Broccolifrikadeller

Smagfulde og mættende broccolifrikadeller

Broccolifrikadeller er smagfulde vegetariske frikadeller, som er faste i konsistensen, præcis som frikadeller skal være. De har en sprød skorpe og en skøn blød midte. Lad dig ikke afskrække, af det måske lidt “usexede” navn, men broccoli i denne udgave, er altså virkelig lækkert! Stol på mig 😁 Frikadellerne mætter rigtig godt, og ligger ikke for tungt i maven. De fungerer både som et hovedelement i en ret, som en mellemmåltidssnack eller som tilbehør til en kødret.

Jeg har generelt aldrig været den helt store kød-spiser. Det lyder måske lidt mærkeligt, for dem som elsker kød højt. Jeg har bare altid synes at tilbehøret til kød, har været mere spændende. Til familiesammenkomster, har jeg altid storspist af kartoffelsalater, bagte rodfrugter, pastasalater, eller hvad der nu har været sat på bordet, af lækkert tilbehør.

Jeg elsker farver på maden, forskellige strukturer og smagsnuancer. Det synes jeg man finder mest af, i vegetarisk mad. Idag spiser jeg vel overvejende vegetarisk og min kærlighed og nysgerrighed for det vegetariske køkken, er blevet større. Jeg synes det er sjovt og spændende at eksperimentere med at fortolke klassiske kødretter ud fra en vegetarisk tilgang. Jeg spiser dog stadigvæk kød engang imellem, og elsker fx ristet parmaskinke drysset ovenpå en cremet suppe, eller en god omgang kylling i karry.

Når jeg engang imellem køber kød, så går jeg op i at det er en ordentlig kvalitet. Det må gerne være økologisk, for så ved jeg at der er taget endnu mere højde for fx dyrevelfærd. God kvalitet koster lidt ekstra, men jeg foretrækker “lidt men godt”.

Serveringsforslag

  • Server broccolifrikadellerne med fx kogte kartofler, persillesauce, en lækker salat og en kold dressing.
  • Brug dem dagen efter i en sandwich eller i pitabrød, med en god dressing til.
  • Broccolifrikadellerne smager også super dejligt kolde, og kan med fordel stille den lille sult på farten, eller kommes i madpakken.

Få opskriften på de lækre, vegetariske broccolifrikadeller her

Har du ekstra broccolifrikadeller i overskud, efter at have lavet denne portion? Så kan du med fordel komme dem i madpakken, eller fryse dem ned.

Hyg dig i køkkenet! 😊

ForfatterRenée PagelForberedelse15 minutterTilberedning15 minutterTotal tid30 minutter

Ingredienser
 500 g broccoli inklusiv stokken
 150 g parmesan
 4 æg (jeg brugte m/l str)
 4 dl havregryn
 4 fed hvidløg
 1 løg
 4 spsk citronsaft
 1 lille bundt krydderurter (jeg brugte basilikum)
 1 knivspids muskatnød
 1 tsk spidskommen
 4 tsk salt
 oliven- eller rapsolie til stegning

Sådan gør du
1

Skær broccolien i små buketter og riv parmesanen på et rivejern. Pil løg og hvidløg, og skær løget i grove stykker. Kom herefter alle ingredienser i en foodprocesser eller en blender, og blend indtil du får en konsistens der minder om en havregrød.

2

Lad blandingen trække i et 15 - 30 min i køleskabet, så havregrynene suger væske, og blandingen bliver tykkere i konsistensen.

3

Når "farsen" har trukket nok, varmes en pande med olie op. Lav først en prøve-frikadelle, for at se om den hænger ordentligt sammen, hvis ikke, så tilføj lidt mere havregryn. Det afhænger blandt af, hvilken str. æg du bruger.

4

Fordel farsen med en spiseske på panden. Lav dem ikke for store, da de skal nå at varme hele vejen igennem. Steg dem ved middelhøj varme i ca. 3 min på hver side, så de får en brun og sprød skorpe. Vend forsigtigt frikadellerne med en palet.

5

Server! Frikadellerne er gode, både varme og kolde.

 

Ingredienser

Ingredienser
 500 g broccoli inklusiv stokken
 150 g parmesan
 4 æg (jeg brugte m/l str)
 4 dl havregryn
 4 fed hvidløg
 1 løg
 4 spsk citronsaft
 1 lille bundt krydderurter (jeg brugte basilikum)
 1 knivspids muskatnød
 1 tsk spidskommen
 4 tsk salt
 oliven- eller rapsolie til stegning

Fremgangsmåde

Sådan gør du
1

Skær broccolien i små buketter og riv parmesanen på et rivejern. Pil løg og hvidløg, og skær løget i grove stykker. Kom herefter alle ingredienser i en foodprocesser eller en blender, og blend indtil du får en konsistens der minder om en havregrød.

2

Lad blandingen trække i et 15 - 30 min i køleskabet, så havregrynene suger væske, og blandingen bliver tykkere i konsistensen.

3

Når "farsen" har trukket nok, varmes en pande med olie op. Lav først en prøve-frikadelle, for at se om den hænger ordentligt sammen, hvis ikke, så tilføj lidt mere havregryn. Det afhænger blandt af, hvilken str. æg du bruger.

4

Fordel farsen med en spiseske på panden. Lav dem ikke for store, da de skal nå at varme hele vejen igennem. Steg dem ved middelhøj varme i ca. 3 min på hver side, så de får en brun og sprød skorpe. Vend forsigtigt frikadellerne med en palet.

5

Server! Frikadellerne er gode, både varme og kolde.

Notes

Broccolifrikadeller ca. 23 stk
fik-du-proevet-denne-opskrift

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

Prøv også: Quinoagrød med hindbær

(Visited 3.554 times, 1 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *