Rabarberkompot

Rabarberkompot – Sød og syrlig

Nu hvor de danske rabarber er til at finde i supermarkederne, fik jeg en trang til at lave en omgang rabarberkompot. Jeg elsker især rabarberkompot sammen med chiagrød eller græsk yoghurt, gerne med en knasende müsli på toppen. Det er virkelig lækkert! Denne opskrift kan også forvandles til en skøn rabarbercrumble. Jeg er igang med at skrive opskriften ind til jer 😊

Rabarberkompot er både sødt og syrligt på samme tid, og kan derfor bruges som både dessert, eller på morgengrøden. Den er skøn sammen med en kold vaniljeis eller flødeskum 😋 Og så har den bare en virkelig smuk farve, som tilfredsstiller mit æstetiske øje!

Nem rabarberkompot

Kompotten er utrolig nem at lave, den kræver minimal forberedelse og indeholder få ingredienser. Alle ingredienser skal blot koges i en gryde i ca. 10 min. Herefter har du det lækreste tilbehør til både det søde og salte køkken.

Rabarbersæsonen finder sted to gange om året, nemlig fra maj – juni og igen fra august til september. Rabarberplanten er eksporteret fra Asien, og vi har her i Norden taget godt imod de røde stængler, som nu er blevet et symbol på at foråret er kommet 😊

Juster konsistensen på din rabarberkompot

Denne rabarberkompot er blød og flydende i konsistensen. Sådan kan jeg rigtig godt lide den! Det er selfølgelig en smagssag, og du kan sagtens selv justere lidt på konsistensen. Når man, som i denne opskrift, tilsætter lidt vand, gør det at rabarberkompotten kan komme op og koge. Jo længere tid kompotten koger, jo blødere bliver den. Hvis du ønsker en lidt grovere udgave, kan du nøjes med at lade den koge i 5 min.

Kan man bruge frosne rabarber?

Ja, det kan du godt! Du kan bruge både friske og frosne rabarber til opskriften. De frosne rabarber afgiver dog mere vand, og kompotten bliver derfor hurtigere flydende. Prøv derfor at undlade at tilsætte vand, eller start med kun at tilføje 1 spsk vand, og se om det er nok.

Mængden af rabarber

Mængden af rabarber jeg har brugt i opskriften, svarer til ca. 2 bundt rabarberstængler i supermarkedet. Hvis du er én af dem der er så heldige at have rabarber i haven, så kan det være du står med en større eller mindre portion af rabarber end den der er angivet i opskriften. I så fald kan du bruge drop-down menuen under antal personer i opskriften, og fx fordoble opskriften, så omregnes mængderne så de passer.

Mængderne i opskriften skal ses som vejledende. Det er en god idé at smage kompotten til løbende. Mængden af sukker afhænger nemlig af syrligheden i dine rabarber, og hvor sød du ønsker den skal være.

Og nu til opskriften..

Få opskriften på rabarberkompot her

ForfatterRenée Pagel

rabarberkompot

Personer6 Personer
Forberedelse5 minutterTilberedning15 minutterTotal tid20 minutter

Opskriften giver 1 stort glas rabarberkompot
Ingredienser
 650 g rabarber
 6 spsk rørsukker
 1 spsk vaniljesukker
 4 spsk vand

Sådan gør du
1

Rens rabarberstænglerne, fjern bladene og skær enderne af. Skær herefter rabarberstænglerne i små tern. Kom dem i en gryde sammen med rørsukker, vaniljesukker og vand. Bring gryden i kog, og lad det hele simre i ca. 10 - 15 min, indtil rabarberne er møre, og ingredienserne har samlet sig til en kompot. Husk at røre rundt undervejs.

2

Smag kompotten til, og tilsæt evt. mere sukker, hvis du ønsker den sødere.

3

Hæld rabarberkompotten på et skoldet og tætlukket glas, og opbevar på køl. Her holder den sig fint i optil 2 uger.

Ingredienser

Opskriften giver 1 stort glas rabarberkompot
Ingredienser
 650 g rabarber
 6 spsk rørsukker
 1 spsk vaniljesukker
 4 spsk vand

Fremgangsmåde

Sådan gør du
1

Rens rabarberstænglerne, fjern bladene og skær enderne af. Skær herefter rabarberstænglerne i små tern. Kom dem i en gryde sammen med rørsukker, vaniljesukker og vand. Bring gryden i kog, og lad det hele simre i ca. 10 - 15 min, indtil rabarberne er møre, og ingredienserne har samlet sig til en kompot. Husk at røre rundt undervejs.

2

Smag kompotten til, og tilsæt evt. mere sukker, hvis du ønsker den sødere.

3

Hæld rabarberkompotten på et skoldet og tætlukket glas, og opbevar på køl. Her holder den sig fint i optil 2 uger.

Notes

Rabarberkompot (1 stort glas)
fik-du-proevet-denne-opskrift

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

Prøv også: Hjemmelavet nutella

(Visited 501 times, 1 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *