Fyldte portobellosvampe med tomat og mozarella

Fyldte portobellosvampe til aftensmad eller som tilbehør

Fyldte portobellosvampe smager virkelig skønt! Retten er god som tilbehør til en hovedret, forret eller som en del af et tapasbord. Du kan også spise de fyldte portobellosvampe alene med en frisk mættende salat til. Portobellosvampe gør sig også fantastisk godt i en risotto eller som fyld i en vegetar burger.

Fyldet kan variereres i det uendelige, så brug hvad du har i køleskabet. Denne kombination af fyld er dog en sikker vinder, hvis du spørger mig 😉

Umamismag fra portobellosvampe

Portobellosvampene tilfører en dejlig umami smag, som tilfredsstiller smagsløgene. Umami er én af de 5 grundsmage, som derudover omfatter sødt, surt, bittert og salt. Svampene har en mere intens smag, end champignoner. Det skyldes især det store tørstofindhold. De kan derfor være en fantastisk erstatning for kød. Udover at portobellosvampen fungerer godt i det vegetariske køkken, har svampen også den fordel at den bliver lidt mindre “våd” når den tilberedes.

Her får du opskriften på fyldte portobellosvampe

Opskriften giver 6 fyldte portobellosvampe. Jeg har vurderet den til at være en hovedret for to personer. Her vil jeg servere en lækker sprød salat til 😊Serveres retten som tilbehør, enten som forret, som en del af et tapasbord eller som tilbehør til hovedretten, ville jeg nøjes med 1 – 2 svampe pr person.

HUSK! Du kan ændre i personantallet i opskriften, så der automatisk beregnes en større eller mindre mængde, alt efter om du laver opskriften som tilbehør eller hovedret.

fyldte portobellosvampe

Reklamelinks er markeret med*

fyldte portobellosvampe

Fyldte portobellosvampe

Renée Pagel
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse 10 minutter
Tilberedning 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Diæt Glutenfri

Ingredienser
 

Ingredienser

  • 6 store portobello svampe
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 9 små mozarellakugler
  • 6 cherrytomater
  • salt og peber
  • frisk basilikum
  • balsamicoeddike
  • pinjekerner*

Sådan gør du
 

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skyl svampene på ydersiden. Undgå at der kommer vand ind i svampenes lameller i bunden. Dup svampene tørre i et rent viskestykke og skær stokkene af. Sørg for at hele stokken er fjernet, så der er gjort plads til fyldet.
  • Bland olivenolie, hvidløg og salt i en skål, og pensl svampene på yder- og indersiden.
  • Placer svampene på en bageplade beklædt med bagepapir. Halver mozarellakugler og cherrytomater, og fordel dem i svampene.
  • Hæld lidt balsamicoeddike på toppen af svampene, og drys med salt og peber. Kom svampene i ovnen, og bag dem i 20 – 30 min, indtil osten er smeltet og tomaterne er blevet let brune på overflade.
  • Imens svampene er i ovnen, ristes pinjekernerne på en pande, til de er gyldne i farven. Når svampene er færdigbagte, drysses med ristede pinjekerner og hakket frisk basilikum. Velbekomme!
Fik du prøvet opskriften?Jeg vil ELSKE at høre hvordan det gik, og se din version! Tag mig gerne på instagram @madglimtdk og brug hashtagget #mitmadglimt
Del opskriften på Facebook
fik-du-proevet-denne-opskrift

Jeg vil meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet, hvis du har prøvet opskriften eller hvis du har dine egne erfaringer med portobellosvampe. Du er også meget velkommen til at stille uddybende spørgsmål til opskriften. Lad os inspirere, lære og dele med hinanden 💛

Prøv også: Fyldte butternutsquash med quinoa, svampe og parmesan

Læs lidt mere om Portobellosvampe her

(Visited 56.083 times, 37 visits today)

2 Comments

  1. Ida 9. december 2020 at 18:16

    Hej Renee
    Kan disse laves på forhånd og så blive lunet til et brunch bord?

    Reply
    1. Renée Pagel 13. december 2020 at 09:17

      Det tror jeg sagtens man kan. Jeg vil dog nok foretrække at lave dem på dagen, da ny-smeltet ost for mig smager bedst.
      De tager jo heldigvis ikke lang tid at lave, hvis du alligevel vælger at lave dem på brunchdagen 🙂

      De bedste hilsner
      Renée

      Reply

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift vurdering