Pasta med græskar

Pasta med græskar – en nem og familievenlig efterårsret

Pasta med græskar er en nem og velsmagende efterårsret som kan spises af hele familien. Jeg elsker den tid på året hvor supermarkederne bugner med græskar, som hel klart er en af mine favorit efterårsgrøntsager. En fyldig og sødmefuld grøntsag som mætter dejligt. I denne opskrift bliver den bagt og blendet med hvidløg, fløde, salt og peber. Det bliver til den lækreste cremede græskarsauce, som blandes med pasta og toppes med græskartern, friskrevet parmesan, ristede pinjekerner og frisk basilikum. En virkelig skøn kombination!

Hvis der er en ting jeg elsker, så er det nemme pastaretter. På de dage hvor jeg ikke rigtig orker at lave mad, tyr jeg ofte til pastaretter, som jeg nemt kan lave på 15 – 30 min. Denne opskrift er blevet en af mine favoritter her i efterårstiden.

Er du på udkig efter flere pastaretter?

Så prøv en af disse:

Pasta med svampe

Bagt pasta med tomatsauce og mascarpone

Grøn pastasalat med mascarponecreme

Få opskriften på Pasta med græskar her

Jeg hører meget gerne fra dig i kommentarfeltet, hvis du har prøvet opskriften. Håber du bliver ligeså begejstret for opskriften som jeg er 😍 Pøj pøj i køkkenet.

Reklamelinks er markeret med*

pasta med græskar

Pasta med græskar

Renée Pagel
En velsmagende og cremet pastaret med græskar som kan spises af hele familien.
Ingen stemmer endnu
Antal: 4 personer
Forberedelse 10 minutter
Tilberedning 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Nordisk

Ingredienser
 

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask græskaret, skær enderne af og halver det. Fjern kernerne med en ske. Skær græskarret i mundrette tern (lad skrællen blive på). Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med hvidløg. Fordel olivenolie og salt henover og vend det hele rundt. Bag det i ovnen i ca. 20 min til græskarternene er møre og gyldne i kanterne.
  • Tag lidt af græskarternene fra til topping og blend resten med hvidløg og fløde i en foodprocesser indtil du har en jævn og cremet græskarsauce. Smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen i letsaltet vand. Når pastaen er kogt 'al dente' vendes græskarsaucen og pastaen rundt på en varm pande.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande ved middelvarme indtil de er let gyldne i farven.
  • Server pastaen med græskarsaucen toppet med græskartern, friskrevet parmesan, ristede pinjekerner og frisk basilikum. Velbekomme!

Køkkenudstyr

Noter

Hvis du ikke har en foodprocessor kan du blende græskarsaucen i en stor minihakker eller blender, eller du kan bruge en stavblender.
Søgeord Efterår, pasta
Fik du prøvet opskriften?Jeg vil ELSKE at høre hvordan det gik, og se din version! Tag mig gerne på instagram @madglimtdk og brug hashtagget #mitmadglimt
Del opskriften på Facebook

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online!

(Visited 2.271 times, 5 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift vurdering