Mandel crackers – sprøde og lækre chips!
Disse mandel crackers er virkelig lækre og sprøde! Opskriften er ganske simpel, og det er overraskende, at man med mandelmel, chiafrø, vand, olivenolie kan lave så fin og sammenhængende en dej. Det skyldes den chiagelé, der laves, som binder ingredienserne sammen. Men alligevel bliver jeg begejstret hver gang, når noget er både lækkert, simpelt og kræver ganske få ingredienser! Når dejen rulles tyndt ud mellem to stykker bagepapir og bages i ovnen, får man nogle virkelig sprøde crackers. De ville være perfekte som en del af et tapasbord eller bare som en lækker snack på bordet, som hele familien kan række til. De ville helt sikkert også imponere som gæstemad. Måske som en lille appetizer inden hovedmåltidet 😋
Serveringsforslag
Mandel crackers er lækre sammen med noget dyppelse. Nedenfor får du et par forslag til, hvad du kan bruge som dyppelse.
- Haydari (feta-dip) find opskriften her
- Oliventapenade
- Pesto med soltørrede tomater
- Hummus
- Cremefraiche dip med dild og citron
Idéer til krydderier du kan bruge i dine mandel crackers
I opskriften er der brugt gurkemejepulver og løgpulver, som giver en super god smag. Du kan sagtens tilsætte flere krydderier, eller tilpasse opskriften med de krydderier du har i skabene. Her er et par forslag:
- Paprika
- Karry
- Oregano
- Timian
- Rosmarin
- Hvidløgspulver
- Ingefærpulver
Få opskriften på mandel crackers her
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kom chiafrø og vand i en skål, og rør rundt med en ske. Stil blandingen til side i ca. 10 min., indtil du har en geléagtig konsistens.
I en anden skål blandes mandelmel, olivenolie, salt, gurkemeje og løgpulver sammen med chiageléen. Bland det hele godt sammen med en ske, og brug til sidst hænderne til at trykke dejen sammen til en dejkugle.
Placer dejkuglen mellem to stykker bagepapir, og tryk den flad. Rul herefter dejen ud til et tyndt lag med en kagerulle. Fjern det øverste lag bagepapir, og træk bagepapiret med dejen over på en bageplade.
Bag i ovnen i ca. 5 - 10 min, indtil dejen får en gyldenbrun overflade. Hold øje med dejen efter 5 min., så den ikke brænder på.
Når crackers-dejen er færdigbagt, tages den ud af ovnen og nedkøles lidt inden den brækkes i mindre stykker. Server dem til en lækker dip, oliventapenade, eller pesto med soltørrede tomater.
Opbevar dem i en lufttæt beholder. Her holder de sig fint et par dage.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kom chiafrø og vand i en skål, og rør rundt med en ske. Stil blandingen til side i ca. 10 min., indtil du har en geléagtig konsistens.
I en anden skål blandes mandelmel, olivenolie, salt, gurkemeje og løgpulver sammen med chiageléen. Bland det hele godt sammen med en ske, og brug til sidst hænderne til at trykke dejen sammen til en dejkugle.
Placer dejkuglen mellem to stykker bagepapir, og tryk den flad. Rul herefter dejen ud til et tyndt lag med en kagerulle. Fjern det øverste lag bagepapir, og træk bagepapiret med dejen over på en bageplade.
Bag i ovnen i ca. 5 - 10 min, indtil dejen får en gyldenbrun overflade. Hold øje med dejen efter 5 min., så den ikke brænder på.
Når crackers-dejen er færdigbagt, tages den ud af ovnen og nedkøles lidt inden den brækkes i mindre stykker. Server dem til en lækker dip, oliventapenade, eller pesto med soltørrede tomater.
Opbevar dem i en lufttæt beholder. Her holder de sig fint et par dage.
Notes
Opbevaring af mandel crackers
Opbevar dine mandel crackers i en luftæt beholder. Her holder de sig fint i et par dage. Skulle de gå hen og blive lidt bløde (kan ske efter 3 dage), kan du varme dem op igen, ved at give dem 1 minuts tid i ovnen inden servering.
De er ikke fryseegnet, da de så vil miste sprødheden.
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛
Prøv også: Risotto med portobellosvampe & grønne asparges