Cremet gulerodssuppe med hvide bønner, lime og honning

Opskriften på cremet gulerodssuppe er super nem at lave og indeholder nogle virkelig gode smagsnuancer. Smagene af gulerødder, hvidløg, honning, lime og kokosmælk klæder hinanden perfekt! Cannellini-bønnerne er med til at give fylde til suppen og giver den mæthed, der gør, at den fungerer rigtig fint som en hovedret. Den kan også anvendes som en forret. I så fald ville jeg servere en lille portion, da den hurtigt lægger en god bund i maven.

Jeg så kombinationen af en suppe med hvide bønner, gulerødder og kanelristede nødder her og tænkte straks, at jeg, med inspiration fra denne kombination, måtte forsøge mig med at lave min egen version. Jeg gik i køkkenet og prøvede mig frem, og jeg blev positivt overrasket over et virkelig godt resultat i første hug. Den var perfekt i smagsbalancerne, da jeg lige fik smagt den lidt til 🙂

Selvom jeg lavede denne suppe en solrig forårsdag, er jeg sikker på, at suppen vil være perfekt til at lune sig på en kølig efterårsdag. Jeg serverede suppen for min søster og lille niece på 1 1/5 år. De var begge meget begejstrede for gulerodssuppen, som var slikket op fra tallerkenen, da jeg modtog den. Ihvertfald tallerkenen fra niecen 😉 Så tjek til børnevenlig ret!

Suppen kan serveres med et stykke brød og måske en grøn salat til. Hvis man savner lidt kød, kan man komme lidt sprødstegt bacon eller serranoskinke på toppen. Men jeg synes, at de kanelristede nødder og granatæblekernerne tilføjer knas og god smag – så man ikke kommer til at savne noget som helst.

Lad mig endelig høre om din erfaring med opskriften nederst i kommentarfeltet 🙂Og nu til det, det hele handler om….

Her får du opskriften på denne smagfulde og cremet gulerodssuppe

opskrift-paa-cremet-guleroedssuppe-med-hvide-boenner-lime-honning-kokosmælk-opskrift

ForfatterRenée PagelPersoner4 PersonerForberedelse10 minutterTilberedning45 minutterTotal tid55 minutter

Ingredienser
Gulerodssuppe
 4 spsk olie
 2 løg
 4 fed hvidløg
 560 g gulerødder
 3 spsk honning
 1 liter grøntsagsboullion
 240 g hvide cannellinni bønner
 1 ds kokosmælk
 2 tsk spidskommen
 2 tsk gurkemeje
 1 lime (saften herfra)
 salt og peber
Kanelristede hasselnødder
 1 spsk smør
 2 håndfulde hasselnødder
 kanel

Gulerodssuppe
1

Hak løg og hvidløg og skær gulerødderne i skiver

2

Varm olien op i en stor gryde og rist spidskommen og gurkemeje lynhurtigt og tilsæt så løg og hvidløg, og svits løgene til de er klare, men ikke brune.

3

Kom derefter gulerødderne i gryden og evt. lidt mere olie. Svits indtil gulerødderne begynder at blive lidt bløde, tager ca. 8 - 10 min.

4

Tilføj nu honning, boullionvand, bønner, limesagt og salt. Bring det i kog ved middel-høj varme og skru ned når det begynder at koge. Kog indtil gulerødderne er helt bløde, og du kan stikke i dem med en gaffel. Tager ca. 20 min.

5

Blend suppen til en cremet konsistens, med enten en stavblender eller i en foodprocessor. Kom herefter kokosmælk i, og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.

Kanelristede hasselnødder
6

Rist hasselnødderne på en tør pande indtil de er gyldne i farven

7

Kom smør på panden sammen med hasselnødderne og lad det smelte. Tilsæt så kanel og lad det hele blande sig.

8

Nyd suppen med de kanelristede hasselnøder på toppen, en klat cremefraiche/yogurt og granatæblekerner eller æble i tern.

 

Ingredienser

Ingredienser
Gulerodssuppe
 4 spsk olie
 2 løg
 4 fed hvidløg
 560 g gulerødder
 3 spsk honning
 1 liter grøntsagsboullion
 240 g hvide cannellinni bønner
 1 ds kokosmælk
 2 tsk spidskommen
 2 tsk gurkemeje
 1 lime (saften herfra)
 salt og peber
Kanelristede hasselnødder
 1 spsk smør
 2 håndfulde hasselnødder
 kanel

Fremgangsmåde

Gulerodssuppe
1

Hak løg og hvidløg og skær gulerødderne i skiver

2

Varm olien op i en stor gryde og rist spidskommen og gurkemeje lynhurtigt og tilsæt så løg og hvidløg, og svits løgene til de er klare, men ikke brune.

3

Kom derefter gulerødderne i gryden og evt. lidt mere olie. Svits indtil gulerødderne begynder at blive lidt bløde, tager ca. 8 - 10 min.

4

Tilføj nu honning, boullionvand, bønner, limesagt og salt. Bring det i kog ved middel-høj varme og skru ned når det begynder at koge. Kog indtil gulerødderne er helt bløde, og du kan stikke i dem med en gaffel. Tager ca. 20 min.

5

Blend suppen til en cremet konsistens, med enten en stavblender eller i en foodprocessor. Kom herefter kokosmælk i, og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.

Kanelristede hasselnødder
6

Rist hasselnødderne på en tør pande indtil de er gyldne i farven

7

Kom smør på panden sammen med hasselnødderne og lad det smelte. Tilsæt så kanel og lad det hele blande sig.

8

Nyd suppen med de kanelristede hasselnøder på toppen, en klat cremefraiche/yogurt og granatæblekerner eller æble i tern.

Notes

Cremet gulerodssuppe med hvide bønner, lime & honning
fik-du-proevet-denne-opskrift

Andre idéer til aftensmaden? Prøv opskriften: Æggewrap med laks, avocado og feta

(Visited 656 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Louise 14. april 2020 at 19:50

    Tak for en god opskrift virkelig en lækker suppe, ikke sidste gang jeg laver den. Og virkelig børnevenlig med den søde smag fra gulerødderne ☺️

    Reply
    1. Renée Pagel 30. april 2020 at 20:53

      Det bliver jeg glad for at høre! Tusind tak for din kommentar 🙂

      Reply

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *