta med græskar er en nem og velsmagende efterårsret som kan spises af hele familien. Jeg elsker den tid på året hvor supermarkederne bugner med græskar, som hel klart er en af mine favorit efterårsgrøntsager. En fyldig og sødmefuld grøntsag som mætter dejligt. I denne opskrift bliver den bagt og blendet med hvidløg, fløde, salt og peber. Det bliver til den lækreste cremede græskarsauce, som blandes med pasta og toppes med græskartern, friskrevet parmesan, ristede pinjekerner og frisk basilikum. En virkelig skøn kombination!
Hvis der er en ting jeg elsker, så er det nemme pastaretter. På de dage hvor jeg ikke rigtig orker at lave mad, tyr jeg ofte til pastaretter, som jeg nemt kan lave på 15 – 30 min. Denne opskrift er blevet en af mine favoritter her i efterårstiden.
Er du på udkig efter flere pastaretter?
Så prøv en af disse:
Bagt pasta med tomatsauce og mascarpone
Grøn pastasalat med mascarponecreme
Få opskriften på Pasta med græskar her
Jeg hører meget gerne fra dig i kommentarfeltet, hvis du har prøvet opskriften. Håber du bliver ligeså begejstret for opskriften som jeg er 😍 Pøj pøj i køkkenet.
Reklamelinks er markeret med*

Pasta med græskar
Ingredienser
- 1 hokkaidogræskar
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie*
- 4 dl fløde (jeg brugte risfløde*)
- himalaya salt og peber
- 500 g pasta
- 80 g pinjekerner*
- 80 g parmesan, friskrevet
- 1 håndfuld frisk basilikum
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask græskaret, skær enderne af og halver det. Fjern kernerne med en ske. Skær græskarret i mundrette tern (lad skrællen blive på). Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med hvidløg. Fordel olivenolie og salt henover og vend det hele rundt. Bag det i ovnen i ca. 20 min til græskarternene er møre og gyldne i kanterne.
- Tag lidt af græskarternene fra til topping og blend resten med hvidløg og fløde i en foodprocesser indtil du har en jævn og cremet græskarsauce. Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen i letsaltet vand. Når pastaen er kogt 'al dente' vendes græskarsaucen og pastaen rundt på en varm pande.
- Rist pinjekernerne på en tør pande ved middelvarme indtil de er let gyldne i farven.
- Server pastaen med græskarsaucen toppet med græskartern, friskrevet parmesan, ristede pinjekerner og frisk basilikum. Velbekomme!
Køkkenudstyr
Noter
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online!