Proteinboller

De BEDSTE proteinboller

Denne opskrift er uden tvivl den BEDSTE opskrift på sunde og glutenfrie boller, jeg har lavet! De smager fantastisk og mætter vildt godt på grund af det høje indhold af fibre og protein. Derudover er de ultra-nemme at lave! Det er sådan en opskrift, hvor man ikke føler, man skal nøjes, bare fordi man spiser glutenfrit. Jeg har allerede modtaget mange positive tilbagemeldinger på disse skønne proteinboller, og jeg har glædet mig til at dele opskriften med jer.

Med denne simple opskrift har du lækre nybagte boller efter kun ca. 30 min. inklusiv bagetiden. Bolledejen kræver hverken gær eller hævetid, og du slipper for at have fingrene i dejen, da bollerne nemt kan formes med en ske. Det er allerede blevet en af de opskrifter, jeg laver igen og igen. Faktisk har jeg ikke lyst til at løbe tør for dem, så jeg sørger altid for at have nogle på lager, enten i skabet eller i fryseren.

Ligesom de fleste andre boller smager de bare ekstra godt med et lag smør og en god skive ost ovenpå. Bollerne er også helt perfekte lune på morgenbordet eller kolde i madpakken. Ligesom de går godt som sandwichbrød, et mellemmåltid eller som en glutenfri burgerbolle. Opbevar gerne bollerne i en tætlukket pose i køleskabet eller frys dem ned, så du har til senere.

Nemmeste opskrift på proteinboller

Som sagt er de ufatteligt nemme at lave og kræver ganske få ingredienser. Opskriften består hovedsageligt af havregryn, æg og hytteost, så måske har du allerede ingredienserne i køleskabet i forvejen. Ellers kan de nemt fås i dit lokale supermarked.

Ingredienserne skal blot mixes med en stavblender eller i en foodprocessor, hvis du ejer sådan en. Dernæst kan de formes med en ske og kan komme direkte i ovnen. Alt i alt tager bollerne kun ca. 30 min. at lave inklusiv bagetiden og kræver hverken gær eller hævetider.

Opskriften er stærkt inspireret af denne som pigerne fra Mummum står bag. Jeg prøvede opskriften, som jeg synes fungerede rigtig godt. Dog har jeg justeret på nogle ting i opskriften. Jeg har øget mængden af havregryn, da jeg synes at opskriften godt kunne trække lidt flere. Derudover har jeg tilføjet lidt olie og honning, som giver en let sødme og lidt mere fugt til bollerne, hvilket jeg synes gør opskriften endnu mere lækker og perfekt! Det gør også at bollerne holder sig friske i flere dage, uden at blive tørre og kedelige.

Proteinboller vs lyst brød

Hvis du er igang med et vægttab, eller føler at dit energiniveau svinger i løbet af en dag, så er det en god idé at skrue ned for sukker og hurtige kulhydrater såsom fx hvidt brød og lys pasta. Istedet bør du skrue op for protein og fiberindholdet i fødevarer. Det mætter dig, giver en god fordøjelse og et mere stabilt blodsukker, så du undgår vilde sukkercravings, store udsving i energiniveauet og humørsvingninger i løbet af dagen.

Ved at udskifte det lyse brød med disse proteinboller, får du et sundere bagværk med masser af protein og fibre, som holder dig mæt hele dagen. Jeg plejer snildt at kunne spise 2 – 3 lyse boller, men er nærmest mæt efter at have spist én af disse boller. Det er selfølgelig helt okay, at spise lyst brød men bør nydes i begrænsede mængder. Her får du en sund opskrift, der kan spises på daglig basis med god samvittighed.

5 grunde til at denne opskrift på proteinboller er den BEDSTE!

Skulle du stadig være i tvivl, når jeg siger at denne opskrift ER den bedste! Så ridser jeg lige fordelene op for dig igen her😃🙈

  • De smager fantastisk! Her er der ikke tale om tørt, kedeligt og kompakt glutenfrit bagværk.
  • De er ultra-nemme at lave! Hvilken anden opskrift på boller giver dig lækre nybagte boller efter kun 30 min. inklusiv bagetid? Jeg kender den ikke i hvertfald.
  • Du får en mættende og sund bolle! Grundet det høje protein- og fiberindhold.
  • Det er simpelt glutenfrit bagværk, bestående af kun 3 hovedingredienser! Nemlig havregryn, æg og hytteost. Kræver ingen specielle meltyper eller helsekostprodukter. Man tror næsten ikke at det er glutenfrit bagværk, fordi bollerne er så luftige og lækre.
  • Du slipper for lange hævetider, gær samt at have fingrene i dejen! Ingredienserne skal blot mixes, og kan derefter formes og ryge direkte i ovnen. Nemt!

Hvis du er på udkig efter lækkert og sundt glutenfrit brød, som er nemt at lave. Så er det uden tvivl denne opskrift, du skal prøve!

Få opskriften på de BEDSTE proteinboller her!

Jeg har glædet mig til at kunne dele denne opskrift med jer og er selv ovenud begejstret for opskriften. Det er jeg sikker på, du også bliver, når du har prøvet den. Hyg dig i køkkenet 🙂

proteinboller-madglimt

ForfatterRenée PagelPersoner4 PersonerForberedelse10 minutterTilberedning20 minutterTotal tid30 minutter

Opskriften giver ca. 7 - 8 boller (Husk at de mætter meget)
Ingredienser
 300 g finvalsede havregryn (vælg glutenfrie havregryn, hvis du ønsker at være fri for spor af gluten)
 350 g hytteost (4 % fedtindhold)
 4 æg (jeg brugte m/l str.)
 1 spsk honning
 1 spsk rapsolie
 1 tsk bagepulver
 2 tsk salt

Sådan gør du
1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2

Kom alle ingredienser i en skål og blend det hele sammen med en stavblender indtil du får en ensartet klistret dej.

3

Dyp to skeer i vand og form boller af dejen, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan forme bollerne runde, ved at bruge en ske dyppet i vand, til at køre rundt om toppen på bollen. Du får ca. 7 - 8 boller ud af opskriften (husk de mætter godt).

4

Bag bollerne i ovnen i ca. 25 - 30 min. indtil de har en gyldenbrun overflade.

5

Lad dem køle lidt af, før de skæres over. Skæres de over for tidligt, kan de være klæge indeni. Velbekomme!

 

Ingredienser

Opskriften giver ca. 7 - 8 boller (Husk at de mætter meget)
Ingredienser
 300 g finvalsede havregryn (vælg glutenfrie havregryn, hvis du ønsker at være fri for spor af gluten)
 350 g hytteost (4 % fedtindhold)
 4 æg (jeg brugte m/l str.)
 1 spsk honning
 1 spsk rapsolie
 1 tsk bagepulver
 2 tsk salt

Fremgangsmåde

Sådan gør du
1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2

Kom alle ingredienser i en skål og blend det hele sammen med en stavblender indtil du får en ensartet klistret dej.

3

Dyp to skeer i vand og form boller af dejen, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan forme bollerne runde, ved at bruge en ske dyppet i vand, til at køre rundt om toppen på bollen. Du får ca. 7 - 8 boller ud af opskriften (husk de mætter godt).

4

Bag bollerne i ovnen i ca. 25 - 30 min. indtil de har en gyldenbrun overflade.

5

Lad dem køle lidt af, før de skæres over. Skæres de over for tidligt, kan de være klæge indeni. Velbekomme!

Notes

Proteinboller
fik-du-proevet-denne-opskrift

Har du prøvet opskriften?

Har du prøvet denne opskrift, så lad mig endelig høre fra dig i kommentarfeltet under opskriften. På den måde, bliver jeg klogere på, hvilke erfaringer du gør dig med mine opskrifter, og så ved jeg, hvad DU kan lide, og hvad jeg derfor skal lave mere af 🙂 Det er derfor utrolig værdifuldt for mig, hvis du vil bruge et minut af din tid på at smide en kommentar. Tusind tak! 💛😊

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

Prøv også opskriften på: Sunde cookies

(Visited 89.063 times, 51 visits today)

13 Comments

  1. Hanne Schram 9. december 2020 at 22:26

    Lækre havregrynsboller. Jeg benytter flydende becel, fordi den smager lidt smøragtigt og den består også af bl.a. rapsolie. Jeg har bagt bollerne flere gange nu. God opskrift.

    Reply
    1. Renée Pagel 12. december 2020 at 22:46

      Hej Hanne,
      Tak for din besked. Dejligt at høre at du har haft glæde af opskriften, og godt at vide at det fungerer med flydende becel.
      Glædelig jul, når du kommer dertil 🙂
      De bedste hilsner
      Renée

      Reply
  2. Connie Madsen 30. januar 2021 at 09:31

    Hej Renee

    Jeg har bagt dine proteinboller mange gange, de smager fantastisk.
    Jeg tænkte at prøve at lave et brød af dejen, har du prøvet det?
    Jeg ville putte dejen i en form og tage det ud af formen og give det måske 10 minutter. Hvad tænker du om det? Tror du det kan lade sig gøre?
    Har du prøvet at komme kerner eller reven gulerod i?
    Mange hilsner
    Connie

    Reply
    1. Renée Pagel 30. januar 2021 at 12:31

      Hej Connie.
      Mange tak for din besked. Er glad for at høre at du har haft glæde af opskriften!
      Det lyder som en god idé – det kan jeg ikke se, hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre. Jeg har på et tidspunkt kommet revet græskar i, og det gjorde bollerne en smule klæge indeni. Måske er det bedre med revet gulerod, jeg vil dog ikke komme for meget i.
      Lad mig endelig høre om dine erfaringer 🙂
      De bedste hilsner Renée

      Reply
  3. Jeanette 30. januar 2021 at 13:18

    Hejsa.

    Kan man ikke skifte hytteost ud med skyr? 🙂

    Reply
  4. Christiane Krag 14. marts 2021 at 13:02

    Hej
    Hvor mange kalorier er der Ca i en bolle?
    Bh Christiane

    Reply
    1. Lene Nordby Villumsen 25. februar 2022 at 16:23

      Der er ca. 164 kalorier i 1 bolle.
      Fedt i alt 3,1 g
      Kulhydrat i alt 23,7 g
      Protein 10,1 g

      Reply
  5. Christiane 20. marts 2021 at 13:15

    Super gode boller. Har bagt dem to gange nu.
    Ved du hvor mange kalorier der er i en bolle sådan Ca.?

    Reply
    1. Renée Pagel 22. marts 2021 at 18:19

      Hej Christiane,
      Tak for din besked! Det ved jeg desværre ikke, da jeg ikke har adgang til et program der kan næringsberegne.
      De bedste hilsner
      Renée

      Reply
  6. Mona Hyldegaard 23. marts 2023 at 08:57

    Hej, jeg laver ofte netop de her boller fra din opskrift, kan man koldthæve dem natten over evt? Mvh Mona

    Reply
  7. Laila 19. juli 2023 at 21:51

    Mega lækre boller! 😍 Hvordan skal de opbevares? Er ikke så glad for brød der har været på køl, men tænker at eftersom der er hytteost i, at det er bedst at komme dem på køl?

    Reply
  8. Marie 25. oktober 2023 at 19:07

    Hvor ser de gode ud! Min søn tåler verden gluten eller mejeriprodukter (komælksprotein-overfølsomhed). Ved du hvad man kan erstatte hytteost med?

    Reply

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *