Hjemmelavet nutella

Nutella begejstringer

Denne opskrift på hjemmelavet nutella smager vidunderligt! Og ved du hvad det allerbedste er? At den kun kræver 3 ingredienser, og kan samles hurtigt i en minihakker eller foodprocessor. Det bliver altså ikke meget nemmere. Der hvor den største udfordring ligger, er at få det fyldte nutellaglas til at holde længe 😄 Så er du advaret.

Med sin dejlige cremede og smørbare konsistens, er denne nutella stærkt vanedannende, især på en nybagt bolle! 😉 Udover at den gør sig godt på brød, er den også vanvittig god ovenpå grød, pandekager eller som dyppelse til friske syrlige æblebåde, mmmmh.

Glæder mig til at høre om du også synes at denne variant smager bedre, end købe-udgaven 🙂 Jeg hører ihvertfald meget gerne din oplevelse af nutella-opskriften nederst i kommentarfeltet.

Klassisk nutella vs hjemmelavet nutella

Hvis man tager den klassiske nutella og kigger på ingredienslisten, vil der som det første stå sukker. Den første ingrediens er altid det produktet indeholder mest af. Det betyder at den indeholder mere sukker, end fx hasselnødder. Det synes jeg er ærgerligt, for den lækre aromatiske nougatsmag som de ristede hasselnødder giver, kan godt drukne lidt i sukkersmagen, hvis du spørger mig. Jeg foretrækker at hasselnødde-smagen er mere fremtrædende i en nutella.

Den næste ingrediens på listen er palmeolie, som også går under betegnelsen ‘vegetabilsk olie’. Palmeolie er kritiseret for ikke at tage tilstrækkeligt hensyn til natur og dyreliv under produktionen. Det skyldes eksempelvis at der vokser regnskove, de steder hvor palmeolien dyrkes. Det kan derfor være nødvendigt at rydde regnskove, for at gøre plads til olieplantager. Det går i sidste ende udover naturen og dyrelivet. Palmeolie findes i mange forskellige produkter, såsom fx kiks, chokolade, pizzadej, shampoo og læbestifter. Det gode ved at lave din egen nutella, er at du undgår palmeolien 🙂

Nutella som værtindegave

Hvis du kan få dig selv til at dele ud af denne lækre nutella 😄så er det en perfekt værtindegave. Kom den hjemmelavede nutella på et skoldet syltetøjsglas, med et manillamærke med teksten “hjemmelavet nutella💛”, bundet omkring. Det vil med garanti vække begejstring hos din værtinde, når vedkommende modtager den.

Og nu til opskriften! God fornøjelse.

Opskriften på hjemmelavet nutella

hjemmelavet-nutella

ForfatterRenée PagelForberedelse5 minutterTilberedning20 minutterTotal tid25 minutter

Opskriften svarer til 1 lille glas
Ingredienser
 150 g Hasselnødder
 30 g Kokossukker (eller rørsukker)
 15 g Usødet kakaopulver (evt. lidt mere, alt efter hvor dyb en kakaosmag, du ønsker)
 1 Nip salt

Fremgangsmåde
1

Tænd ovnen på 150 grader.

2

Kom hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 15 min til skallerne løsner sig, og de til får en gylden farve. Der breder sig en skøn aromatisk nougat duft, når de er ved at være færdige.

3

Når hasselnødderne er færdigristede, fordeles nødderne på et viskestykke. Fjern skallerne ved at gnide nødderne i viskestykket. Sidder der lidt tilbage af skallerne, gør det ingenting.

4

Kom de afskallede hasselnødder i en minihakker eller en foodprocesser og tilsæt resten af ingredienserne. Blend indtil du har en cremet nøddesmør. Dette kan tage mellem 2 - 7 min, alt efter hvor kraftig en blender du bruger.

5

Hæld din nutella i et skoldet syltetøjsglas eller patentglas, og kom den på køl. Her kan den holde sig fint i flere uger.

 

Ingredienser

Opskriften svarer til 1 lille glas
Ingredienser
 150 g Hasselnødder
 30 g Kokossukker (eller rørsukker)
 15 g Usødet kakaopulver (evt. lidt mere, alt efter hvor dyb en kakaosmag, du ønsker)
 1 Nip salt

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde
1

Tænd ovnen på 150 grader.

2

Kom hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 15 min til skallerne løsner sig, og de til får en gylden farve. Der breder sig en skøn aromatisk nougat duft, når de er ved at være færdige.

3

Når hasselnødderne er færdigristede, fordeles nødderne på et viskestykke. Fjern skallerne ved at gnide nødderne i viskestykket. Sidder der lidt tilbage af skallerne, gør det ingenting.

4

Kom de afskallede hasselnødder i en minihakker eller en foodprocesser og tilsæt resten af ingredienserne. Blend indtil du har en cremet nøddesmør. Dette kan tage mellem 2 - 7 min, alt efter hvor kraftig en blender du bruger.

5

Hæld din nutella i et skoldet syltetøjsglas eller patentglas, og kom den på køl. Her kan den holde sig fint i flere uger.

Notes

Hjemmelavet nutella

Prøv også opskriften: Fyldte butternutsquash med quinoa, svampe og parmesan

(Visited 2.894 times, 1 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *