Blomkålspizza – et sundere alternativ!
Blomkålspizza er et “grønnere” alternativ til den klassiske pizzabund lavet på hvedemel. En bund bestående af blomkål, æg, ost og fibre, som er både saftig og sprød. Den kan ikke sammenlignes med en sprød italiensk stenovnspizza, men det er bestemt et virkelig lækkert alternativ, til dig der gerne vil snige lidt ekstra grønt ind i kosten. Du bliver med garanti overrasket over at noget så lækkert, kan komme ud af et blomkål. Glæder mig allerede til at høre hvad du siger 😊Jeg hører i hvertfald meget gerne fra dig i kommentarfeltet under opskriften.
Blomkålspizza er noget jeg har lavet en del gange, og hver gang jeg får det, tænker jeg at der ikke skal gå lang tid, før jeg laver det igen 😀 Derfor laver jeg som regel også altid en stor portion, så jeg har til madpakken eller til aftensmad dagen efter.
Glutenfri pizza
Normalt indeholder en klassisk pizza hvedemel, men i denne opskrift er der ikke brugt mel. I stedet er der brugt loppefrøskaller. Loppefrøskaller har et meget højt indhold af fibre, hvilket både giver en større mæthedsfornemmelse og bidrager til en sund fordøjelse. Frøskallerne suger meget væske til sig, og er derfor et super godt bindemiddel i glutenfrie opskrifter. Gluten er normalt det der giver brød og kager luftighed og spændstighed, men loppefrøskallerne hjælper dig på vej til at opnå dette i glutenfrit bagværk. Loppefrøskaller kan købes her fx.
Forslag til fyld på din blomkålspizza
- Tomat, parmaskinke, oliven, ruccola, pinjekerner
- Pesto, kartoffel, feta, rosmarin
- Aubergine, mozarella, pesto
Få opskriften på blomkålspizza med pesto, chorizo og bagte rødløg
Tænd ovnen på 200 grader.
Start med at lave de bagte rødløg. Tag skrallen af rødløgene og skær dem ud i både. Herefter pilles lagene fra hinanden, så du får rødløg i tynde lag. Pisk olivenolie, balsamico og honning sammen i en skål med et lille piskeris. Vend rødløgsskiverne heri sammen med lidt salt, og hæld dem derefter ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 - 30 min, indtil de er bløde og karameliseret. Hold øje med, at de ikke brænder på.
Imens rødløgene er i ovnen, laver du blomkålspizzabunden. Skyl blomkålen og riv den fint på et rivejern eller skær den i mindre buketter, og blend blomkålen til blomkålsris, i en foodprocessor. Kom blomkålsrisene i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge heri i ca. 2 minutter. Hæld dem herefter i en si og lad dem dryppe af.
Hæld blomkålsrisene over i et rent viskestykke og pres alt væsken ud, indtil blomkålsrisene er tørre.
Kom blomkålsrisene i en skål og bland med revet parmesan, æg, loppefrøskaller og salt. Rør det hele godt sammen.
Hæld dejen ud på et stykke bagepapir, og kom et andet stykke bagepapir ovenpå. Rul nu dejen ud mellem de to stykker bagepapir, med en kagerulle, indtil dejen fylder en bageplade. Tag det øverste lag bagepapir af, og flyt det nederste bagepapir med dejen over på en bageplade. Forbag bunden i ovnen ved 200 grader i ca. 10 - 15 min. indtil bunden har fået en let gyldenbrun farve.
Tag bunden ud og lad den afkøle lidt.
Fordel nu fyldet på pizzaen. Start med at smøre pestoen på pizzabunden. Læg herefter chorizo, squash og oliven på bunden. Bag pizzaen i ovnen i ca. 10 min, indtil chorizoen er blevet sprød og squashen begynder at krølle lidt i kanterne.
Lav hvidløgsolien, ved at røre olie og presset hvidløg sammen i en lille skål.
Top pizzaen med de bagte rødløg, revet parmesan og friske rosmarinkviste, inden servering. Server blomkålspizzaen med hvidløgolie og evt. en sprød salat til.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Start med at lave de bagte rødløg. Tag skrallen af rødløgene og skær dem ud i både. Herefter pilles lagene fra hinanden, så du får rødløg i tynde lag. Pisk olivenolie, balsamico og honning sammen i en skål med et lille piskeris. Vend rødløgsskiverne heri sammen med lidt salt, og hæld dem derefter ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 - 30 min, indtil de er bløde og karameliseret. Hold øje med, at de ikke brænder på.
Imens rødløgene er i ovnen, laver du blomkålspizzabunden. Skyl blomkålen og riv den fint på et rivejern eller skær den i mindre buketter, og blend blomkålen til blomkålsris, i en foodprocessor. Kom blomkålsrisene i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge heri i ca. 2 minutter. Hæld dem herefter i en si og lad dem dryppe af.
Hæld blomkålsrisene over i et rent viskestykke og pres alt væsken ud, indtil blomkålsrisene er tørre.
Kom blomkålsrisene i en skål og bland med revet parmesan, æg, loppefrøskaller og salt. Rør det hele godt sammen.
Hæld dejen ud på et stykke bagepapir, og kom et andet stykke bagepapir ovenpå. Rul nu dejen ud mellem de to stykker bagepapir, med en kagerulle, indtil dejen fylder en bageplade. Tag det øverste lag bagepapir af, og flyt det nederste bagepapir med dejen over på en bageplade. Forbag bunden i ovnen ved 200 grader i ca. 10 - 15 min. indtil bunden har fået en let gyldenbrun farve.
Tag bunden ud og lad den afkøle lidt.
Fordel nu fyldet på pizzaen. Start med at smøre pestoen på pizzabunden. Læg herefter chorizo, squash og oliven på bunden. Bag pizzaen i ovnen i ca. 10 min, indtil chorizoen er blevet sprød og squashen begynder at krølle lidt i kanterne.
Lav hvidløgsolien, ved at røre olie og presset hvidløg sammen i en lille skål.
Top pizzaen med de bagte rødløg, revet parmesan og friske rosmarinkviste, inden servering. Server blomkålspizzaen med hvidløgolie og evt. en sprød salat til.
Notes
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛
Prøv også: Broccolisalat