Overnight oats – 3 forskellige variationer

Overnight oats er en lækker, cremet og mættende grød, der kan røres sammen om aftenen, og spises direkte fra køleskabet morgenen efter. Det gør det super nemt på travle morgener, hvor man ikke har tiden til at lave morgenmad.

Nyd dine overnight oats sammen med kakaogranola – mums, siger jeg bare!

Overnight oats med chiafrø

Jeg er glad for at putte chiafrø i grød, og det gælder også i denne opskrift. Udover at de små frø har en høj sugeevne, og dermed kan være med til at justere konsistens og cremethed, så er de også super sunde. De indeholder nemlig en god mængde sunde fedtsyrer, kostfibre, protein, calcium og antioxidanter.

Kan jeg undlade chiafrø i overnight oats?

Ja. Du kan sagtens undlade chiafrø, hvis du ikke har det. Du kan i stedet vælge at komme fx hørfrø eller sesamfrø i, men dette er heller ikke en nødvendighed.

Basisopskrift på overnight oats

Her får du basisopskriften på overnight oats. Nedenunder opskriften finder du de 3 forskellige variationer af grøden.

OBS: Hvis du ønsker at lave og spise grøden samme morgen, kan du komme 1 spsk ekstra chiafrø i, og lade den stå en halv times tid i køleskabet, inden du spiser den. Den bliver ikke helt ligeså cremet og fast som hvis du lader den stå natten over, men den er stadig super lækker!

ForfatterRenée Pagel

overnight oats

Personer1 Person
Forberedelse5 minutterTotal tid5 minutter

Ingredienser
 50 g havregryn
 150 g mælk (jeg brugte havremælk, men du kan bruge den mælk du bedst kan lide!)
 1 spsk chiafrø (kan undlades)
 50 g yoghurt (eller andet surmælksprodukt/eller plantebaseret yoghurt)
 1 spsk agavesirup eller honning (kan undlades)
 1 tsk vaniljepulver
 1 nip salt

Sådan gør du
1

Rør alle ingredienser sammen i en skål og lad den stå natten over i køleskabet. Nyd den morgenen efter. Top din grød med mysli og frisk frugt eller bær. Velbekomme!

Ingredienser

Ingredienser
 50 g havregryn
 150 g mælk (jeg brugte havremælk, men du kan bruge den mælk du bedst kan lide!)
 1 spsk chiafrø (kan undlades)
 50 g yoghurt (eller andet surmælksprodukt/eller plantebaseret yoghurt)
 1 spsk agavesirup eller honning (kan undlades)
 1 tsk vaniljepulver
 1 nip salt

Fremgangsmåde

Sådan gør du
1

Rør alle ingredienser sammen i en skål og lad den stå natten over i køleskabet. Nyd den morgenen efter. Top din grød med mysli og frisk frugt eller bær. Velbekomme!

Notes

Overnight oats

Overnight oats i 3 forskellige variationer

Tilføj ingredienserne til basisopskriften ovenfor. Rør dem i sammen med de resterende ingredienser om aftenen.

Hindbær og kokos

  • 30 g frosne hindbær
  • 1 spsk revet kokosmel

Toppings: Mysli og kokosflager

Chokolade

overnight oats
  • 2 spsk rå kakaopulver

Toppings: Bananskiver, hakket mørk chokolade og mysli

Peanutbutter og banan

  • 1 spsk peanutbutter
  • En halv banan i skiver (kom dem evt. i bunden af glasset, rundt i kanten så det pynter fint)

Toppings: Peanutbutter, mysli og bananskiver

fik-du-proevet-denne-opskrift

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

Er du på jagt efter andre lækre grødopskrifter?

(Visited 87.094 times, 21 visits today)

3 Comments

  1. Susanne 3. november 2020 at 04:54

    De ser super lækre ud, de overnight oats – hvor mange kalorier er der i dem?

    Reply
    1. Renée Pagel 3. november 2020 at 09:49

      Hej Susanne 🙂 Har kun regnet basisopskriften (ud fra, at der er brugt havremælk og skyr) og der er ca. 368 kcal i Du kan evt. selv regne kcal ud, med MyfitnessPal app’en. De bedste hilsner Renée

      Reply
  2. Sofie hjorth 26. februar 2022 at 07:38

    Hey
    Tak for de lækre opskrifter!!
    Hvor længe kan overnight oats portionerne holde sig i køleskabet??
    Hilsen sofie

    Reply

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *