Chiagrød med ananassorbet

Chiagrød er super nemt at lave, på trods af at det ser ret overskudsagtigt ud. Det er en lækker og mættende morgenmad, som du kan lave klar aftenen forinden, og nyde direkte fra et glas morgenen efter. Kombinationen her, er virkelig skøn! Smag selv 😋

chiagroed-med-ananassorbet-madglimt

Få opskriften på chiagrød med ananassorbet her

Du kan udskifte nødderne i opskriften med dem du har i skabet. Hvis du laver chiagrøden allerede aftenen forinden, skal du vente med at lave ananassorbeten til morgenen efter, da den bliver vandet og deler sig, hvis den står for længe. Den skal nydes kold og cremet, direkte efter du har lavet den. Tro mig, det er det hele værd! 😋

ForfatterRenée PagelPersoner2 PersonerForberedelse10 minutterTilberedningTimeTotal tidTime 10 minutter

Chiagrød
 4 dl mandelmælk
 6 spsk chiafrø
 1 tsk salt
Ananassorbet
 300 g frosne ananas
 ½ lime, saften herfra
 1 dl vand
 1 spsk rørsukker
Honningristede nødder
 1 lille håndfuld mandler
 1 lille håndfuld valnødder
 1 lille håndfuld græskarkerner
 1 tsk honning
 1 tsk kokosolie
 revet kokos til at toppe med

1

Start med at lave chiagrøden, ved at komme chiafrø, mandelmælk og salt i en skål. Pisk det hele godt sammen med et piskeris. Stil skålen i køleskabet i 15 min. Tag herefter skålen ud af køleskabet og pisk blandingen godt igennem igen. Lad nu chiagrøden stå i køleskabet i 45 min mere, eller gerne natten over indtil chiafrøene har suget væsken.

2

Lav nu de honningristede nødder. Start med at hakke nødderne og rist dem herefter i kokosolie og honning på en middelvarm pande, indtil de får en gyldenbrun farve. Lad nøddeblandingen køle af på et stykke bagepapir.

3

Tag de frosne ananas ud af fryseren 15 min før du skal bruge dem, så de kan tø lidt op. Kom herefter de frosne ananas, limesaft, vand og rørsukker i en foodprocessor eller blender og blend det hele til du får en glat og cremet sorbetagtig konsistens. Ananassorbeten skal nydes med det samme. Den bliver vandet, af at stå for længe.

4

Server chia grøden i et glas, med ananassorbet, honningristede nødder og revet kokos ovenpå. Velbekomme!

 

Ingredienser

Chiagrød
 4 dl mandelmælk
 6 spsk chiafrø
 1 tsk salt
Ananassorbet
 300 g frosne ananas
 ½ lime, saften herfra
 1 dl vand
 1 spsk rørsukker
Honningristede nødder
 1 lille håndfuld mandler
 1 lille håndfuld valnødder
 1 lille håndfuld græskarkerner
 1 tsk honning
 1 tsk kokosolie
 revet kokos til at toppe med

Fremgangsmåde

1

Start med at lave chiagrøden, ved at komme chiafrø, mandelmælk og salt i en skål. Pisk det hele godt sammen med et piskeris. Stil skålen i køleskabet i 15 min. Tag herefter skålen ud af køleskabet og pisk blandingen godt igennem igen. Lad nu chiagrøden stå i køleskabet i 45 min mere, eller gerne natten over indtil chiafrøene har suget væsken.

2

Lav nu de honningristede nødder. Start med at hakke nødderne og rist dem herefter i kokosolie og honning på en middelvarm pande, indtil de får en gyldenbrun farve. Lad nøddeblandingen køle af på et stykke bagepapir.

3

Tag de frosne ananas ud af fryseren 15 min før du skal bruge dem, så de kan tø lidt op. Kom herefter de frosne ananas, limesaft, vand og rørsukker i en foodprocessor eller blender og blend det hele til du får en glat og cremet sorbetagtig konsistens. Ananassorbeten skal nydes med det samme. Den bliver vandet, af at stå for længe.

4

Server chia grøden i et glas, med ananassorbet, honningristede nødder og revet kokos ovenpå. Velbekomme!

Notes

Chiagrød med ananassorbet
fik-du-proevet-denne-opskrift

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

Prøv også opskriften på: Proteinboller

(Visited 587 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Anna 14. april 2020 at 19:43

    Ser virkelig lækker ud, det må jeg snart prøve må have fat i nogle ananas! Hvis jeg ikke kan vente og har hindbær tror du så det bliver ligeså godt?

    Reply
    1. Renée Pagel 7. maj 2020 at 08:31

      Jeg vil tro at du også sagtens kan bruge hindbær 🙂

      Reply

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *