Kakaogranola – bedre end købevarianten!
Denne kakaogranola er min yndlings opskrift på granola. Jeg plejer altid at lave min granola på slum, men nu er jeg endelig kommet frem til en god opskrift. Denne kakaogranola har en lækker sprød konsistens og en vidunderlig chokolade/kakao-smag.
Måske har du undret dig over hvad forskellen på müsli og granola er? Det gjorde jeg i hvertfald da jeg skulle navngive denne opskrift. Jeg kom frem til at müsli ofte er i sin rå form, bestående af gryn, kerner, frø og frugter. Granola er derimod ristet i eksempelvis honning, eller sukker og fedtstof. Jeg rister altid min müsli, da jeg synes det fremhæver smagen og giver en lækker knasende konsistens. Denne kakaogranola er ristet i agavesirup og kokosolie, heraf navnet.
Jeg har stort set altid et glas granola på lager, så jeg nemt kan pifte min morgenmad op, med et knasende element på toppen. Jeg elsker at bruge granola ovenpå grød og yoghurt, eller sammen med frisk frugt og mælk. Denne kakaogranola er tilpas sød, og ikke oversød, i modsætning til mange købe-varianter. Når du først har prøvet at lave den selv, lover jeg dig, at du ikke går tilbage til købevarianten – den hjemmelavede er så meget bedre! Den smager dejligt af kakao og så dufter den bare SÅÅ godt. Glæd dig til at opleve duften, efter kakaogranolaen har været en tur i ovnen.
Kakaogranola er super nemt at lave og kræver kun en skål og nogle ingredienser du muligvis allerede har på lager i forvejen. Nødderne i opskriften kan nemt skiftes ud, med dem du har liggende i skabet.
Valgfrie ingredienser til din Kakaogranola
- Tørret frugt som fx tranebær, rosiner eller abrikoser
- Revet kokos eller kokosflager
- Chiafrø
- Hampefrø
- Kakaonibs
- Hakket mørk chokolade
- Kanel
- Kardemomme
Få opskriften på den sprøde kakaogranola her
Tænd ovnen på 160 grader.
Smelt kokosolien i en lille kasserolle (hvis din kokosolie er næsten flydende, kan du springe dette over). Tilsæt herefter kakaopulver og sirup og rør indtil kakaopulveret er opløst.
Kom havregryn, salt og de forskellige nødder/kerner i en skål og vend den flydende kakaoblanding i. Rør godt rundt indtil blandingen er jævnt fordelt.
Hæld granolaen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at fordele granolaen, så den ligger i ét lag.
Bag granolaen i ovnen i 20 - 30 min, indtil den er sprød. Sørg for at vend granolaen efter 10 min, og herefter hvert 5. minut. Dette er vigtigt, for at den ikke brænder på!
Granolaen skal køle helt af, inden den kommes den på et patentglas. Her holder den sig fint i et par uger.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 160 grader.
Smelt kokosolien i en lille kasserolle (hvis din kokosolie er næsten flydende, kan du springe dette over). Tilsæt herefter kakaopulver og sirup og rør indtil kakaopulveret er opløst.
Kom havregryn, salt og de forskellige nødder/kerner i en skål og vend den flydende kakaoblanding i. Rør godt rundt indtil blandingen er jævnt fordelt.
Hæld granolaen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at fordele granolaen, så den ligger i ét lag.
Bag granolaen i ovnen i 20 - 30 min, indtil den er sprød. Sørg for at vend granolaen efter 10 min, og herefter hvert 5. minut. Dette er vigtigt, for at den ikke brænder på!
Granolaen skal køle helt af, inden den kommes den på et patentglas. Her holder den sig fint i et par uger.
Notes
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛
Prøv også: Sundere mazarinkage med hindbær og hvid chokolade
Bedste musli
Dejligt at høre! 🙂