Bananbrød

Sundt bananbrød uden gluten og laktose

Har du et par overmodne bananer som skal bruges, kan du bage dette lækre bananbrød, med masser af chokoladestykker! Bananbrødet er både gluten- og laktosefrit, og kan derfor også spises af dem som ikke tåler/undgår dette. Perfekt hvis du får allergikere på besøg! Ønsker du en hel glutenfri udgave, skal du vælge glutenfri havregryn til opskriften, da der kan være spor af gluten i de almindelige havregryn. Mange af ingredienserne i denne opskrift, har du muligvis allerede på lager i dit køkken. Derudover tager det ingen tid at bikse ingredienserne sammen til denne skønne sag! Så det er bare med at komme igang, inden bananfluerne flokkes om dine bananer 😁

Jeg har aldrig fundet ud af, hvad den præcise forskel på en banankage og bananbrød er. For mig, minder de to ting meget om hinanden, men det må være noget med at banankage indeholder mere sukker, end et bananbrød gør. I denne opskrift, er der sparet på sukkeret, da den kun indeholder et par spiseskefulde kokossukker, som dog kan undlades. Derudover er dette en grovere udgave, med havregryn, som gør det mere brød-agtigt. Det blev derfor ‘bananbrød’ jeg gik med, da jeg skulle navngive opskriften 😊

Bananbrød med havregryn og chokolade

Dette bananbrød indeholder nogle ganske sunde ingredienser. Sammenligner man denne udgave med opskriften på et klassisk bananbrød/banankage, er hvedemelet udskiftet med havregryn og sukkeret er erstattet udelukkende af bananer og et par spiseskefulde kokossukker. Det giver et bananbrød med fuldkorn, og et lavere indhold af sukker. Helt uden at det føles, som at gå på kompromis med noget. Det er da sådan det skal være! Jeg mener bestemt ikke, at man skal gå på kompromis med smagen, bare fordi man lever sundt. Det er det, jeg så gerne vil vise med de opskrifter jeg laver!

Et bananbrød er et hit hos de fleste, og du kan derfor roligt invitere naboerne og vennerne på et stykke bananbrød.

Serveringsforslag

  • Server med en klat smør, nutella eller mandelsmør/peanutbutter – det er klart mine favoritter. Det smager formidabelt!
  • Server bananbrødet sammen med en god kop kaffe, til eftermiddagshyggen.
  • Pak et stykke bananbrød ned, og kom det i madpakken. Her holder det sig fint og fugtigt – bedre end almindeligt brød. Dine børn, vil med garanti også elske det!
  • Bananbrødet egner sig også godt til at tage med på farten, da du nemt kan skære et par stykker, og komme i en bøtte med låg. Medbring det på en hyggelig picnic.

Få opskriften på det sunde bananbrød her

God bagelyst! ✨Lad mig endelig høre om dine erfaringer, i kommentarfeltet nederst på siden, under opskriften.

bananbroed

ForfatterRenée PagelPersoner6 PersonerForberedelse5 minutterTilberedning35 minutterTotal tid40 minutter

Ingredienser
 3 bananer
 3 æg
 2 dl finvalsede havregryn (vælg glutenfri havregryn, for en glutenfri version)
 1,50 mandelmælk (eller din foretrukne mælk)
 2 spsk mandelsmør (eller anden nøddesmør fx peanutbutter)
 3 spsk kokossukker (kan undlades/erstattet med alm. sukker)
 100 g mørk chokolade
 100 g valnødder (kan undlades/erstattes af andre nødder)
 1 tsk salt
 1,50 tsk bagepulver
 1 tsk kardemomme
 1 tsk kanel

Sådan gør du
1

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

2

Blend alle ingredienser, pånær chokolade og valnødder, i en foodprocesser eller blender, indtil du har en cremet dej.

3

Hak chokoladen og valnødderne (gem lidt af den hakkede chokolade til at drysse ovenpå dejen) og rør det i dejen. Fordel nu dejen i en rugbrødsform smurt med smør eller kokosolie, og drys med chokoladestykker henover dejen.

4

Bag bananbrødet i ovnen i ca. 35 - 45 min, indtil det får en gylden overflade og giver efter når du trykker let. Lad det køle af, inden du skærer det ud. Jeg synes det er allerbedst, når det er koldt og har sat sig. Nyd det med en klat smør på!

 

Ingredienser

Ingredienser
 3 bananer
 3 æg
 2 dl finvalsede havregryn (vælg glutenfri havregryn, for en glutenfri version)
 1,50 mandelmælk (eller din foretrukne mælk)
 2 spsk mandelsmør (eller anden nøddesmør fx peanutbutter)
 3 spsk kokossukker (kan undlades/erstattet med alm. sukker)
 100 g mørk chokolade
 100 g valnødder (kan undlades/erstattes af andre nødder)
 1 tsk salt
 1,50 tsk bagepulver
 1 tsk kardemomme
 1 tsk kanel

Fremgangsmåde

Sådan gør du
1

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

2

Blend alle ingredienser, pånær chokolade og valnødder, i en foodprocesser eller blender, indtil du har en cremet dej.

3

Hak chokoladen og valnødderne (gem lidt af den hakkede chokolade til at drysse ovenpå dejen) og rør det i dejen. Fordel nu dejen i en rugbrødsform smurt med smør eller kokosolie, og drys med chokoladestykker henover dejen.

4

Bag bananbrødet i ovnen i ca. 35 - 45 min, indtil det får en gylden overflade og giver efter når du trykker let. Lad det køle af, inden du skærer det ud. Jeg synes det er allerbedst, når det er koldt og har sat sig. Nyd det med en klat smør på!

Notes

Bananbrød
fik-du-proevet-denne-opskrift

Følg med på de sociale medier

Du kan følge med på Facebook eller Instagram, hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til madlavningen. Glæder mig til at connecte med dig online! 💛

Prøv også: Grøn pastasalat med mascarponecreme

(Visited 2.844 times, 1 visits today)

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *