Tænd ovnen på 200 grader, og sæt to bageplader i ovnen.
Skræl og skær søde kartoflerne i mindre stykker. Blend sød kartoffel og havregryn i en foodprocessor indtil det er fint. Tilsæt æg, hvidløg og salt, og blend igen indtil teksturen minder om en tyk grød.
Form to tynde pizzaer med en ske på bagepapir, smurt med olie. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzabundende over på bagepladerne. Bag i ca. 10 - 15 min indtil bundene begynder at blive gyldenbrune i farven.
Tag bundene ud af ovnen, og smør dem med pesto. Fordel herefter gedeost og parmaskinke henover pizzaerne. Gem evt lidt parmaskinke til at toppe med, til sidst. Bag bundene i yderligere 5 - 10 min, indtil parmaskinken er sprød og pizzabunden er gylden og sprød i kanterne.
Fordel herefter resten af fyldet på pizzaen, og server straks.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader, og sæt to bageplader i ovnen.
Skræl og skær søde kartoflerne i mindre stykker. Blend sød kartoffel og havregryn i en foodprocessor indtil det er fint. Tilsæt æg, hvidløg og salt, og blend igen indtil teksturen minder om en tyk grød.
Form to tynde pizzaer med en ske på bagepapir, smurt med olie. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzabundende over på bagepladerne. Bag i ca. 10 - 15 min indtil bundene begynder at blive gyldenbrune i farven.
Tag bundene ud af ovnen, og smør dem med pesto. Fordel herefter gedeost og parmaskinke henover pizzaerne. Gem evt lidt parmaskinke til at toppe med, til sidst. Bag bundene i yderligere 5 - 10 min, indtil parmaskinken er sprød og pizzabunden er gylden og sprød i kanterne.
Fordel herefter resten af fyldet på pizzaen, og server straks.
Notes
Elsker du søde kartofler ligeså højt som jeg gør? Så er du altså nødt til at prøve denne opskrift på sød kartoffelpizza med gedeost, serranoskinke og fersken. Opskriften er super nem at lave og pizzabunden indeholder kun 3 ingredienser:
- Sød kartoffel
- Æg
- Grovvalsede havregryn
Sød kartoffelpizza – Et sundere alternativ
Selvom en sød kartoffelpizza nok aldrig vil kunne måle sig helt med en tynd og sprød stenovnspizza, så er det bestemt et virkelig lækkert alternativ. I den klassiske pizzadej vejer hvedemelet tungt i opskriften. Hvedemel har et lavt indhold af vitaminer og mineraler og kan dermed betegnes som tomme kalorier. Hvis den mad vi spiser på den lange bane, indeholder for mange tomme kalorier, kan det føre til fx overvægt, type-2-diabetes, forhøjet blodtryk og hjerte-kar-sygedomme. Der er selfølgelig ikke noget i vejen med at spise en klassisk pizza, men det bør indtages i begrænsede mængder.
Prøv også: Boller i karry med æble, soya, og kokosmælk
Pingback: Cremet rød peber spaghetti | Aftensmad & Hovedretter | Madglimt