Veganske pandekager

Lækre og luftige veganske pandekager

Disse veganske pandekager, er viiiiiirkelig lækre! De har en skøn luftig konsistens, og man tænker ikke over at de er veganske. Jeg har allerede testet opskriften på et par skeptikere 😁 Og de var, ligesom jeg selv, meget begejstrede! Jeg har selv været skeptisk overfor, om man kunne lave gode pandekager uden æg. Men det kan man sagtens! Det har denne opskrift, bestemt overbevidst mig om. Dejen er tyk og cremet, præcis som en pandekagedej med æg.

Inspiration til veganske pandekager

Jeg startede med at researche online på veganske pandekager for at se, hvilke opskrifter der fandtes. Mange af opskrifterne, jeg fandt, var med banan, hvilket bestemt er lækkert, men jeg søgte et alternativ til den bananpandekage-opskrift, jeg plejer at bruge. Den er der æg i, og det sker jo indimellem, at man løber tør for æg. Så står man der, kl 9 en søndag morgen og er ved at rive håret af sig selv, fordi det, man drømte allermest om, var at lave pandekager 😅Den situation vil jeg nødigt stå i, haha. Derudover er jeg nysgerrig på vegansk madlavning, da jeg synes, det er fint at blive opmærksom på, at man sagtens kan kreere lækre retter i køkkenet uden brug af animalske produkter.

Ud fra min research brainstormede jeg på, hvilke ingredienser jeg ønskede skulle være i mine veganske pandekager. Her kom jeg frem til:

  • Havremel
  • Soyamælk med vanilje
  • Bagepulver
  • Vaniljearoma
  • Agavesirup
  • Æblecidereddike

Herefter gik jeg i køkkenet og prøvede mig frem med mængden mellem havremel og soyamælk, indtil jeg fik den fine og luftige konsistens, jeg ønskede. De blendede havregryn (havremelet) giver en finere struktur og en dejlig smag af havre. Bagepulveret sørger for en luftig amerikansk pandekage version.

Jeg valgte at bruge soyamælk med vanilje i opskriften, da den bidrager med sødme og en dybere smag af vanilje. Jeg ELSKER smagen af vanilje, især i pandekager – derfor har jeg også tilføjet vaniljearoma til pandekagerne. Jeg så en pandekage opskrift for et stykke tid siden med æblecidereddike i og tænkte, at jeg ville prøve det i mit næste pandekage projekt. Tænkte at det var en fin måde at tilsætte syre.

Havremel i opskriften

Havremel er blevet min foretrukne meltype i bagværk. Jeg elsker smagen af havre, og så suger det meget væske, som giver en lækker saftighed til bagværket. Derudover har det et højt indhold af kostfibre (9 gram pr. 100 gram) og protein (13 gram pr. 100 gram).

Du kan købe havremel i Rema. Link her

Eller du kan lave din egen havremel, ved at blende havregryn til mel i enten en kaffekværn (nemmest!), minihakker, foodprocessor eller blender.

Få opskriften på veganske pandekager her

Ønsker du en glutenfri version af de veganske pandekager, skal du vælge glutenfrie havregryn, da de almindelige havregryn kan indeholde spor af gluten.

Hyg dig i køkkenet! Og lad mig endelig høre om dine erfaringer med opskriften i kommentarfeltet😊

ForfatterRenée Pagel

veganske pandekager

Personer2 Personer
Forberedelse10 minutterTilberedning15 minutterTotal tid25 minutter

Opskriften giver ca. 11 små pandekager
Ingredienser
 150 g havremel (kan købes i Rema eller lav dit eget, ved at blende havregryn til mel)
 1 spsk bagepulver
 0,50 tsk salt
 2,50 dl soyamælk (jeg brugte en variant med vaniljesmag)
 1 spsk agavesirup eller ahornsirup
 1 tsk vanilje aroma
 1 spsk æblecidereddike (eller citronsaft)
 kokosolie til stegning
Toppings
 Frosne eller friske hindbær
 Agavesirup eller ahornsirup
 Kokosflager

Sådan gør du
1

Har du ikke havremel (glutenfri havremel kan købes i Rema), så start med at blende havregryn til mel. Blend det så fint som du kan, i en enten en kaffekværn, minihakker, foodprocesser eller blender.

2

Bland havremel, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt soyamælk imens der piskes. Tilsæt herefter, agavesirup, vaniljearoma og æblecidereddike og pisk igen.

3

Smelt kokosolie på en pande. Brug en lille øseske til at fordele pandekagedejen på panden, så de formes til små brunch pandekager. Steg pandekagerne på begge sider, ved middelhøj varme, indtil de får en gyldenbrun farve.

4

Pynt med hindbær, kokosflager og sirup. Velbekomme!

Ingredienser

Opskriften giver ca. 11 små pandekager
Ingredienser
 150 g havremel (kan købes i Rema eller lav dit eget, ved at blende havregryn til mel)
 1 spsk bagepulver
 0,50 tsk salt
 2,50 dl soyamælk (jeg brugte en variant med vaniljesmag)
 1 spsk agavesirup eller ahornsirup
 1 tsk vanilje aroma
 1 spsk æblecidereddike (eller citronsaft)
 kokosolie til stegning
Toppings
 Frosne eller friske hindbær
 Agavesirup eller ahornsirup
 Kokosflager

Fremgangsmåde

Sådan gør du
1

Har du ikke havremel (glutenfri havremel kan købes i Rema), så start med at blende havregryn til mel. Blend det så fint som du kan, i en enten en kaffekværn, minihakker, foodprocesser eller blender.

2

Bland havremel, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt soyamælk imens der piskes. Tilsæt herefter, agavesirup, vaniljearoma og æblecidereddike og pisk igen.

3

Smelt kokosolie på en pande. Brug en lille øseske til at fordele pandekagedejen på panden, så de formes til små brunch pandekager. Steg pandekagerne på begge sider, ved middelhøj varme, indtil de får en gyldenbrun farve.

4

Pynt med hindbær, kokosflager og sirup. Velbekomme!

Notes

Veganske pandekager

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

Prøv også: Klassisk chiagrød

(Visited 5.605 times, 1 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *