Auberginelasagne med kylling og portobellosvampe

Velsmagende auberginelasagne med kylling og portobellosvampe

Auberginelasagne med kylling og portobellosvampe smager virkelig godt! Jeg håber i hvertfald altid på, at jeg har lavet nok, så jeg har til dagen efter. Lasagne er en skøn ret for hele familien. Det kan godt være, at det ikke er den hurtigste hverdagsret, men den er heller ikke besværlig at lave. Den passer nemlig sig selv det meste af tiden. I denne opskrift slipper du for at lave bechamelsauce, da jeg har valgt at bruge klatter af mascarpone sammen med revet goudaost. Det er nemt og smager vidunderligt. 😋

Prøv en anden skøn ret med portobellosvampe: Risotto med portobellosvampe og grønne asparges

Aubergine som lasagneplader

Normalt indeholder lasagne lasagneplader, men i denne version er de udskiftet med aubergine. På den måde får du en lettere og mere grøn udgave. Jeg er også glad for at komme ekstra grønt i min kødsauce. Det er en super nem måde at højne grøntsagindholdet på. Samtidig er det en hel genial måde at skjule grøntsagerne for børnene 😉Jeg bruger ofte revet gulerod, pastinak, knoldselleri eller de grøntsager, der nu er i sæson, som skønne smagsgivere.

I mellemøsten er de glade for at bruge aubergine og ved præcis, hvordan de tilbereder et lækkert måltid med den. Det virker til, at mange danskere ikke rigtig ved, hvad de skal stille op med grøntsagen. De fleste kender nok grøntsagen fra middelhavsretterne mousakka og ratatouille. Bruger du aubergine som erstatning for lasagneplader, får du en blød konsistens, der smelter sammen med smagen af kødsauce. Så nu kender du i hvertfald én ekstra måde at bruge aubergine på 😉

Få opskriften på auberginelasagne med kylling og portobellosvampe her

Vil du i stedet lave en vegetarlasagne, kan du sagtens droppe kyllingekødet. Svampene, grøntsagerne og osten sørger for den gode smag. Derudover bidrager osten med protein til retten. Ønsker du ekstra protein kan du evt. lave en linse- eller kikærtesalat, som du serverer til 😊

ForfatterRenée Pagel

auberginelasagne med kylling og portobellosvampe

Personer4 Personer
Forberedelse30 minutterTilberedning30 minutterTotal tidTime

Ingredienser
 3 Aubergine
 1 løg
 4 fed hvidløg
 1 lille revet squash (kan undlades)
 300 g portobellosvampe
 400 g kyllingefars (kan undlades, hvis du ønsker en vegetarisk version)
 1 ds tomatpuré (140 g)
 1 ds hakkede tomater (400 g)
 250 g mascarpone (kan undlades, men giver god smag)
 1 tsk muskatnød
 2 spsk citronsaft
 salt og peber
 olivenolie
 200 g revet ost (jeg brugte goudaost)
 1 håndfuld frisk basilikum
Salat
 0,50 bakke ruccola
 1 agurk
 olivenolie
 balsamico
 flagesalt

Sådan gør du
1

Tænd ovnen på 180 grader.

2

Skyl auberginerne og skær dem på langs i skiver på 1 cm tykkelse. Fordel dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Pensl dem med olivenolie og drys med salt. Bag auberginerne i ovnen i ca. 15 min. indtil de er møre og gyldne i farven.

3

Forbered nu grøntsagerne. Pil og hak løg og hvidløg. Riv squash groft på et rivjern og skær portobellosvampene i tern.

4

Varm en stor gryde med olie op og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt kyllingekød, og lad det stege indtil det har skiftet farve. Tilsæt herefter portobellosvampe og sguash, og lad det svitse med et par minutter.

5

Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater og lad det små simre i ca. 15 - 30 min. Jo længere tid, det står og simre, jo mere smag får du frem. Imens rører du mascarponen med citronsaft, muskatnød og salt i en skål.

6

Når du har smagt kødsaucen til med salt og peber, og den er færdig, begynder du at samle lasagnen. Læg det hele lagvis i et ovnfast fad på 20 x 30 cm. Start med tomatsaucen, (hvis den giver for meget væske fra sig pga. grøntsagerne, kan du evt. hælde lidt fra, inden du samler lasagnen) dernæst revet ost og små klatter af mascarponen, som du sætter af med to teskeer, og herefter de bagte auberginer. Slut af med kødsauce, toppet med revet ost. Jeg fik to lag aubergine, og 3 lag kødsauce. Jeg fordelte mascarponen ovenpå to lag kødsauce, og lod det sidste lag være revet ost.

7

Bag lasagnen ved 180 grader i ca. 25 - 35 min.

8

Imens lasagnen er i ovnen, laver du salaten. Skyl ruccolaen og kom den i en skål. Riv agurken i strimler med en skræller, og kom det i skålen sammen med ruccolaen. Vend med lidt olivenolie, balsamico og salt.

9

Når lasagnen er færdig, tages den ud af ovnen. Lad den gerne stå og sætte sig i 10 min., inden den serveres. Drys med frisk basilikum på toppen og server sammen med salaten. Velbekomme!

Ingredienser

Ingredienser
 3 Aubergine
 1 løg
 4 fed hvidløg
 1 lille revet squash (kan undlades)
 300 g portobellosvampe
 400 g kyllingefars (kan undlades, hvis du ønsker en vegetarisk version)
 1 ds tomatpuré (140 g)
 1 ds hakkede tomater (400 g)
 250 g mascarpone (kan undlades, men giver god smag)
 1 tsk muskatnød
 2 spsk citronsaft
 salt og peber
 olivenolie
 200 g revet ost (jeg brugte goudaost)
 1 håndfuld frisk basilikum
Salat
 0,50 bakke ruccola
 1 agurk
 olivenolie
 balsamico
 flagesalt

Fremgangsmåde

Sådan gør du
1

Tænd ovnen på 180 grader.

2

Skyl auberginerne og skær dem på langs i skiver på 1 cm tykkelse. Fordel dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Pensl dem med olivenolie og drys med salt. Bag auberginerne i ovnen i ca. 15 min. indtil de er møre og gyldne i farven.

3

Forbered nu grøntsagerne. Pil og hak løg og hvidløg. Riv squash groft på et rivjern og skær portobellosvampene i tern.

4

Varm en stor gryde med olie op og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt kyllingekød, og lad det stege indtil det har skiftet farve. Tilsæt herefter portobellosvampe og sguash, og lad det svitse med et par minutter.

5

Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater og lad det små simre i ca. 15 - 30 min. Jo længere tid, det står og simre, jo mere smag får du frem. Imens rører du mascarponen med citronsaft, muskatnød og salt i en skål.

6

Når du har smagt kødsaucen til med salt og peber, og den er færdig, begynder du at samle lasagnen. Læg det hele lagvis i et ovnfast fad på 20 x 30 cm. Start med tomatsaucen, (hvis den giver for meget væske fra sig pga. grøntsagerne, kan du evt. hælde lidt fra, inden du samler lasagnen) dernæst revet ost og små klatter af mascarponen, som du sætter af med to teskeer, og herefter de bagte auberginer. Slut af med kødsauce, toppet med revet ost. Jeg fik to lag aubergine, og 3 lag kødsauce. Jeg fordelte mascarponen ovenpå to lag kødsauce, og lod det sidste lag være revet ost.

7

Bag lasagnen ved 180 grader i ca. 25 - 35 min.

8

Imens lasagnen er i ovnen, laver du salaten. Skyl ruccolaen og kom den i en skål. Riv agurken i strimler med en skræller, og kom det i skålen sammen med ruccolaen. Vend med lidt olivenolie, balsamico og salt.

9

Når lasagnen er færdig, tages den ud af ovnen. Lad den gerne stå og sætte sig i 10 min., inden den serveres. Drys med frisk basilikum på toppen og server sammen med salaten. Velbekomme!

Notes

Auberginelasagne med kylling og portobellosvampe

Følg med på sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

Prøv også: Sundere svensk pølseret

(Visited 1.913 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Anna 30. april 2020 at 20:42

    Ser skøn ud! Den må jeg afprøve 🙂

    Reply
    1. Renée Pagel 30. april 2020 at 20:48

      Dejligt hvis det kunne inspirere 🙂 Lad mig endelig høre hvad du synes. God aften!

      Reply

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *