Sæsonen for asparges er kort, så det er med at nyde godt af den tidlige sommergrøntsag, imens det står på. Aspargessæsonen løber fra maj – sankt hans. Denne opskrift på hvide asparges med brunet smør, mandler og rosmarin minder mig om sommer!
Opskriften på hvide asparges med brunet smør, mandler og rosmarin
Bring en gryde med vand i kog. Kom lidt salt og 50 g smør i vandet. (de resterende 100 g smør, skal bruges til det brunede smør)
Skræl aspargesene, og skær bunden af. Vær omhyggelig med at fjerne det øverste lag skræl, da trevlerne ikke er rare at tygge i.
Kom aspargesene i gryden med det kogende vand. Lad dem dampe i ca. 3 - 7 min. indtil de er næsten møre, men stadig med bid i. Kogetiden afhænger af hvor tykke dine asparges er.
Tag aspargesene op af vandet med en hulske, og lad dem dryppe af på en rent viskestykke.
Hak nu mandlerne groft.
Kom 100 g smør i en lille kasserolle ved middel varme, og lad smørret begynde at smelte. Når det er smeltet, og vallen er faldet til bunds skrues der op for blusset til en middelhøj varme. Her vil smørret begynde at bruse, blive brunligt og dufte af nødder - men pas på det ikke bliver for varmt og brænder på!
Imens smørret er ved at brune, kommes de hakkede mandler i.
Server nu de dampede hvide asparges med brunet smør, hakkede mandler og frisk rosmarin på toppen. Velbekomme!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bring en gryde med vand i kog. Kom lidt salt og 50 g smør i vandet. (de resterende 100 g smør, skal bruges til det brunede smør)
Skræl aspargesene, og skær bunden af. Vær omhyggelig med at fjerne det øverste lag skræl, da trevlerne ikke er rare at tygge i.
Kom aspargesene i gryden med det kogende vand. Lad dem dampe i ca. 3 - 7 min. indtil de er næsten møre, men stadig med bid i. Kogetiden afhænger af hvor tykke dine asparges er.
Tag aspargesene op af vandet med en hulske, og lad dem dryppe af på en rent viskestykke.
Hak nu mandlerne groft.
Kom 100 g smør i en lille kasserolle ved middel varme, og lad smørret begynde at smelte. Når det er smeltet, og vallen er faldet til bunds skrues der op for blusset til en middelhøj varme. Her vil smørret begynde at bruse, blive brunligt og dufte af nødder - men pas på det ikke bliver for varmt og brænder på!
Imens smørret er ved at brune, kommes de hakkede mandler i.
Server nu de dampede hvide asparges med brunet smør, hakkede mandler og frisk rosmarin på toppen. Velbekomme!
Notes
Følg med på de sociale medier
Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛
Har du kommentarer eller spørgsmål til opskriften, hører jeg meget gerne fra dig i kommentarfeltet herunder 😊 Din feedback er utrolig værdifuld og hjælper mig til at forbedre indholdet her på siden. På forhånd tak 💛 Det betyder rigtig meget!
Prøv også: Quinoagrød med æble og gurkemeje